siropio Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Χαίρετε παίδες, σκέφτομαι να κάνω το βήμα του Μεταπτυχιακού στην Αγγλία και εχω στο μυαλο μου καποια Πανεπιστήμια έχοντας κοιτάξει τα προγράμματα σπουδών τους και πολλές Ranking Lists για τους τομείς που θα ενδιέφεραν εναν μεταπτυχιακό φοιτητή. Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι η Computer Science. Διάβασα σχεδόν όλα τα topics σε σχέση με τα μεταπτυχιακά στο insomnia και σε πολλά άλλα. Αλλά κάποιες απαντήσεις που αναζητούσα δε τις βρήκα ακόμα. Ελπίζω να τις μοιραστείτε μαζί μας εδώ. Μερικές επαναλαμβάνονται προς τιμήν της πληρότητος. Δίνω κάποια στοιχεία για μένα για να υπάρχει ως παράδειγμα και σε επόμενους που θα δουν το topic και για να είναι και πιο χρήσιμες οι συμβουλές σας προς τα εμένα. 1. Αυτή τη στιγμή είμαι στο 4ο έτος στο Τμήμα των Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 2. Πρόσφατα ξεκίνησα το IELTS και θα το πάρω (καλώς ερχόντων..) σε κανα 2.5 μηνο. 3. Χρωστάω 5 μαθήματα και ο μεσος όρος μου είναι (αυτή τη στιγμή) 7.06 και το σύνολο των μαθημάτων μαζί με την πτυχιακή είναι 50 για την απόκτηση του πτυχίου. 4. Θεωρώ ότι τα Ελληνικά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι γερά/καλά προπτυχιακά παρα την όλη ανοργανωσία τους, αλλά τα MSc στην Έλλάδα δεν είναι τόσο αξιόλογα. Οπότε πάμε στις Ερωτήσεις: Στάδιο 1 - ΠΡΙΝ κάνουμε Apply τι θα θέλα(με) να ξέρω. i. Όπως προείπα δεν εχω το πτυχίο ακόμα οπότε θα χρειαστεί να στείλω κάποιο άλλο χαρτί ετσί? Αυτό το χαρτί είναι η Αναλυτική Βαθμολογία? Χρειάζεται να είναι Επικυρωμένη Μετάφραση? ii. Επίσης δεν έχω και το IELTS(ή TOEFL) άρα αυτό σημαίνει ότι δε μπορώ να στείλω αίτηση? ή μπορώ να στείλω κάποια βεβαίωση ότι θα το έχω όταν είναι να μπω? iii. Αν κάποιος θέλει να κάνει αίτηση για Υποτροφία χρειάζεται να έχει τα δύο προηγούμενα? ( δλδ Πτυχίο ΚΑΙ IELTS αναγκαστικά? ) iv. Πότε έιναι το σύνηθες να στέλνει κάποιος τις αιτήσεις του? Έναν μέσο όρο θα ήθελα πχ για τις εισαγωγές του Σεπτέμβρη. Και σε πόσο καιρό περίπου απαντούν? v. Γνωρίζω ότι χρειάζονται 3 Συστατικές Επιστολές από 3 διαφορετικούς Καθηγητές. Σε αυτό απλά αναρωτιόμουν αν δείχνουν δυσαρέσκεια αν τους πεις να γράψουν μια για το κάθε ένα από τα 5! που θες να δηλώσεις μια και τώρα τα περισσότερα Πανεπιστήμια τις προτιμούν online. Eυχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 2 συστατικες επιστολες θες συνηθως.Δεν αλλαζουν προς καθε σχολη που κανεις αιτηση αρα ζητας αρκετα αντιγραφα (εαν τα ζητανε οι σχολες σε hard copy),αλλιως σκαναρισμα κ ονλαιν αιτηση κ εισαι ετοιμος Να κανεις αιτηση για Υποτροφια για Μαστερ σε Βρετανικο Πανεπιστημιο?Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι στην Βρετανια που να σε καλυπτει.Αμφιβαλω οτι μπορεις να παρεις υποτροφια για Μαστερ εδω (εχω 2 μαστερ απο εδω με distinction btw),εκτος απο κανα hardship loan or whatever που ειναι δυσκολο(φαση να μην εχεις στο ηλιο μοιρα κ να εισαι κ Βρετανος) .Εκτος εαν μιλαμε οτι κανεις αιτηση για υποτροφια σε καποιο οργανισμο στην Ελλαδα (εχω ακουσει οτι υπαρχουν μερικοι οργανισμοι Ελλαδα που δινουν υποτροφιες για Μαστερ) Τωρα για τα την γλωσσα που λες.Θα σε γελασω,ισως καποιος αλλος μπορει να βοηθησει.Φανταζομαι ομως οτι μπορεις να γραψεις εμβολιμα καμια προταση η παραγραφο στην αιτηση εξηγοντας οτι περιμενεις αποτελεσματα πιστοποιητικου γλωσσομαθειας. Συνηθως κανα 6μηνο πριν ειναι καλυτερα να κανεις τις αιτησεις κ απαντηση περνεις συνηθως σε κανα διμηνο το πολυ.Αλλα υπαρχει παντα κ clearing,ουσιαστικα 30 μερες πριν τις εγραφες Σεπτεμβριου κ η απαντηση συνηθως ειναι αμεση (ημαιλ/τηλ κτλ) κ υπο την προυποθεση οτι το Μαστερ σου δεν εχει συμπληρωσει αριθμο φοιτητων μεχρι τοτε. Αναλυτικη βαθμολογια ολων των μαθηματων σου κ μεταφρασμενη επισημα (δικηγορος/μεταφραστικο του υπουργειου εξωτερικων στην Ελλαδα νομιζω)
af9pk Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Χωρίς να σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις, μια δυο συμβουλές από εμένα: - 2 συνήθως συστατικές ζητούν, οπότε ζήτα από 3 καθηγητές και κράτα τις 2 καλύτερες. Δεν έχουν πρόβλημα να σου δίνουν πολλαπλά αντίγραφα. - Την αίτηση, κατά την προσωπική μου γνώμη, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα αν μπορείς. Τα καλά τμήματα γεμίζουν γρήγορα και όταν συμπληρωθούν, τέρμα! Κατά τα άλλα ακόμα και τον Αύγουστο να κάνεις άν έχουν άδειες θέσεις τυπικά είσαι οκ. - εφόσον δεν έχεις πτυχίο (λογικό) και IELTS, θα λάβεις προσφορά υπό όρους, δηλαδή π.χ. ότι γίνεσαι δεκτός με πτυχίο άνω του 7 και IELTS άνω του 6.5
siropio Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.