oneofthem Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 επειδή δεν σκαμπάζω και πολλά από ρεύμα και ηλεκτρικά και θέλω να αντικαταστήσω έναν μετασχηματιστή/τροφοδοτικό με ένα άλλο από τους πολλούς που έχω ποια στοιχεία πρέπει να κοιτάξω να είναι ίδια? ευχαριστώ πολύ
firewalker Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Να είναι ίδια η τάση εισόδου (συνήθως για Ευρώπη 240~260 volts). Να είναι ίδια η τάση εξόδου (και σε τιμή και σε "μορφή"). Να είναι ίδιο ή μεγαλύτερο το ρεύμα εξόδου του νέου μετ/στη. Να έχουν την ίδια πολικότητα στην έξοδο. Πας με τον παλιό σε ένα κατάστημα και ζητάς έναν συμβατό. εναλλακτικά ανέβασε μία φωτογραφία με το ταμπελάκι του.
antonl Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Για να καταλάβω κι εγώ, έστω "a" ο παλιός και "b" ο νέος: - Va in = Vb in - Va out = Vb out (λέγοντας μορφή - Aa <= Ab ?
firewalker Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ναι έτσι. Μορφή λέγοντας: Αν είναι το ένα συνεχές (ή εναλλασσόμενο) να είναι και το άλλο. Συνηθισμένα σύμβολα: Συνεχές ρεύμα: Εναλλασσόμενο ρεύμα: Σημαντικό είναι να έχουν και την ίδια πολικότητα στην έξοδο (αν μιλάμε για συνεχές)! Να έχουν το ίδιο σύμβολο οι δύο. Π.χ.
ss13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δες επάνω στο κουτί του τροφοδοτικού σου τα input , output , watt κλπ που λέει !!
oneofthem Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δες επάνω στο κουτί του τροφοδοτικού σου τα input , output , watt κλπ που λέει !! με έσωσες αρχηγέ! αυτό ρωτάω ρε συ, αν πρέπει όλα να είναι ακριβώς ίδια ή όχι- firewalker ευχαριστώ καταρχήν μιλάμε για απλούς μετασχηματιστές 'ελληνικής υπηκοότητας', οπότε και οι δύο έχουν ίδια τάση εισόδου / μορφή-κατεύθυνση / πολικότητα / τάση εξόδου (15V) ο παλιός δίνει 550mA και ο υποψήφιος αντικαταστάστης, 0.65A άρα λογικά μας κάνει όσον αφορά στα σήματα τώρα, χρειάζεται να τα ελέγξω από τη στιγμή που γνωρίζουμε τις παραπάνω λεπτομέρειες? εκτός των σημάτων πολικότητας/μορφής-κατεύθυνσης τα υπόλοιπα μοιάζουν με standard ασφαλείας κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.