Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με boot

LaryHimura

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδιά....Σημερα το πρωι το pc μου δουλευε κανονικα....τωρα το ανοιξα και μου κολλησε το στην εικονα που λεει starting windows (εχω windows 7).Εκανα Reboot και τωρα οχι μονο δεν ανοιγει τα windows αλλα ουτε το σιντι δεν ανοιγει για να κανω φορματ...ξεκιναει κανονικα το pc και οταν παει να φορτωσει κατι το bios σερνεται και τα γραμματα οταν επιλεγεις κατι ανοιγουν σιγα σιγα απο πανω προς τα κατω...Τι συμβαινει ρε παιδια....ενα παιδι μου ειπε οτι κυκλοφορει ενα καινουργιο virus που στο κανει αυτο και πρεπει να παρω καινουργια μητρικη....

Δημοσ.

αμα ηθελε αλλαγη μητρικης δεν θα ανοιγε καθολου πιστευω

για κοιτα τους δισκους σου αν λειτουργουν αν τους βλεπει το bios γιατι μου ειχε κανει το ιδιο πριν κανα μηνα, να ειναι κομπλε οταν το εκλεισα και την επομενη να μην ανοιγει να κολαει το boot και τελικα φανηκε οτι ειχε καει ενας σκληρος

Δημοσ.

Tην μία λες ότι κολλάει στο BIOS την άλλη λες ότι μόλις φορτώνει κάτι τα γράμματα ανοίγουν από πάνω προς τα κάτω..........

Σε τι κατάσταση ειναι τώρα το PC; Μπαίνει στα Win ή όχι; Και που κολλάει;

Δημοσ.

Αν είχε καεί η μητρική δεν θα άνοιγε καθόλου η θα έκανε ήχους

Έλεγξε τα καλώδια από τους δίσκους (τροφοδοσία & sata καλώδιο) αν είναι καλά κουμπωμένα πάνω σους δίσκους και στην μητρική η καλυτέρα αντικαταστήσετα με καινούρια για να βγεις από την υπόνοια ότι φτάνε

Δημοσ.

Λοιπόν, αποσύνδεσε ότι συσκευές δεν χρειάζονται στο pc και δοκίμασε να τον ανοίξεις μόνο με τα βασικά (mb,cpu,gpu,1hd και 1 dimm ram).

Τρέξε και ένα memtest....

Δημοσ.
αμα ηθελε αλλαγη μητρικης δεν θα ανοιγε καθολου πιστευω

για κοιτα τους δισκους σου αν λειτουργουν αν τους βλεπει το bios γιατι μου ειχε κανει το ιδιο πριν κανα μηνα, να ειναι κομπλε οταν το εκλεισα και την επομενη να μην ανοιγει να κολαει το boot και τελικα φανηκε οτι ειχε καει ενας σκληρος

Το δισκο τον αναγνωριζει κανονικά

---------- Προσθήκη στις 10:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:19 ----------

Tην μία λες ότι κολλάει στο BIOS την άλλη λες ότι μόλις φορτώνει κάτι τα γράμματα ανοίγουν από πάνω προς τα κάτω..........

Σε τι κατάσταση ειναι τώρα το PC; Μπαίνει στα Win ή όχι; Και που κολλάει;

εννοω οτι την απο την στιγμη που βγαζει τη παυλιτσα πανω αριστερα μου το κανει αυτο...μπορω κανονικα να μπω στο setup η στο boot menu

---------- Προσθήκη στις 10:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:21 ----------

Απ΄τα λιγα που ξερω νομιζω οτι ειναι δισκος. τρεξε το Hiren's Boot CD και τσεκαρε το δισκο σου

Δεν μου φορτωνει ουτε cd φιλε....

---------- Προσθήκη στις 10:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:21 ----------

Παιδια τελικα μαλλον ο σκληρος ειναι γιατι απο οτι βλεπω δεν μου δουλευει στα δεξια το μπλε λαμπακι του σκληρου.Γενικα εχω γκαντεμια με τους δισκους...ειναι 2 φορα που "μαλλον" μου καιγεται...αλλα ομως δεν καταλαβαινω αφου ειναι ο δισκος που φταιει πιθανον , δεν μου φορτωνει ουτε cd

Δημοσ.

Παιδια τελικα μαλλον ο σκληρος ειναι γιατι απο οτι βλεπω δεν μου δουλευει στα δεξια το μπλε λαμπακι του σκληρου.Γενικα εχω γκαντεμια με τους δισκους...ειναι 2 φορα που "μαλλον" μου καιγεται...αλλα ομως δεν καταλαβαινω αφου ειναι ο δισκος που φταιει πιθανον , δεν μου φορτωνει ουτε cd

Το cd-dvd το άλλαξες απο το bios για να κάνει boot από αυτό ;

Δημοσ.

Αλλα απο οτι βλεπω , τωρα εβγαλα τον σκληρο και πηγα να φορτωσω απο cd αλλα παλι δεν δουλευει...οποτε δεν ειναι σκληρος (σορρυ για τα συνεχομενα μηνυματα μου)

---------- Προσθήκη στις 10:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:44 ----------

ναι ραφαηλ το εκανα....παει να μου φορτωσει το cd αλλα παλι το ιδιο μου κανει...αργει...

Δημοσ.

Ποια γράμματα ανοίγουν αργά; μέσα στα settings του bios εννοείς; Τελικά τώρα τι γίνεται περνάει

τα διαγνωστικά κανονικά; Για αυτό που λες ότι αργεί να διαβάσει το δισκάκι μήπως έχει πρόβλημα

η συσκευή toy dvd ή το δισκάκι;

Δημοσ.

Τα γραμματα εννοω οταν μου λεει κανονικη εκκινηση των windows κτλ. Η οταν βαζω καποιο δισκακι και εχει γραμματα....η συσκευη του dvd δεν εχει προβλημα γιατι τις δοκιμασα και τις 2 που εχω και κανουν τα ιδια...οσο για τα cd δοκιμασα 2-3 αλλα τα ιδια...

Δημοσ.
.η συσκευη του dvd δεν εχει προβλημα γιατι τις δοκιμασα και τις 2 που εχω και κανουν τα ιδια

Δοκίμασες να τ συνδέσεις σε άλλη θύρα...?

Δημοσ.

οχι .... και να το κανω δεν νομιζω να παιζει ρολο γιατι δεν μου δουλευει ουτε ο δισκος...κατι πρεπει να τρεχει με τη μητρικη...

Δημοσ.
δεν νομιζω να παιζει ρολο γιατι δεν μου δουλευει ουτε ο δισκος...κατι πρεπει να τρεχει με τη μητρικη...

Οταν λες δεν δουλεύει ο δίσκος τι εννοείς ότι δεν παίρνει ρεύμα ;

Δοκίμασε να κάνεις και ένα clear smos μπας και......

Δημοσ.

οχι ο σκληρος δουλευει κανονικα....εννοουσα οτι δεν ανοιγει τα windows....

---------- Προσθήκη στις 18:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:02 ----------

Δοκίμασε να κάνεις και ένα clear smos μπας και......

Clear smos?:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...