nonouco Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Γεια σε όλους, Είμαι στα πρόθυρα να αγοράσω το εξής sony vaio: http://www.sony.gr/product/vn-f-series/vpcf13e1e-h και όπως λένε και στις ταινίες αν κάποιος έχει αντίρρηση ας το πει τώρα ή ας σωπάσει για πάντα Αστειεύομαι προφανώς, αλλά αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλύτερο ή κάποιον λόγο που ίσως κάνω λανθασμένη επιλογή είμαι όλος αυτιά. Ειδικά αν η αντιπρόταση είναι και φθηνότερη! Προσανατολίζομαι σε sony εξ αιτίας της ποιότητας κατασκευής και προιόντος. Τέλος, έχει κανείς ιδέα αν το display του εν λόγο μοντέλου της sony είναι τύπου led? Στο σαιτ τους σαν τύπο οθόνη έχουν "Οθόνη VAIO" και "WXGA++". Έχει κανείς εμπειρία σε οθόνη vaio? αξίζει τον κόπο? Η αλήθεια είναι οτι με ενδιαφέρει να έχω ένα ποιοτικό display. bbye
Mr.Hartnoll Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Και εγώ προσανατολίζομαι σε sony. Η δικιά μου ερώτηση είναι: όπως υπάρχει το applestore που ειδικεύεται σε mac υπάρχει κάτι ανάλογο για vaio ή απλά κάνουμε εύρυνα αγοράς ? Επίσης τα windows είναι στάνταρ ότι θα τα πληρώσουμε ή γίνεται και windowsless.
nonouco Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά!! Έστω για το display των VAIO, δεν έχει κανείς γνώμη?? Είναι τελικά LED? Heeelp!
xristoforos89 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ο ορος WXGA++ σημαινει οτι η αναλυση της οθονης ειναι 1600x900 και εχει 16:10 ratio σε σχεση με τις συνηθισμενες 16:9 οθονες. Για να φανταστεις η αναλυση αυτη ειναι μεταξυ του full hd και του hd ready.Για λαπτοπ βεβαια ,με 16.4 οθονη ειναι παρα πολυ η εικονα. τωρα οσον αφορα το αν ειναι led ή οχι,και να μην ειναι led δεν προκειται να καταλαβεις καποια διαφορα.απλα θα ειναι καποια χιλιοστα πιο λεπτη. Βεβαια -κατα τη γνωμη μου- 99% led ειναι μιας και ολες οι οθονες στα λαπτοπ πλεον τετοια ''ονομασια'' τους δινουν. Τελος,σχετικα με τα sony vaio ανεκαθεν ειχαν κορυφαιες οθονες με πολυ καλη αναλυση και χωρις να στραβωνεσαι.Ειχα στο -πολυ κοντινο- παρελθον το ιδιο ακριβως sony που κοιτας(αλλα την εκδοση χωρις το bluray)και ειχα μεινει ΥΠΕΡ ευχαριστημενος απο την οθονη του και την αναλυση της.ειδικα για ταινιες ειναι φοβερη!
nonouco Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ Χριστόφορε για τις πληροφορίες! Με προβληματίζει αρκετά το θέμα οθόνη. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να έχει πρόβλημα με τις γωνίες θέασης (πάνω και κάτω) ούτε με τις δυο ελαφρώς πιο γκρίζες λορίδες που βγάζουν μερικές οθόνες πάνω και κάτω. Το δικό σου πως ήταν σε αυτά τα δυο θέματα και στην αναπαράσταση του μαύρου??
xristoforos89 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ Χριστόφορε για τις πληροφορίες!Με προβληματίζει αρκετά το θέμα οθόνη. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να έχει πρόβλημα με τις γωνίες θέασης (πάνω και κάτω) ούτε με τις δυο ελαφρώς πιο γκρίζες λορίδες που βγάζουν μερικές οθόνες πάνω και κάτω. Το δικό σου πως ήταν σε αυτά τα δυο θέματα και στην αναπαράσταση του μαύρου?? πιστευω πως ειναι καθαρα υποκειμενικο αυτο το θεμα. οτι και να σου πω εγω,αν δεν το δεις με τα ματια σου! Ξαναλεω πως ειναι μακραν απο τις καλυτερες οθονες που ειχα σε λαπτοπ(και πιστεψε με εχω αλλαξει πολλαα τον τελευταιο χρονο! Πηγαινε σε κανενα Πλαισιο αν εχεις κοντα στην περιοχη σου και δεν το live,αλλιως αν δεν υπαρχει το ιδιο καποιο με την ιδια ακριβως οθονη. τα περισσοτερα vaio αυτες τις οθονες εχουν πλεον. και αν σου κανει,το τσιμπας!
sintalkas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Προσοχή μόνο παιδιά γιατί η sony άρχισε και αυτή να κάνει rebranding oem κινέζικα λάπτοπ και έριξε κάπως την ποιότητα της,αρά στα φτηνά της ξεχάστε την εκπληκτική οθόνη wxga αφού πια μόνο κατά όνομα είναι wxga ...
xristoforos89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Προσοχή μόνο παιδιά γιατί η sony άρχισε και αυτή να κάνει rebranding oem κινέζικα λάπτοπ και έριξε κάπως την ποιότητα της,αρά στα φτηνά της ξεχάστε την εκπληκτική οθόνη wxga αφού πια μόνο κατά όνομα είναι wxga ... καλα εδω μιλαμε για λαπτοπ 1000 ευρω. το μονο λαπτοπ που ειχε βγαλει οικονομικο με πολυ καλα χαρακτηριστικα ηταν ενα πριν περιπου 9 μηνες με(i5,500hdd,4gb ram,5650)στα 640 ευρω! βεβαια εγιναν αναρπαστα το πρωτο διμηνο.. αλλα μονο για αυτα ειχα ακουσει πως δεν ηταν τοπ οι οθονες.
nonouco Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Thanks guys! Τελικά μάλλον θα παραγγείλω αυτό εκτός αν δω κάτι στα ίδια λεφτά απο την dell που να με εντυπωσιάσει περισσότερο. Παρεμπιπτόντως καμία πρόταση από κοντά στα 1000 ευρώ περίπου?
xristoforos89 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Thanks guys!Τελικά μάλλον θα παραγγείλω αυτό εκτός αν δω κάτι στα ίδια λεφτά απο την dell που να με εντυπωσιάσει περισσότερο. Παρεμπιπτόντως καμία πρόταση από κοντά στα 1000 ευρώ περίπου? το περασα το χιλιαρικο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905480 (αν παιζεις παιχνιδια) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908576 (αν δεν παιζεις..) και τελος,πολυ κατω απο το χιλιαρικο με πολυ καλα χαρακτηριστικα(και φυσικα για απαιτητικα παιχνιδια)http://www.shopcenter.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/LenovoIdeaPadY560299555.html
ioannisioannina Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 φιλε και εγω σκεφτομαι να παρω....αλλα στο δικτυο βρηκα οτι κυκλοφορει αυτος... http://www.notebookcheck.net/Sony-Vaio-VPC-F13M1E-H.39094.0.html σε διαφορες χωρες τις ευρωπης..εχει ιδια χαρακτηριστικα περιπου αλλα εχει καλυτερη αναλυση οθονης 1920x1080 pixels οποτε λογικα θα δειχνει καλυτερα.πηρα τηλεφωνο στην sony hellas και μου ειπαν οτι δεν θα ερθει ελλαδα...εστειλα e mail και τους τα χωνω...σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι για μενα ανωτερος απο ολους αλλα σαν μηχανημα αποδοσεις κτλ δεν ξερω ισως υπαρχουν καλυτερα...εναν που βρηκα που το αγορασε μου ειπε οτι εχει καλη οθονη, παιζει καλα τα παιχνιδια αλλα οταν το ρωτησα για το call of duty black ops μου ειπε το παιζει στην χαμηλη αναλυση..οποτε...και εγω προβληματιζομαι..τωρα οσον αφορα τα toshiba κτλ..ισως να ειναι καλα αλλα αμα τα δεις απο κοντα ειναι σαν πλαστικουρα καμια σχεση με SONY
xristoforos89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 για να παιξεις καλα τα παιχνιδια,μονο 5650 και πανω θες,σε λαπτοπ.
nonouco Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Με την "NVIDIA® GeForce® GT 425M" που έρχεται το Vaio "VPCF13E1E/H" υπάρχει πεσμένη απόδοση στα παιχνίδια? Στο benchmark (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html) έρχεται 8 θέσεις κάτω απο την 5650. Χριστόφορε, μια και είχες κάποιο παρόμοιο μοντέλο της sony, από θερμοκρασίες και απόδοση (επεξεργαστή/ταχύτητα κλπ) πως ήταν?
marios_geo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Εγώ το έχω εδώ και ένα μήνα, με τον i7, GTS 425, full-hd και 8GB μνήμη. Γενικά είναι άριστο και ιδίως για τα λεφτά του. Το μόνο παράπονο που έχω, είναι από τον θόρυβο του ανεμιστήρα, που ψιλοακόυγεται (οι θερμοκρασίες είναι πάντα πολύ χαμήλα όμως). Είναι λογικό όμως, καθώς είναι τετραπύρηνο. Αυτό που έδειξες είναι 2πύρηνο, οπότε λογικά θα είναι πιο ήσυχο. Παιχνίδια παίζεις άνετα, αλλά όχι όλα σε full-hd. Π.χ. το bad company 2 το παίζω σε full αλλά σε 720p ανάλυση
xristoforos89 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Με την "NVIDIA® GeForce® GT 425M" που έρχεται το Vaio "VPCF13E1E/H" υπάρχει πεσμένη απόδοση στα παιχνίδια? Στο benchmark (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html) έρχεται 8 θέσεις κάτω απο την 5650. Χριστόφορε, μια και είχες κάποιο παρόμοιο μοντέλο της sony, από θερμοκρασίες και απόδοση (επεξεργαστή/ταχύτητα κλπ) πως ήταν? επειδη κατεβαζω πολυ(παρα πολυ θα ελεγα..)το αφηνα και μερες ανοιχτο.το μαξιμουμ της θερμοκρασιας που ειχα δει ηταν 48 βαθμοι και οταν επαιζα εφτανε στους 53-55. και μιλαω παντα για ισια επιφανεια,παντα πανω στο γραφειο ηταν και ποτε σε κρεβατι που φραζονται οι αεραγωγοι. Προσωπικα πιστευω πως για λαπτοπ ειναι σουπερ.ο επεξεργαστης δεν δυσκολευοταν πουθενα(οι πιο ''βαριες'' μου εργασιες ηταν οι ταινιες των 40gb εκαστη. )και γενικοτερα θεωρω πως αυτοι ειναι οι καταλληλοτεροι επεξεργαστες για σημερινα λαπτοπ.Πηγαινε στο πλαισιο(και στο καθε πλαισιο) και τσεκαρε τον απο κοντα! Σχετικα με τα παιχνιδια,ειναι οπως τα λεει το παιδι παραπανω.ειτε θα παιζεις σε 720 full ολα,ειτε σε 1080 αλλα θα πρεπει να κανεις καποιες..περικοπες! ---------- Προσθήκη στις 02:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:43 ---------- Εγώ το έχω εδώ και ένα μήνα, με τον i7, GTS 425, full-hd και 8GB μνήμη. Γενικά είναι άριστο και ιδίως για τα λεφτά του. Το μόνο παράπονο που έχω, είναι από τον θόρυβο του ανεμιστήρα, που ψιλοακόυγεται (οι θερμοκρασίες είναι πάντα πολύ χαμήλα όμως). Είναι λογικό όμως, καθώς είναι τετραπύρηνο. Αυτό που έδειξες είναι 2πύρηνο, οπότε λογικά θα είναι πιο ήσυχο. Παιχνίδια παίζεις άνετα, αλλά όχι όλα σε full-hd. Π.χ. το bad company 2 το παίζω σε full αλλά σε 720p ανάλυση εχω διαβασει πως γενικοτερα οι i7 σε λαπτοπ ανεβαζουν αρκετα θερμοκρασιες.ισως για αυτο να δουλευει παραπανω ο ανεμιστηρας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.