Προς το περιεχόμενο

Κάψιμο μεγάλου αρχείου σε 2 dvd

nikoszografos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Σε περιπτώσεις μεγάλων αρχείων avi (όπου δεν θέλω να κάνω συμπίεση), μετά το convert σε dvd προκύπτει αρχείο vob > 4,7 Gb και θα πρέπει να χρησιμοποιήσω Double Layer dvd μιας και δεν χωράει σε απλό δισκάκι. Το θέμα είναι ότι ούτε με το nero ούτε με το Ashampoo είμαι ευχαριστημένος αφού παρότι έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες D-layer πολλές φορές μου βγάζει πρόβλημα στο στάδιο 99% της διαδικασίας εγγραφής και έχω αχρηστεύσει μπόλικα dvd.

Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας για κάποιο αντιγραφικό πρόγραμμα που να μου επιτρέπει να κάψω το μεγάλο αρχείο (vob) σε δύο απλά dvd (part 1 και part 2). Ή μήπως υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο nero ή στο Ashampoo και δεν το ξέρω εγώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ισως να μην εχει σχεση με το προβλημα, αλλα για να γραψεις ενα αρχειο μεγαλυτερο των 2GB σε dvd, πρεπει να το κανεις σε udf. Υπαρχει σχετικη επιλογη στο nero.

Το να το κοψεις στα 2 ισως να γινεται με το dvdfab.

Δημοσ.
Σε περιπτώσεις μεγάλων αρχείων avi (όπου δεν θέλω να κάνω συμπίεση), μετά το convert σε dvd προκύπτει αρχείο vob > 4,7 Gb

Κακώς! Κανονικά, οποιοδήποτε πρόγραμμα εφαρμόζει κωδικοποίηση MPEG-2 δύο περασμάτων (2pass), θα πρέπει να σου δίνει τέτοια δυνατότητα, καθώς ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του 2pass video encoding είναι ότι μπορεί να δώσει προβλέψιμο target filesize. Δεν έχουν τα προγράμματα μετατροπής που χρησιμοποιείς κάποια επιλογή που να εφαρμόζει περιορισμό στο μέγεθος του τελικού output; Αν όχι, μπορείς να δεις κάποιο άλλο πρόγραμμα μετατροπής. Σου προτείνω το δωρεάν DVD Flick.

Αν δε σε καίει να λύσεις το πρόβλημα στη ρίζα του τόσο, αλλά θέλεις να προχωρήσεις όντως σε σπάσιμο του output σε 2 δισκάκια (γιατί π.χ. έχεις κρατήσει το σχετικό output από πολλές ταινίες στο σκληρό σου δίσκο και δε θέλεις να ξαναφάς χρόνο σε εκ νέου μετατροπές), μπορείς να το κάνεις με το παλιό αλλά αξιόπιστο DVD Shrink.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...