katsikoula Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 παιδια εχω στην κατοχη μου το υπολογιστη Dell Optiplex 320 (Core2Duo 1.8 GHz & 1GB RAM). η μητρικη εχει δυο slots για RAM οποτε και πηγα και του πηρα ακομα ενα dimm RAM: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554789 το εργοστασιακο dimm ειναι μαρκας Samsung στα 667 Mhz. το προβλημα ειναι οτι στο Windows 7 αλλα και στο memtest86 δεν φαινεται πουθενα οτι εχω 2 dimm πανω στην μητρικη ταυτοχρονα. κανονικα θα επρεπε να ελεγε συνολικη μνημη 2GB ενω τωρα λεει 1GB. το ιδιο προβλημα και στο BIOS μονο που εδω αναγνωριζει και τα 2 dimm και καταλαβαινει οτι ειναι πανω στην μητρικη ταυτοχρονα αλλα παλι λεει συνολικη μνημη 1GB. δοκιμασα να αλλαξω θυρες, δοκιμασα να δουλεψω μονο με την καινουρια και μετα μονο με την παλια αλλα παλι το ιδιο αποτελεσμα. λες και η μητρικη δεν μπορει να δεχθει συνολικη μνημη πανω απο 1GB!!!! αλλα αποκλειεται να ειναι ετσι καθως ο υπολογιστης δεν ειναι απο την εποχη του παππου μου. τι μπορει να φταιει?
skim045 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Στο άλλο dimm έβαλες μόνη της τη μία μνήμη να δεις μήπως έχει πρόβλημα το dimm?
rafail1994 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι και 2gb ram όποτε δεν είναι εκεί το πρόβλημα αλλά αυτό που φαντάζομαι είναι ότι έχουν διαφορετική τάση ρεύματος
filip123go Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Για δοκίμασε ένα bios update για αρχή... Η ακόμα καλύτερα ένα δανικό dimm ram για να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει το καινούριο (dimm ram).
katsikoula Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι και 2gb ram όποτε δεν είναι εκεί το πρόβλημα αλλά αυτό που φαντάζομαι είναι ότι έχουν διαφορετική τάση ρεύματος οντως εχουν διαφορετικη ταση. το καινουριο εχει 2.0V ενω το παλιο 1.8V αν θυμαμαι καλα. δεν ηξερα οτι αυτο δημιουργει προβλημα... θα δοκιμασω ενα BIOS update και αν δεν διορθωθει το προβλημα θα αγορασω ακομα ενα dimm απο την ιδια μνημη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554789 . αρα συμφωνα με τα λεγομενα σου αν το κανω αυτο θα εχω 2 dimm που θα λειτουργουν στα 2V δινοντας συνολικα 2GB μνημης. σωστα καταλαβα? Για δοκίμασε ένα bios update για αρχή...Η ακόμα καλύτερα ένα δανικό dimm ram για να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει το καινούριο (dimm ram). οντως θα δοκιμασω ενα bios update. παντως το καινουριο dimm λειτουργικοτατο καθως το τσεκαρα μονο του με το memtest86
probe Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Στο bios δεν έχει τίποτε ρυθμίσεις να τις βάλεις στο 1.8v και τα timings στου αργότερου dimm; Με το cpu-z και βάζοντας τα ένα ένα μπορείς να δεις στην καρτέλα spd λεπτομέρειες.
katsikoula Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Στο bios δεν έχει τίποτε ρυθμίσεις να τις βάλεις στο 1.8v και τα timings στου αργότερου dimm; Με το cpu-z και βάζοντας τα ένα ένα μπορείς να δεις στην καρτέλα spd λεπτομέρειες. οχι δυστυχως τιποτα (εχω το τελευταιο BIOS). μαλλον με βλεπω να αγοραζω ακομα μια ιδια για να δουλευουν και οι δυο στην ιδια ταση
probe Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Γιατί δεν την αλλάζεις απλά με μια άλλη . Πες τους ότι είναι ασύμβατη με τη μητρική σου. Χαμένο θα πάει το 1 dimm. Η να την αλλάξεις με ένα 2gb dimm μήπως καταφέρεις να έχεις 3gb. Χρηματικά έτσι όπως σκοπεύεις να το κάνεις το ίδιο θα σούρθει. Κοίτα να είναι1.8v που είναι και to standard για ddr2.
rafail1994 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Η να την αλλάξεις με ένα 2gb dimm μήπως καταφέρεις να έχεις 3gb. Μην ξεχνάμε οτι η μητρική του υποστηρίζει μέχρι 2gb ram @katsikoula δεν ξέρω αν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να μπορείς να αλλάξεις την τάση στης μνήμες
katsikoula Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Γιατί δεν την αλλάζεις απλά με μια άλλη . Πες τους ότι είναι ασύμβατη με τη μητρική σου. Χαμένο θαπάει το 1 dimm. Η να την αλλάξεις με ένα 2gb dimm μήπως καταφέρεις να έχεις 3gb. Χρηματικά έτσι όπως σκοπεύεις να το κάνεις το ίδιο θα σούρθει. Κοίτα να είναι1.8v που είναι και to standard για ddr2. και το θα τους πω? ξερετε κατι εκανα λαθος και απο απροσεξια και ελειψη γνωσεων πηρα λαθος RAM? θα μου την αλλαξουν ετσι???
probe Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μην ξεχνάμε οτι η μητρική του υποστηρίζει μέχρι 2gb ram Έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα ---------- Προσθήκη στις 16:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:45 ---------- και το θα τους πω? ξερετε κατι εκανα λαθος και απο απροσεξια και ελειψη γνωσεων πηρα λαθος RAM? θα μου την αλλαξουν ετσι??? Ότι είναι ασύμβατη. Αυτό που σου συμβαίνει θα τους πεις. Δεν είναι ανάγκη να μιλήσεις για τάσεις και τέτοια. Άλλωστε δεν ξέρουμε και γιατί δεν δουλεύει μαζί με την άλλη. Πρόσφατα δεν την πήρες; Μπορείς να την αλλάξεις εφόσον δεν σε ικανοποιεί ή δεν ταιριάζει με τον υπολογιστή σου.
katsikoula Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα ---------- Προσθήκη στις 16:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:45 ---------- Ότι είναι ασύμβατη. Αυτό που σου συμβαίνει θα τους πεις. Δεν είναι ανάγκη να μιλήσεις για τάσεις και τέτοια. Άλλωστε δεν ξέρουμε και γιατί δεν δουλεύει μαζί με την άλλη. Πρόσφατα δεν την πήρες; Μπορείς να την αλλάξεις εφόσον δεν σε ικανοποιεί ή δεν ταιριάζει με τον υπολογιστή σου. σιγουρα να το κανω ετσι? βεβαια μπορω να την βαλω πισω στο κουτακι της και να κλεισω το αυτοκολλητο. το ειχα ανοιξει με προσοχη ωστε να εχω την δυνατοτητα να το κλεισω και να μην φαινεται πως το ανοιξα. αν πω οτι μου την κανανε δωρο αλλα εχω ηδη μια και ζητησω πιστωτικο?
probe Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Έτσι κι αλλιώς έχεις νομίζω 10 ημέρες (δεν θυμάμαι ακριβώς το νόμο) που μπορείς να επιστρέψεις ένα προιόν χωρίς καμιά δικαιολογία απλά γιατί δε σου κάνει. Αφού έχεις διατηρήσει τη συσκευασία του λοιπόν δεν έχεις πρόβλημα. Αλλά και 10 μέρες να έχουν περάσει δεν νομίζω ότι κάποιο κατάστημα δεν θα στην άλλαζε εφόσον τους έλεγες ρε παιδιά είναι ασύμβατη με τον υπολογιστή μου τι να την κάνω. Συμβαίνουν αυτά (ασυμβατότητες) καμιά φορά δεν είναι θέμα γνώσεων ή λάθους επιλογής πάντα.
katsikoula Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Έτσι κι αλλιώς έχεις νομίζω 10 ημέρες (δεν θυμάμαι ακριβώς το νόμο) που μπορείς να επιστρέψεις ένα προιόν χωρίς καμιά δικαιολογία απλά γιατί δε σου κάνει. Αφού έχεις διατηρήσει τη συσκευασία του λοιπόν δεν έχεις πρόβλημα. Αλλά και 10 μέρες να έχουν περάσει δεν νομίζω ότι κάποιο κατάστημα δεν θα στην άλλαζε εφόσον τους έλεγες ρε παιδιά είναι ασύμβατη με τον υπολογιστή μου τι να την κάνω. Συμβαίνουν αυτά (ασυμβατότητες) καμιά φορά δεν είναι θέμα γνώσεων ή λάθους επιλογής πάντα. σε αυτη την περιπτωση μπορει να μου πουν το κλασσικο "δεν ηξερες, δεν ρωταγες?" τεσπα, θα δοκιμασω να την παω πισω και να τους πω την αληθεια και βλεπουμε. ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις. θα σας κραταω ενημερους
probe Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δε θέλω να σε παρασύρω να χειριστείς το θέμα με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Αν νομίζεις ότι είναι καλύτερα να πεις ότι δεν τη χρησιμοποίησες κάντο. Αυτό που σου γράφω στην ουσία είναι άλλαξέ την μην αγοράζεις και άλλη. Πάντως εσύ μια ddr2 αγόρασες λογικά θα έπρεπε να παίξει οπότε το δεν ήξερες δε ρώταγες δεν έχει μεγάλη ουσία, είναι πιθανόν να ρώταγες και να είχες το ίδιο αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.