Προς το περιεχόμενο

Τουρκία: Ξεκινάει την δημιουργία της δικιάς της "Silicon Valley"


grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας κανουμε μια αναπτυξη πρωτα στον τουρισμο...

 

Τι λεω τωρα ε; Χαχα :lol: ... Η Ελλαδα ειναι πανω στον χρυσο* και ψαχνει για ευρω**....

 

*

 

Παραλιες, απιστευτα τοπια, (αρχαια) ιστορια.

 

 

**

 

Ψαχνουμε για silicon valley, για πετρελαια, τεχνολογια, βαρια βιομηχανια και το κερασακι στη τουρτα, ψαχνουμε ΞΕΝΟΥΣ επενδυτες οι οποιοι θα επενδυσουν στον Ελληνικο τουρισμο.... Μετα σου φταιει ο αλλος (Γερμανια,Τουρκια κλπ κλπ)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Aυτο ηδη εχει ξεκινησει. Οπως παμε, σε 20 χρονια δεν θα υφισταται Ελλαδα. Και μεταξυ μας, αυτο ειναι και το δικαιο. Δε νομιζω τα τελευταια 30 χρονια να εχουμε δειξει οτι αξιζουμε κατι καλυτερο σαν εθνος, το αντιθετο θα ελεγα.

 

Μπραβο στους Τουρκους. Με αυτην την ειδηση ειμαι βεβαιος οτι καποιοι Ελληνες μελλοντικοι πτυχιουχοι (πληροφορικης κατα βασην) και ανεργοι, σιγουρα θα χαμογελασουν.

 

όλοι ήμαστε απογοητευμένοι από την κατάσταση στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες,αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα....Όσοι αγαπάνε τη χώρα και την Ιστορία μας δηλαδή αξίζουν να σβήσουν από τον χάρτη,επειδή έχουμε δώσει την εξουσία στα λαμόγια ;;; Ήμαρτον....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης κάτι που ξεχάσανε όσοι αναφερθήκαν σε απόλυτα νούμερα μισθών είναι η αγοραστική δύναμη.Δηλαδη σε κάθε χώρα παίζει πρώτιστο ρόλο η αναλογία μισθού με τιμές προιόντων και υπηρεσιών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα ελληνικό ΑΕΙ στα 200 καλύτερα του κόσμου.

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=222009

 

Το Πανεπιστήμιο των κολλητών.

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/12/2008_297482

 

Περισσότερες από 1.500 Α.Ε. και ΕΠΕ εγκατέλειψαν την Ελλάδα σε ένα έτος.

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100053_10/11/2010_421780

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλύτεροι διπλωμάτες οι Τούρκοι; Μπλοφατζίδες όσο δεν πάει άλλο. Σε βαθμό που καταντάει γελοίο και που το ξέρουν και οι ίδιοι και που αν τους παίξεις συντηρητικά όταν θα τους μπλοφάρεις βάζουν την ουρά στα σκέλια και ακόμα τρέχουν.

 

Αναρωτηθήκατε τί υψηλή τεχνολογία θέλουν να παράγουν;;; Όπως και η Ελλάδα έτσι και η Τουρκία δίνει υπέρογκα ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτά θέλει να μειώσει και γιατί όχι να αρχίσει να εξάγει τα δικά της οπλικά συστήματα.

 

Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι, οι χώρες τους, οι νοοτροπίες τους από την μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να έχουν φτάσει στο αμήν για να γίνει κάτι τέτοιο και η Τουρκία δεν βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

 

Για να δείτε την διαφορά νοοτροπίας εδώ στην Ελλάδα στο μεγαλύτερο πολυτεχνείο της χώρας γινόντουσαν επί πολλά χρόνια συζητήσεις με καθηγητές των τμημάτων ναυπηγικής, αεροναυπηγικής, ηλεκτρολογίας, μηχανολογίας για ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΕΑΒ και την ΕΒΟ και οι καθηγητές ήταν ανένδοτοι.

 

Θα μπορούσαν να είχαν χοντρά προγράμματα να τρέχουν, ό,τι εξοπλισμό χρειαζόντουσαν, αναγνώριση και φυσικά να μειώσουν τα ποσά που θα πήγαιναν για αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων και παρά ταύτα είπαν όχι.

 

Θυμάμαι κάτω στην Κρήτη εδώ και δεκαετίες ερευνητές να σχεδιάζουν πτέρυγες ανεμογεννητριών και αν και πέρασαν δεκαετίες και κάποιος θα περίμενε να έχει γεμίσει η Ελλάδα ανεμογεννήτριες και να έχουμε απεξαρτηθεί από το πετρέλαιο τελικά γίνονται μικρά-μικρά βηματάκια ίσα-ίσα για αυτό που λέμε "για τα μάτια του κόσμου".

 

Στην Αμερική, ποια νομίζεται ότι είναι τα μεγαλύτερα εργαστήρια και ποιος νομίζετε ότι είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής; Μήπως ο αμερικάνικος στρατός;;; Αμφιβάλλετε ότι αν μία μεγάλη φαρμακευτική εταιρία βρει μία ανέξοδη και εύκολη στην εφαρμογή της λύση για τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που ταλανίζουν τον κόσμο, αν δει ότι αντικαθιστά άλλη δική της που αποφέρει τεράστια κέρδη, θα έχουν τον ηθικό ενδοιασμό να μην την δώσουν στον κόσμο;

 

Ξεχνάμε τα πρόσφατα παραδείγματα με την νόσο των χοίρων και των πουλερικών, τα εμβόλια και τα έξοδα απόκτησής τους;

 

Πείτε μου τώρα ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω (και αμέτρητων άλλων παραδειγμάτων) και αν το κίνητρο για την έρευνα ήταν το οικονομικό κέρδος ή η προσφορά προς το σύνολο.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να σταματήσει η έρευνα, το αντίθετο, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε σε τι αποσκοπεί και αν με την συνδρομή μας σε αυτή θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο ή χειρότερο.

 

Είδατε τον Πρετεντέρη με τι ευκολία έλεγε να κλείσουν τα πανεπιστήμια;;; Συνδυάστε το και με την στάση του για το άσυλο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα βγάλετε εύκολα το συμπέρασμα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση;;; Αφού από την σωστή λειτουργία ενός οργανισμού δεν μπορούν να φάνε, ενώ από την διάλυσή του και την αποκρατικοποίησή του θα φάνε με χρυσά κουτάλια. Τελικά τί είναι αυτό που κυριεύει τους ανθρώπους και αναστέλλει κάθε ίχνος ηθικής και βάζουν το ατομικό συμφέρον πάνω από το κοινό καλό;

 

Μη σας κουράζω πολύ, το χρήμα είναι και το πολιτικό σύστημα που στήθηκε γύρω από αυτό, ο καπιταλισμός.

 

Για αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο ότι μεταφράζεται σε χρήμα να έχει και "αξία" ενώ ότι είναι δωρεάν δεν αξίζει.

 

Σαν το ανέκδοτο... που ζητάει κάποιος από μία κυρία να κάνει έρωτα μαζί του για ένα μεγάλο ποσό και εκείνη δέχεται και όταν της κάνει παζάρια και της αντιπροτείνει ένα ευτελές ποσό εκείνη δυσανασχετεί και ρωτά: "για ποια με πέρασες;".

 

Έτσι και εμείς σήμερα, αν τα λεφτά είναι πολλά Άρη, όλο και κάτι θα γίνει... αν το ρουσφέτι είναι μεγάλο, ναι θα σε ψηφίσω και θα ζητήσω και από φίλους, γνωστούς, συγγενείς να σε ψηφίσουν και εκείνοι... και έτσι συνεχίζουμε την κατηφόρα μας.

 

Θέλει σκέψη και προβληματισμό και βαθιά μέσα μας ξέρουμε τι είναι σωστό και τι ηθικό. :-)

Επεξ/σία από digekas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα ελληνικό ΑΕΙ στα 200 καλύτερα του κόσμου.

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=222009

 

...

 

Όπως προείπα εξαρτάται από την λίστα. :-)

 

http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2010/subject-rankings/technology

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Digekas (Δημήτρη) χαίρομαι να διαβάζω τα γραφόμενά σου!

 

Εξαιρετικός, αν και σε κάποια σημεία το βλέπω διαφορετικά από σένα, αυτό δεν έχει καμία σημασία!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη για το οφ τόπικ, αλλά θελώ και εγώ να πω ότι αν και δεν συμφωνώ απόλυτα Με τον Digekas(Δημήτρης), πρώτη φορά βλεπώ τοσο συμπαγή και ολοκληρωμένη γνωμη εκεί που δεν το περίμενα. Πραγματικά και εγώ χαίρομαι να διαβάζω τα κείμενα σου και τις απόψεις σου.

 

Επίσης όσον αφορά την τουρκία επειδή δεν έχω ολοκληρωμένη γνώμη επί της κατάστασης που επικρατεί εκεί, μόνο μπράβο έχω να πω.

 

Φιλικά, Μάριος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα κι αν η Τουρκία θεωρείται από πολλούς τριτοκοσμικό κράτος, χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα, φτώχεια, γενικά κατώτερη της Ελλάδας και άλλα πολλά, τουλάχιστον η επένδηση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι ένα μικρό θετικό βηματάκι μπροστά. Έχω ΠΟΛΛΑ χρονια να ακούσω κάτι αντίστοιχο για την Ελλάδα. Ότι κάτι κάναμε, κάπου επενδήσαμε, πήγαμε λίγο μπροστά... Όλο μιζέρια, στασιμότητα.

 

Ίσως κακοφανεί σε κάποιους "αγωνιστές" εδώ μέσα αυτό που θα πω, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω πλέον καμία εθνική συνήδηση (αυτοί που έχουν καλά κάνουν δεν τους κρίνω). Σε μερικά χρόνια όμως πιστεύω ότι δεν θα υφίσταται καν σαν όρος.

 

Κάποιοι κατηγόρησαν τους Έλληνες που φεύγουν μετανάστες ως φυγόπονους και άλλα ωραία... Αυτοί που τα λένε αυτά, πάω στοίχημα ότι η τσέπη τους είναι γεμάτη και η κοιλιά τους χορτατη. Οι γονείς μου δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορέσουν να μου χαρίσουν ένα δώρο. Το πτυχίο μου για να μπορέσω να έχω ένα μέλλον και να ζήσω με αξιοπρέπεια. Όταν βλέπω όμως ότι η χώρα μου δεν επενδύει σε μένα (ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν επαγγελματία) τότε γιατί να επενδύσω εγώ σε αυτήν? Γιατί να θυσιάσω το μέλλον μου για να τρώνε οι διάφοροι πολιτικοί με χρυσά κουτάλια? Όχι ευχαριστώ, στρατιωτικές υποχρεώσεις εις πέρας (τουλάχιστον για το γαμώτο) και... πλέον ζω σε άλλη χώρα, μια χώρα χωρίς "ιστορία", Θεμιστοκλείδες, Πυθαγόρες, Σωκράτιδες κ.α., που όμως με σέβεται σαν άνθρωπο και επενδύει σε αυτό που σπούδασα στην Ελλάδα. Όχι επειδή με αγαπάει (κανείς δεν σε "αγαπάει") αλλά επειδή είναι τουλάχιστον έξυπνη αρκετά ώστε να ξέρει ποιο είναι το συμφέρον της. (Για να πάρω πρέπει να δώσω κιόλας).

 

Χαιρετώ λοιπόν τους "αγωνιστές/πατριώτες" και τους εύχομαι καλή τύχη εκεί στην Ελλάδα, με σεβασμό και χωρίς ειρωνία. Μόνο σε αυτούς που το εννοούν όμως, όχι σε αυτούς που θέλουν να το παίζουν μόνο και μετά αφού κλείσουν το κομπιούτερ και το ινσόμνια, φραπεδιά, ξάπλα και τα λεφτά του μπαμπά στην τσέπη.

 

Εντύπωση μου κάνει όμως το πόσο "ενδιαφέρον" έδειξαν μερικοί επειδή απλά μια χώρα κάνει ένα βήμα μπροστά. Μήπως επειδή αυτή η χώρα λέγεται "Τουρκία"???:rolleyes:

Αν είχε διαφορετικό όνομα θα είχε το θέμα 100+ posts???:rolleyes::rolleyes: Αλλαζωνία ή βλακεία λοιπόν? Αναρωτιέμαι...

 

Συγνώμη αν τυχόν έθηξα κανόνες ή μέλη του φόρουμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ΠΟΛΛΑ χρονια να ακούσω κάτι αντίστοιχο για την Ελλάδα. Ότι κάτι κάναμε, κάπου επενδήσαμε, πήγαμε λίγο μπροστά... Όλο μιζέρια, στασιμότητα.

 

επενδύουμε, στην πράσινη ανάπτυξη και στα.. πράσινα άλογα! :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συγνώμη έχει αξία όταν αναγνωρίζουμε το λάθος μας, μετανιώνουμε για αυτό και ζητάμε συγχώρεση από αυτούς που θίξαμε/προσβάλαμε/κλπ. Η προκαταβολική συγνώμη όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή αξία αλλά προσβάλει και την νοημοσύνη τόσο αυτού που την επικαλείται όσο και του συνόλου που τον παρακολουθεί.

 

Θέτεις ένα σωστό κατά την ταπεινή μου γνώμη ερώτημα και αν και ρητορικό πιστεύω ότι η απάντηση έχει ήδη δοθεί στις πρώτες παραγράφους του ποστ #94 από εκεί και πέρα ναι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω (τι βήματα, πολύ φοβάμαι ότι τρέχει σε μαραθώνιο :lol:) και ναι για την κατάσταση φταίνε οι πολιτικοί μας όσο και εμείς και μάλιστα απόψε στην εκπομπή του Τσίμα παραδέχτηκαν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ οι νέοι τους έχουν χεσμένους στην κυριολεξία και αυτολεξεί (να με συγχωρείτε (εκ των υστέρων :lol:) για τον χαρακτηρισμό αλλά είναι δικά τους λόγια), αλλά δεν αρκεί να κάνουμε την ανάγκη μας αλλά πρέπει να τραβήξουμε και το καζανάκι!!!

 

Αν θέλετε τεχνολογικές ειδήσεις που θα μας κάνουν περήφανους σαν Έλληνες υπάρχουν αρκετές με σχετικά πρόσφατη την δυνατότητα μετατροπής σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό με κόστος της τάξης των 8000 ευρώ, με μελέτη και υλοποίηση από το ΕΜΠ μία μετατροπή που επιτρέπει στο όχημα να διανύσει 100χλμ με κόστος 1 ευρώ.

 

Ωραία είδηση, μπράβο στα παιδιά, καλή συνέχεια, μακάρι να μετατρέψουν πάρα πολλοί τα αυτοκίνητά τους και δη τις ρυπογόνες σακαράκες σε ηλεκτρικά και μακάρι το πρόγραμμα να υποστηριχτεί από την πολιτεία με επιδότηση και με ερευνητικά προγράμματα στην βελτίωση των μπαταριών αλλά και απόσυρσή τους σε 2-3 χρόνια.

 

Μακάρι να μειωθεί και η γραφειοκρατία που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μπορούμε να τα φορτίζουμε είτε με ανεμογεννήτριες είτε με φωτοβολταϊκά οπότε και το φορτίο να μην πέσει στο δίκτυο της ΔΕΗ που έτσι και αλλιώς δεν θα μπορεί να το σηκώσει.

 

Πιστεύετε πραγματικά ότι κάτι άλλαξε;;; Αυτό άραγε χρειαζόμαστε;;; Μία καθημερινή δόση αισιοδοξίας;;; Μήπως (λέω μήπως) αυτή η καθημερινή μαυρίλα από τα ΜΜΕ έχουν επηρεάσει την ψυχολογία μας;;; Μήπως έτσι μας θέλουν;;; Μήπως αυτός είναι ο σκοπός τους;;;

 

Μήπως να μην τους κάνουμε την χάρη;;;

 

Η εποχή που αντιμετωπίζαμε τις καταστάσεις παθητικά και με μεμψιμοιρία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ήρθε ο καιρός που θα πρέπει να οργανωθούμε, να κάνουμε στην άκρη όλα τα εμπόδια, είτε αυτά λέγονται διεφθαρμένοι πολιτικοί, είτε γραφειοκρατία, είτε λαμόγια και αυτόκλητοι σωτήρες (ναι-ναι) και να χαράξουμε συλλογικά νέα πορεία.

 

Επί δεκαετίες μας πιπιλούσαν το μυαλό ότι έτσι έχει η κατάσταση, ότι δεν αλλάζει και είτε θα πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση είτε να σηκωθούμε να φύγουμε. Αμ δε. Καιρός να αντιληφθούν το όμορφο και γαλήνιο αυτό ρευματάκι που θα τους οδηγήσει σε ένα τόπο που θα βρουν και άλλους όμοιους τους για να έχουν και παρέα... στον υπόνομο με τα ποντίκια και ό,τι άλλο υπάρχει εκεί.

 

Μου αρέσει η εικόνα και η σκέψη τόσο που θα χαιρόμουν να το έβλεπα σκετσάκι στον Λαζόπουλο τον Βουτσά να φωνάζει: "Κ..Α..Τ..Ε..Ρ..Ι..Ν..Α.. Κ..Α..Ζ..Α..Ν..Α..Κ..Ι.." :lol: :lol: :lol:

 

Y.Γ. Προς τους φίλτατους που χαίρονται να διαβάζουν τις εκθέσεις/κείμενα/ανθολογίες/σεντόνια μου (:lol:) αν και δεν συμφωνούν απόλυτα μαζί μου, να πω ότι συμφωνώ απολύτως μαζί τους αφού σπάνια συμφωνώ με τον εαυτό μου... πονεμένη ιστορία... δεν με παλεύω με τίποτα τελευταία... :lol: :-)

 

Y.Γ.2 Προς τους αντιπαθέστατους (:lol:) που δεν μπορούν να διαβάζουν μεγάλα ποστ σε forum, ένα έχω να πω... η εκδίκηση είναι δική μου... μουαχαχαχα... :lol: :-)

 

Y.Γ.3 Όπως θα καταλάβατε, έρχονται στιγμές που η ψυχολογία μας από τα απανωτά χτυπήματα παίρνει την κάτω βόλτα και εκεί χρειάζεται να δούμε από μία διαφορετική ματιά τα πράγματα, όχι γιατί με τα αστειάκια και τις πλακίτσες θα λυθούν τα προβλήματα αλλά για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι όχι μόνο δεν θα μας καταβάλλουν αλλά ότι τους έχουμε πάρει και στο ψιλό και ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες.

 

Άντε και πολύ κάθισαν, άντε σιγά-σιγά να μας αδειάζουν την γωνιά, ε;;; τι λέτε;;; :-)

 

Αυτοί θέλουν την ερχόμενη Κυριακή happenings αλλά τι να τους σκαρώσουμε που να το φυσάνε και να μην κρυώνει; ;-)

Επεξ/σία από digekas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...