whodatinsomniaK Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση σου. Όταν λέω οικονομικό, υπολογίζω ΜΟΝΟ τον πίνακα (καμβά), όχι κορνίζα κλπ. Κάπου στα 100- το μαξιμουν 150 ευρώ. Μιλάμε για σχετικό μεγάλο….( Έχεις μου λες φίλες κλπ. Μπορείς ΑΝΕΤΑ να μου γραφεις και στο PM και γενικά ρώτησε με την πρωτη σου ευκαιρία αν μπορεί και πως γίνεται κάποιος να τους δει τους πίνακες και να αγοράσει…. Γενικά αυτήν την διαδικασία….. Φιλικά Κώστας δεν υπάρχει αυτό που περιγραφεις. Ουσιαστικά ζητάς να πληρωθείς για να κρεμάσεις τον πίνακα κάποιου. Στο Μοναστηράκι να κοιτάξεις, μήπως και...
zio10 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2014 δεν υπάρχει αυτό που περιγραφεις. Ουσιαστικά ζητάς να πληρωθείς για να κρεμάσεις τον πίνακα κάποιου. Στο Μοναστηράκι να κοιτάξεις, μήπως και... Μπορεί να ζωγράφισε και κανέναν μόνος του από τότε
whodatinsomniaK Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Kyriakh, αυτά που έχεις στο λινκ, ειναι δικά σου; Συγνώμη κιόλας, αλλά από τις φωτογραφίες φαίνεται να μην έχουν κάποια καλλιτεχνική αξία. Ίσως φταίνε οι φωτογραφίες.
zio10 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Εμένα μου άρεσαν πάντως! (χωρίς να μπορώ να τα κρίνω τεχνικά - καλλιτεχνικά). Πως προσδιορίζεται η καλλιτεχνική αξία?
kyriakh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Kyriakh, αυτά που έχεις στο λινκ, ειναι δικά σου; Συγνώμη κιόλας, αλλά από τις φωτογραφίες φαίνεται να μην έχουν κάποια καλλιτεχνική αξία. Ίσως φταίνε οι φωτογραφίες. ξεσπάς πάνω μου που σε γιουχάρουν όλοι οι παραπάνω; εγώ δε σου είπα κάτι κακό, και σίγουρα δεν έχεις γνώσεις, δε θα σου πω την αξία τους, την ξέρω. Απορρίπτεις γενικά την τέχνη μου αυτό δηλώνει εμπάθεια, ψάξτο φιλάκια 2
whodatinsomniaK Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Το ψάχνω και καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα πως το δείγμα της δουλειάς σου στις συγκεκριμένες φωτογραφίες δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τέχνη. Είναι διαφορετικό το περιεχόμενο των ζωγραφιών για ταβέρνα από αυτό των έργων ζωγραφικής. Όσο για την εμπάθεια, ΛοΛ. Και "όλοι" οι από πάνω ειναι ένας - 1. Φιλάκια και σε εσένα!
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 φαίνεται να μην έχουν κάποια καλλιτεχνική αξία. Ίσως φταίνε οι φωτογραφίες. Πως οριζεται η καλλιτεχνικη αξια βασικα? Απο αποψη τεχνοτροπιας ξερωγω, επιρροων κλπ το εξεταζεις? Δεν ειμαι καλλιτεχνης, αλλα επειδη τυγχανει να εργαζομαι σε γκαλερι τεχνης αρα να εχω μια σχεση με ολα αυτα, αφενος δεν μπορεις να κρινεις την καλλιτεχνικη αξια μιας δημιουργιας μεσω μιας φωτογραφιας, αφετερου και να την κρινεις ειναι εντελως υποκειμενικο, εκτος αν εισαι κριτικος εργων τεχνης και εχεις αφιερωσει χρονια στον τομεα. Που και παλι θα βρεθει καποιος αλλος κριτικος να αντικρουσει την αποψη σου. Δε σου λεω πως εχουν απαραιτητα καλλιτεχνικη αξια ε (καλα δεν ειμαι και σε θεση να εκφερω αποψη) αλλα ουτε και πως δεν εχουν, λεω απλα πως δεν μπορεις να το κρινεις ετσι ευκολα. Απο κει και περα επειδη ανεφερες το περιεχομενο, το θεμα μιας δημιουργιας δεν ειναι απαραιτητα αυτο που κατηγοριοποιει τη δημιουργια σε ζωγραφια για ταβερνα ή σε εκθεσιακο εργο, ειναι χιλιοι δυο παραγοντες που παιζουν ρολο, γι'αυτο και ρωτησα απο ποια πλευρα το εξεταζεις. Φιλικα ε, απλως αποσαφηνιζω. 2
whodatinsomniaK Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Το σχόλιο για την ταβέρνα, δεν αφορά το χώρο έκθεσης, αλλά ήταν αναφορά στο περιεχόμενο: "ο γέρος με το τσιμπούκι", "ο καπετάνιος", τα βουκολικά τοπία... Όσο για την κρίση βάση φωτογραφιών συμφωνώ, και το έχω ήδη αναφέρει πως ίσως η κρίση μου αδικεί το επίπεδο των έργων της Κυριακής για αυτο το λόγο. Από εκεί και πέρα, δεν είμαι κριτικός τέχνης, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια έχω εμπειρία και εξοικείωςη από/με πινακοθήκες και γκαλερί, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και κάτι τελευταίο, ακόμα και η Κυριακή παραδέχεται μέσω του τίτλου της σελίδας της το επίπεδο των έργων της. Είμαι σίγουρος πως θα έχει και έργα υψηλότερες απο αυτά. Φιλικά κι εγώ έκανα το σχόλιο μου, αλλά μάλλον χάλασα τη διαφήμιση.
mathsrule Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Άλλο αυτό, και άλλο αυτό. Και τα δύο είναι τέχνη και έργα ζωγραφικής, αλλά δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Σαν να συγκρίνεις π.χ. βίντεο που τράβηξες με την κάμερά σου, με ταινία του Κιούμπρικ. Μπορεί να έχεις άρτια τεχνική και πολλές γνώσεις επί του θέματος, αλλά δεν έχεις πάντα ίδιο εξοπλισμό ή/και δεν κάνεις την τέχνη σου πάντα υπό τις ίδιες συνθήκες.
zio10 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Άλλο αυτό, και άλλο αυτό. Και τα δύο είναι τέχνη και έργα ζωγραφικής, αλλά δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Σαν να συγκρίνεις π.χ. βίντεο που τράβηξες με την κάμερά σου, με ταινία του Κιούμπρικ. Μπορεί να έχεις άρτια τεχνική και πολλές γνώσεις επί του θέματος, αλλά δεν έχεις πάντα ίδιο εξοπλισμό ή/και δεν κάνεις την τέχνη σου πάντα υπό τις ίδιες συνθήκες. ποιο είναι καλύτερο?
mathsrule Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 ποιο είναι καλύτερο? Κατ' εμέ (που παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω από ζωγραφική τίποτα), μακράν το δεύτερο. Παρ' όλα αυτά έχω δει αρκετές δημιουργίες σαν το πρώτο, να πωλούνται σε πολλαπλάσια τιμή από έργα αντίστοιχα του δεύτερου. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Από εκεί και πέρα, δεν είμαι κριτικός τέχνης, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια έχω εμπειρία και εξοικείωςη από/με πινακοθήκες και γκαλερί, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και κάτι τελευταίο, ακόμα και η Κυριακή παραδέχεται μέσω του τίτλου της σελίδας της το επίπεδο των έργων της. Είμαι σίγουρος πως θα έχει και έργα υψηλότερες απο αυτά. Φιλικά κι εγώ έκανα το σχόλιο μου, αλλά μάλλον χάλασα τη διαφήμιση. Aρα αφου εχεις την εμπειρια αυτη θα συμφωνησεις μαζι μου στα προηγουμενα περι υποκειμενικοτητας παντως. Οσο για τον τιτλο της σελιδας για να ειμαι ειλικρινης δεν τον προσεξα, γενικα φευγαλεα εριξα μια ματια. Γενικα η αληθεια ειναι πως εχω διαπιστωσει (γενικα ε, δεν αναφερομαι στην Kyriakh) πως αρκετοι καλλιτεχνες δεν το εχουν καθολου με την προωθηση των εργων τους. Με το πλασαρισμα σε εμπορικο επιπεδο εννοω. 1
Scullbag Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 https://www.etsy.com/shop/NeverBrushMyTeeth?page=1 Καλλιτέχνης νέος στην Αθήνα. Έκανε και μια έκθεση σε ένα καφέ στο μοναστηράκι πρόσφατα. Πολύ καλός.
zio10 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 https://www.etsy.com/shop/NeverBrushMyTeeth?page=1 Καλλιτέχνης νέος στην Αθήνα. Έκανε και μια έκθεση σε ένα καφέ στο μοναστηράκι πρόσφατα. Πολύ καλός. Να ας πούμε αυτά ενδεχομένως να έχουν μεγαλύτερη καλλιτεχνική αξία αλλά εμένα το στυλ τους δε μου αρέσει, δε νομίζω ότι θα έβαζα στο καθιστικό μου. Ίσως σε κάποιο μαγαζί με ανάλογη διακόσμηση ταιριάζανε πιο πολύ. Είναι και θέμα προσωπικού γούστου πάντως. stormrain, το σχόλιο για τη διαφήμιση νομίζω πήγαινε στην Κυριακή 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα