cyber_katsarida Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 ρε παιδιά το διάβασα και σε sites οτί αυτή η ξεφτίλα θα εφαρμοστεί στον ιδιωτικό τομέα. έχει ξεκινήσει στην πράξη όντως; ξέρει κανείς; εδώ ποιά η γνώμη σας για το θέμα; και πρόσφατοεδώ
aledjo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 ρε παιδιά το διάβασα και σε sites οτί αυτή η ξεφτίλα θα εφαρμοστεί στον ιδιωτικό τομέα.έχει ξεκινήσει στην πράξη όντως; ξέρει κανείς; εδώ ποιά η γνώμη σας για το θέμα; και πρόσφατοεδώ πλακα μας κανεις? δε το ηξερες? αυτο ισχυει εδω και αιωνες απλος δεν ειχε αυτο το ονομα. απλα τωρα του δωσανε ονομα
cyber_katsarida Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 ξέρω ότι υπήρχαν διάφορα προγράμματα όπου σε πρασλάμβανε κάποια επιχείρηση και μέρος του μισθού σου καλύπτοταν από τον ΟΑΕΔ. δεν ξέρω μέχρι τι ποσό ή αν κάλυπτε την ασφάλιση. αλλά σε γενικές γραμμές κάπως έτσι. απλά τώρα βλέπω ότι ο εργοδότης και με το νόμο μπορεί να δώσει μικρότερο μισθό. ήταν και πριν έτσι;
HamerZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Λίγες φορές είναι που δουλεύει για 8+ ώρες και πληρώνεται για 4 και με το ζόρι;
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 απλά τώρα βλέπω ότι ο εργοδότης και με το νόμο μπορεί να δώσει μικρότερο μισθό.ήταν και πριν έτσι; Όχι φυσικά. Αυτό έγινε φέτος με τους καταπληκτικούς νόμους περί κοινωνικής δικαιοσύνης και "προστασίας του εργαζομένου" Πολύ συνοπτικά: Όταν μια επιχείρηση έχει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να προσλάβει υπαλλήλους με μισθό κάτω από τη συλλογική σύμβαση. http://news.pathfinder.gr/finance/news/664760.html Βλέπετε τα stage ήταν πανάθλια για το Δημόσιο, αλλά αποτελούν μια χαρά λύση για τον ιδιωτικό τομέα. Έτσι μας κοροϊδεύουν, έτσι μας αξίζει. Η Ανεργία βλέπετε τσιμπάει 13%. Ώρα για μια ΤΕΧΝΗΤΗ μείωση. Περιμένετε και το 2011 να δείτε τι θα ακολουθήσει.
ikaruga24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Σορρυ αλλα αυτο ισχυει εδω και ΠΟΛΛΑ χρονια. Πρωην εργοδοτης μου το ελεγε και το ξαναελεγε και το ελεγε και με το ονομα του (δηλαδη stage) και δουλευω μονο ιδιωτικο τομεα. Το ζητημα ειναι....θα συμφωνησεις να το κανεις κατι τετοιο? Εγω δεν συμφωνησα ποτε μου. Να ξερεις οι θεσεις για τις οποιες προοριζονται τα ατομα μεσω stage στον ιδιωτικο τομεα ειναι κατα κυριο λογο για -χαμαλικια- και φυσικα χωρις ουσια εργασιες. Ο ιδιωτικος τομεας το εχει ηδη "φτυσει" το συγκεκριμενο συστημα εδω και καιρο. Απλα δεν πιανει. Δεν τον συμφερει τον εργοδοτη (ουσιαστικα), δεν συμφερει τον εργαζομενο και γενικα δεν μενει κανεις ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Με τη διαφορά ότι ανακοινώθηκε πως τα άθλια Stage τελείωσαν σαν θεσμός. Μάλλον μόνο για το δημόσιο.
aledjo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Πολύ συνοπτικά: Όταν μια επιχείρηση έχει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να προσλάβει υπαλλήλους με μισθό κάτω από τη συλλογική σύμβαση. τι με κραταει εμενα να ανοιξω μια επιχειρηση και πω οτι εχω οικονομικα προβληματα και ο μισθος που δινω ειναι 200 ευρω το μηνα?
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Το σκισες Υπάρχει ποσοστιαία απόκλιση από τον μισθό της συλλογικής σύμβασης.
ikaruga24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Οπως και να εχει δεν συμφερει κανεναν η φαση "stage στον ιδιωτικο". Για ποιο λογο να δωσει τα δυνατα του ο εργαζομενος? Για ποιο λογο να παρει σοβαρα τη δουλεια του? Για ποιο λογο να παρει στα σοβαρα τον εργοδοτη του? Ενα χαρτζιλικι θα βγαζει (με σκισιμο) για ενα Α χρονικο διαστημα και τελος. Δεν παει ετσι. Εγω σαν εργαζομενος δεν το δεχομαι (και ειμαι σιγουρος και η συντριπτικη πλοιοψηφια).
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Οπως και να εχει δεν συμφερει κανεναν η φαση "stage στον ιδιωτικο". Για ποιο λογο να δωσει τα δυνατα του ο εργαζομενος? Για ποιο λογο να παρει σοβαρα τη δουλεια του? Για ποιο λογο να παρει στα σοβαρα τον εργοδοτη του? Ενα χαρτζιλικι θα βγαζει (με σκισιμο) για ενα Α χρονικο διαστημα και τελος. Δεν παει ετσι. Εγω σαν εργαζομενος δεν το δεχομαι (και ειμαι σιγουρος και η συντριπτικη πλοιοψηφια). Μετά τη λήξη του stage θα υπάρχουν κίνητρα για τον εργοδότη να κρατήσει τον υπάλληλο. Να ο λόγος.
aledjo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Οπως και να εχει δεν συμφερει κανεναν η φαση "stage στον ιδιωτικο". Για ποιο λογο να δωσει τα δυνατα του ο εργαζομενος? Για ποιο λογο να παρει σοβαρα τη δουλεια του? Για ποιο λογο να παρει στα σοβαρα τον εργοδοτη του? Ενα χαρτζιλικι θα βγαζει (με σκισιμο) για ενα Α χρονικο διαστημα και τελος. Δεν παει ετσι. Εγω σαν εργαζομενος δεν το δεχομαι (και ειμαι σιγουρος και η συντριπτικη πλοιοψηφια). θα λεω οτι οποιος δουλεψει καλυτερα θα τον κρατησω στο μελλον που η εταιρια μου θα εχει επιτυχια και θα του δινω 1300ευρω.... γνωστο το παραμυθι
slygeo87 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ενα χαρτζιλικι θα βγαζει (με σκισιμο) για ενα Α χρονικο διαστημα και τελος.. Ικαρούγκα, That's a pretty good fucking motivation!
The_Judas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Οπως και να εχει δεν συμφερει κανεναν η φαση "stage στον ιδιωτικο". Για ποιο λογο να δωσει τα δυνατα του ο εργαζομενος? Για ποιο λογο να παρει σοβαρα τη δουλεια του? Για ποιο λογο να παρει στα σοβαρα τον εργοδοτη του? Ενα χαρτζιλικι θα βγαζει (με σκισιμο) για ενα Α χρονικο διαστημα και τελος. Δεν παει ετσι. Εγω σαν εργαζομενος δεν το δεχομαι (και ειμαι σιγουρος και η συντριπτικη πλοιοψηφια). Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ακόμη και το stage του ιδ. τομέα ήταν βυσματικό από την στιγμή που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι παρακαλάνε να πάνε ακόμη και εκεί. Το πόσο καλά εφαρμόζεται είναι θέμα εργοδότη. Υπάρχουν άλλοι που απλά παίρνουν ένα άτομο φθηνά κάθε χρόνο και άλλοι που τους κρατάνε μετά το πέρας του προγράμματος.
ikaruga24 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δεν το εχω δει πουθενα ομως αυτο Judas. Συνηθως τα αποθεματα υπομονης του εργαζομενου τελειωνουν πολυ ποιο πριν ο εργοδοτης παρει καποια αποφαση. Βλεπεις το συναισθημα οτι σε "κοροιδευει" ο εργοδοτης ειναι πολυ ισχυρο. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που βλεπεις οτι δεν υπαρχει διαθεση απο το προσωπικο για δουλεια οταν ο εργοδοτης δεν ειναι διατεθειμενος να παρει ο ιδιος στα σοβαρα την δικη του επιχειρηση. Φενεται ο εργοδοτης που παει να κανει μερεμετι και αυτος που πραγματικα παει για να κανει φραγκα και ονομα. Δυστυχως στον ιδιωτικο ο εργοδοτης που ασχολειται με το προγραμμα stage για -ορισμενες- θεσεις ειναι σχεδον σιγουρο οτι παει να κανει μερεμετι ή να καλυψει θεσεις για λιγο χρονικο διαστημα. Δεν πιστευω οτι υπαρχει ατομο που δεν το γνωριζει αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.