koulouri Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Λοιπον σκεφτομαι να παρω μια με το σκεπτικο να κανω οικονομια στην ατομικη θερμανση πετρελαιου που εχω.. Δηλαδη αφου καθομαι μονος σε μεγαλουτσικο σπιτι, οταν καθομαι να δω TV ή στο PC δε χρειαζεται να εχω αναμενη την θερμανση και να ζεσταινεται και η τουαλετα&το υπνοδωματιο που παω μονο για να κοιμηθω.. Αν παρω μια σομπα αλογονου και οπως λενε η 1 λαμπα ειναι 400W αρα καει 400W την ωρα αρα σε 2,5 ωρες θα καψει 1 KWωρα που Κοστιζει περιπου 0,072€ που νομιζω συμφερει παρα πολυ και θα ζεσταινομαι τοπικα εκει που θα βρισκομαι καθε φορα.. Κανω καπου λαθος στον υπολογισμο του κοστους;; (:
slygeo87 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Για το κόστος δεν ξέρω να σου πω, για να ζεσταθείς πάντως μάλλον θα χρειαστεί να την πάρεις αγκαλιά. =ρ
koulouri Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Ε ναι δεν εχω σκοπο να ζεστανω ολο το σπιτι με αυτη τη 1 απο τις 3 λαμπιτσες ανοιχτη.. Απλα να ζεσταινομαι εγω που θα ειμαι ΚΟΝΤΑ-αγκαλια της!!
ravend Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 μετράει ασύστολα η αλογόνου! ειδικά για μικρό χώρο και ατομική θέρμανση!αν θες κλείνεις και τα φώτα και σε φωτίζει αυτή μιας και παράγει ικανοποιητικό φωτισμό! για τις τιμές που καταναλώνει δεν γνωρίζω αλλά μεμονομένα βοηθάει.
mentoras99 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Ρε παιδια, η σομπα αλογονου, 'καιει' συνεχεια. Ενα κλασικο ηλεκτρικο καλοριφερ, τουλαχιστον εχει θερμοστατη, και μια καιει και μια οχι. Δεν ειναι φτηνοτερο να ζεσταθεις με το ηλεκτρικο σωμα?
Alxnks Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Χωρίς να λέω ότι η αλογονου είναι η τελεια οικονομία, είναι σίγουρα πολύ φθηνότερη από ηλεκτρικό καλοριφέρ, τα οποία καίνε πολύ περισσότερα βατ (μπορεί και 5πλασια σε σχέση με τη σκάλα των 400 της αλογονου). Sent from my HTC Desire using Tapatalk
salliara Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 προτεινω υγραεριου. 100 να την αγορασεις, περιπου 15-17 η αλλαγη της φιαλης, ζεσταινει φουλ τον χωρο, με καψιμο κανα 5 ωρες την μερα σε παει σιγουρα μηνα η φιαλη.
DhZou Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 2 σόμπες υγραερίου που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μύριζαν πολύ, (ατελής καύση υποθέτω...) και δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό... (εκτός αν την ακούς ) Οι αλογόνου δε ζεσταίνουν. Εγώ έχω καταργήσει την κεντρική θέρμανση και χρησιμοποιώ ένα καλοριφέρ λαδιού, air condition (λιγότερο) και τώρα θα πάρω και ένα αερόθερμο (έτσι για αλλαγή )
De@th L0rd Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Η υγραερίου μετράει άσχημα. Αρκεί να είναι πρόσφατης τεχνολογίας με καταλυτικό πάνελ. Μην ακούς περι επικινδυνότητας κτλ, αυτά τα λένε οι άσχετοι. Αν ήταν τόσο εύκολο να γίνει έκρηξη από τη φιάλη με τόσες δικλίδες ασφαλείας, θα είχαν ανατιναχτεί οι μισές ταβέρνες και τα μισά σπίτια στην Αθήνα. Ο οικονομικότερος τρόπος να ζεσταθείς με ρεύμα είναι το ινβερτερ κλιματιστικό.
kage Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 υπαρχει και θερμοστατης για καθε σωμα ξεχωριστα...
Lucifer Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δεν έχουν στρόφιγγα τα καλοριφέρ επάνω να κλείνεις αυτά στα δωμάτια στα οποία δεν είσαι;
Sadamiraq Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 1) αλογονου δεν ζεστενουν με τπτ θα ζεστενεσαι μονο οσο σε βαραει δεν θα ζεστανει ποτε τον χωρο 2)Απο ηλεκτρικα ειναι καλυτερο το κλασικο κινητο σωμα λαδιου κατα προτιμηση,δεν καει πολυ φοβερα αλλα και ζεστενει τον χωρο και οταν το κλεισεις ακομα και για μια ωρα θα παραμεινει ζεστο για αγκαλιτσες 3)Η σομπες υγραεριου κολολενε για την περιπτωση την δικια σου που εισαι μονος και θες να ζεστανεις ενα χωρο 4)Δεν επιλεγεις τπτ απο τα προηγουμενα και πας και κλεινεις πανω κατω τις βανες του καθε σωματος που δεν χρειαζεται να ζεσταθει,ετσι θα ζεστενεται μονο το σωμα που θες με αποτελεσμα να λειτουργει πολυ λιγοτερο ο λεβητας και να καει λιγοτερο πετρελαιο,τωρα ποιο απο ολα αυτα συμφερει περισσοτερο ειναι λιγο μπακαλιστικο να πουμε αλλα προτεινω να κανεις με το πετρελαιο και να κανεις αυτο που σου ειπα
slygeo87 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δεν έχουν στρόφιγγα τα καλοριφέρ επάνω να κλείνεις αυτά στα δωμάτια στα οποία δεν είσαι; Άμα αρχίσουμε και κλείνουμε πώς θα πιάσει τη θερμοκρασία ρε.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Άμα αρχίσουμε και κλείνουμε πώς θα πιάσει τη θερμοκρασία ρε. Ρε Σλάιτζ αν κλείσεις όλα τα υπόλοιπα και αφήσεις του σαλονιού πχ. θα πιάσει θερμοκρασία μόνο το σαλόνι και θα την κανονίσεις εσύ χειροκίνητα.
Lucifer Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Κάντο λίγο λιανά αυτό. Θερμοστάτης, 5 δωμάτια, 5 καλοριφέρ, θέλω να δουλεύει μόνο το ένα. Γίνεται; Δε γίνεται; Γιατί; εντιτ, οκ, δεν έκανα μαλακία. Thanx Dlord.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα