Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με logitech x-530

paris_rx8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Μόλις πρίν μία ώρα παρέλαβα τα παραπάνω ηχεία Logitech x-530 5.1

Η σύνδεση των ηχείων γίνεται μέσω rca κ ένα τύπου (vga) που πηγαίνουν στο subwoofer κ 3 καρφιά που φεύγουν απ το μπροστά δεξί ηχείο κ πάνε στη μητρική.(πράσινο,μαύρο,ρόζ).

Αντιμετωπίζω πρόβλημα στο κεντρικό ηχείο (έξοδος κόκκινη)που δέν δουλεύει καθόλου.Εκανα απόπειρα να το βάλω στην έξοδο του μπροστά αριστερού ηχείου κ δούλεψε κ όταν έβαλα το μπροστά αριστερό ηχείο στην έξοδο του κεντρικού πάλι δέν δούλευε.

Οταν πάλι σύνδεσα τα ηχεία στα χρώματα τους κ έκανα το test ήχου των windows μου τα έδινε έτσι

39678723.png

κ όταν πάταγα επόμενο έτσι

11147563.png

δηλ απενεργοποιημένο το πίσω ζεύγος ηχείων.

Στην ουσία για να δουλέψουν κ τα πίσω θα πρέπει να επιλέξψω

92017120.png78478798.png

κ να ξετικάρω το πλαινό ζεύγος

Ξεκινάει το test κ πάλι όμως ο ήχος απ το κεντρικό ηχείο ενώ δείχνει οτι επιλέγετε για να δώσει ήχο,ήχος δέν υπάρχει.Αρα μήπως είναι καμμένη η έξοδος center του sub?

Η mobo είναι η Gigabyte ex-58 extreame.

Δημοσ.

Η συνδεσμολογία πρέπει να είναι 5.1 αφού τέτοια είναι και τα ηχεία σου.

Στην συνδεσμολογία τα πίσω είναι αυτά που λέει σαν SL και SR (surround left και surround right).

Δεν έχεις πίσω (rear) ηχεία, οπότε το 7.1 με τα RL και RR δεν είναι σωστή.

Δες ΕΔΩ πως προτείνει η logitech να τεστάρεις τα ηχεία.

Το γιατί δεν βγάζει ήχο στην front center έξοδο ίσως να είναι λόγω καμένης ή προβληματικής εξόδου, όπως το σκέφτηκες, ίσως και να είναι κάποιο bug.

Εγκατέστησες τους drivers της gigabyte για τον ήχο; Νομίζω η realtek έχει δικό της πάνελ ελέγχου για τις εξόδους ήχου.

ΕΔΩ είναι το site για το support της Gigabyte.

Δημοσ.

Εκανα απεγκατάσταση τους drivers κ κατέβασα απ τη gigabyte drivers της realtek.Οντως έχει δικό της utilite-panel που ανάφερες κ εσύ κ το ρύθμισα για 5.1

Στην ρύθμιση ηχείων απ τα windows κ επιλογή ρύθμιση παραμέτρων έχει εμφανίσει 2 κανάλια περιφεριακού ήχου 5.1 το ένα όπως είχα παραθέσει στις πιό πάνω εικόνες κ το άλλο πάλι 5.1 με την διαφορά οτι δέν υπάρχουν τα SL + SR (πλαινά)κ υπάρχουν τα RL + RR.Ολα κομπλέ δηλαδή.

Τώρα που έκανα το test ήχου στα windows τα βλέπει κανονικά 5.1 (2 μπροστά δεξιά κ αριστερά)1 κέντρο (1 subwoofer) (2 πίσω δεξιά κ αριστερά)χωρίς τίποτα να είναι ανενεργό όπως ήταν πρίν.Ολα ενεργά κ τικαρισμένα στο 5.1

Ομως όταν πατάω δοκιμή κ στο τεστ των windows κ στο utilite της realtek όλα παίζουν όμως όχι το center.

Aπο δευτέρα θα τα πάω πίσω στο e-shop το θέμα είναι θα μου δώσουν άλλα η θα κρατηθούν για επισκευή?

Δημοσ.

Έλεος ρε φίλε, σε ευχαριστώ που με "ξύπνησες"!!!

Πριν 2 μήνες μου είχε πάρει η αδελφή μου τα X-540 και τώρα έκανα το test με τα ηχεία που δείχνεις και εσύ και δε μου βγάζει ήχο στο κεντρικό και τα 2 πίσω ηχεία (τα έχω όλα μπροστά γι αυτό δε το καταλαβαινα εύκολα)...

Θα ξανατσεκάρω συνδεσμολογία μπας και έχω κάνει κάπου λάθος και θα σας ξαναενοχλήσω!

Σύνδεσα πάλι τα καλώδια απο την αρχή, στο τεστ των ηχείων παρατήρησα οτι όταν κάνει τέστ στα μπροστινά ηχεία τα παίρνει όλα μαζί, δλδ όταν τεστάρει το δεξι μπροστινό τσεκάρει και το πίσω κοκ... περίεργα πράγματα...

Δημοσ.
Έλεος ρε φίλε, σε ευχαριστώ που με "ξύπνησες"!!!

Πριν 2 μήνες μου είχε πάρει η αδελφή μου τα X-540 και τώρα έκανα το test με τα ηχεία που δείχνεις και εσύ και δε μου βγάζει ήχο στο κεντρικό και τα 2 πίσω ηχεία (τα έχω όλα μπροστά γι αυτό δε το καταλαβαινα εύκολα)...

Θα ξανατσεκάρω συνδεσμολογία μπας και έχω κάνει κάπου λάθος και θα σας ξαναενοχλήσω!

Σύνδεσα πάλι τα καλώδια απο την αρχή, στο τεστ των ηχείων παρατήρησα οτι όταν κάνει τέστ στα μπροστινά ηχεία τα παίρνει όλα μαζί, δλδ όταν τεστάρει το δεξι μπροστινό τσεκάρει και το πίσω κοκ... περίεργα πράγματα...

Κοίτα,η συνδεσμολογία δέν μπορεί να γίνει λάθος.Τα RCA των ηχειών έχουν χρώματα που αντιστοιχούν στις εξόδους του sub κ τα τρία καρφάκια που πάνε στη μητρική πάλι έχουν χρώματα.Εμένα που τα δοκίμασα σε mkv ταινία με dts 5.1 τα ηχεία μιλάμε τα σπάγανε,πολύ ωραίος ήχος όμως κ πάλι το center δέν μου δούλευε με αποτέλεσμα μερικές ομιλίες να μήν ακούγονται καθόλου κ άλλες πάλι να ακούγονται απ τα μπροστινά.Μιλάμε για ένταση που κ πάλι έλειπαν 15vatt απ το κεντρικό.

Αυτό που δέν κατάλαβα ήταν που είπες οτι παρατήρησες οτι όταν κάνει τέστ στα μπροστινά ηχεία τα παίρνει όλα μαζί.

Τί ακριβώς εννοείς?

Δημοσ.
Αυτό που δέν κατάλαβα ήταν που είπες οτι παρατήρησες οτι όταν κάνει τέστ στα μπροστινά ηχεία τα παίρνει όλα μαζί.

Τί ακριβώς εννοείς?

Εννοώ πως όταν τεστάρει το αριστερό μπροστινό ηχείο (δείχνει το εικονίδιο να δουλεύει αυτό δλδ) ακούγεται και το αριστερό μπροστά αλλα και το πίσω. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δεξία ηχεία. Το κεντρικό ακούγεται και στις 2 περιπτώσεις, δηλαδή όταν θα παίξει το αριστερό μπροστά θα ακουστει το αριστερό μπροστά,πίσω και κεντρικό, έτσι και στα δεξιά.

Όταν δείχνει στα εικονίδια οτι δουλεύουν τα πίσω ηχεία (είτε δεξί είτε αριστερό) δεν ακούγεται τίποτα, το ίδιο και για το κεντρικό!

Το sub δε δείχνει να δουλεύει (στο τεστ) ενώ όταν ακούω μουσική δουλεύει κανονικά.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός!

Δημοσ.

Για να εισαι σιγουρος (επειδη τα ειχα τα ηχεια) μπορεις να χρησιμοποιησεις τον ανταπτορα που δινουν μαζι με τα ηχεια και να τα συνδεσεις με αυτο το 3.5mm στο pc και τα 2 rca στον ανταπτορα!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750723

με αυτον τον τροπο εμενα δεν επαιζαν στην αρχη ολα και μολις το εκανα επαιζαν ολα!

Δημοσ.

ειχα τα χ530 και τα χ540

συμβουλη μου?

να παιρνετε τα χ540 που εχουν ξεχωριστο καλωδιο volume για τον ηχο..(πολυ βολικο αυτο) + matrix (πολυ καλο αυτο)

ενω στα χ530 πρεπει να ..σηκωνεσαι να ρυθμιζεις την αυξομειωση ηχου......πολυ σπαστικο αυτο..

παρτε τα χ540 και θα με θυμηθειτε! τα κορυφαια στη κατηγορια τους (τιμης/αποδοσης)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...