thommas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να αλλάξω δίσκο στο pc μου. Το σύστημα μου έχει INTEL CORE 2 QUAD CORE Q8400 2.66 GHZ και ram 3gd ddr2 στα 800mhz. Έχω βάλει έναν παλιό δίσκο 80gb με μνήμη Buffer 8mb και είδα ότι με το HD Tune διαβάζει κάπου στα 60mb/s . Άμα αλλάξω δίσκο θα δω διαφορά? Ένας καινούριος δίσκος με περίπου 60-70 ευρώ θα διαβάζει πιο γρηγορά? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
washcloud Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 ...ότι σίγουρα από κάθε άποψη είναι καλύτερα ν' αλλάξεις δίσκο παλαιάς τεχνολογίας και λιγότερων δυνατοτήτων με νέο και περισσότερων, δεν το συζητάμε. Το θέμα είναι ότι δε θα δεις τρελλές διαφορές όμως (ειδικά αν ο δίσκος είναι τυχόν SATA). Εξαρτάται δε, ποιό ακριβώς είναι το θέμα σου - ΑΝ υπάρχει τέτοιο. Πάει απρόσμενα αργά το μηχάνημα; Πήγαινε πάντα; Κάνοντας τί ακριβώς, το αντιμετωπίζεις; Μπας και υπάρχει καν' άλλο ζήτημα... (oι δίσκοι ως έχουν αυτή τη στιγμή, πιο πολύ ο αποθηκευτικός τους χώρος είναι που μετράει, κι όχι η "ταχύτητά" τους. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να πάρεις κάποιον στις 10.000 στροφές, ή να φτιάξεις μια RAID συστοιχία με δύο δίσκους, αν η ταχύτητα είναι που σ' ενδιαφέρει ΠΟΛΥ)
thommas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Το σύστημα δεν πάει πάρα πολύ αργά αλλά νομίζω οτί έχει μια μικρή καθυστέρηση παράδειγμα στην έναρξη. Δεν νομίζω να ευθύνεται ο επεξεργαστής (αν δεν κάνω λάθος). Λόγικα αν βάλω έναν καινούριο δίσκο στην τιμή που είπα δεν θα δω διαφορά στην έναρξη? Η γνώμη μου είναι ότι δεν εκμεταλεύομαι πλήρως τον επεξεργαστή που εχώ με αυτόν το δισκο. Υπαρχεί πιθανότητα να γίνεται αυτό ή εχω λαθος άποψη επί του θέματος?
washcloud Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Αν εννοείς τον χρόνο έναρξης του λειτουργικού, εξαρτάται κυρίως απ' το λειτουργικό (και το BIOS, για το οποίο τπτ δεν μπορείς να κάνεις). Και δε θα δεις τρελλές διαφορές. Για δευτερόλεπτα μιλάμε. Αυτές φαίνονται σε μεταφορές αρχείων και σε βαριές (σχεδιαστικές πχ) εφαρμογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.