Προς το περιεχόμενο

Χάλασε κάτι αλλά τι;

eleu9eromania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι καινούργια στο site και μπήκα ψάχνοντας τρόπο να λύσω ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον υπολογιστή ενός φίλου μου. Ξέρει ότι είμαι σχετικά καλή με τους υπολογιστές και απευθύνθηκε σε μένα αλλά πριν βγάλω βιαστικά συμπεράσματα θέλω να μάθω τις απόψεις σας.

Η κατάσταση έχει κάπως έτσι: Άνοιξε τον υπολογιστη μια μέρα και χτυπήσε το τηλέφωνο. Κάτι συναίβει κι έπρεπε να φύγει και εκεί ακριβώς που φόρτωναν τα windows έκλεισε το κουμπί του πολύμπριζου όπου ήταν συνδεδεμένος ο υπολογιστής. Την επόμενη μέρα θέλησε να ανοίξει τον υπολογιστή του κι ενώ φόρτωναν κανόνικα τα window και ήταν έτοιμο να μπει του έβγαλε μια μπλε οθόνη που κάτι γράφει για ελάχιστα δεύτερα και αυτόματα του έκανε restart.

Προσπάθησα να μπω με διάφορους τρόπους μα δε γινόταν. Σήμερα πήγα σπίτι του και του άνοιξα τη μονάδα να δω αν έχει σκάσει κανένας πυκνωτης ή κάτι τέτοιο.. Μα τπτ... Έχω στο νου μου ότι ίσως χάλασε ο σκληρός δίσκος μιας και δε τον διαβάζει αλλά μήπως υπάρχει πιθανότητα να φταίει κάτι άλλο; Αν ναι, τι΄Πως μπορώ να το βρω; Μια μικρή βοήθεια και θα σας είμαι ευγνόμων.:-D

Δημοσ.

Πολλά μπορεί να χάλασαν με το απότομο κλείσιμο του pc.

1)Κατέβασε το διαγνωστικό για τον δίσκο και τρέξε το full

2)Κατέβασε το memtest αστό να τρέξει καμία 5 ώρες και αν βγάλει error δοκιμάστε με καμία άλλη ram η παίξε με της μνήμες βαλτές σε διαφορετικά slot

Δημοσ.
Μπλε οθόνη πριν το login μου κάνει σε corrupted registry... Τι λειτουργικό έχει;

windows xp 2002

---------- Προσθήκη στις 17:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:09 ----------

Πολλά μπορεί να χάλασαν με το απότομο κλείσιμο του pc.

1)Κατέβασε το διαγνωστικό για τον δίσκο και τρέξε το full

2)Κατέβασε το memtest αστό να τρέξει καμία 5 ώρες και αν βγάλει error δοκιμάστε με καμία άλλη ram η παίξε με της μνήμες βαλτές σε διαφορετικά slot

Οκ! Θα το δοκιμάσω και αυτό.. Ευχαριστώ!:o Μια απορία (αρκετά χαζή) Που θα βρω το διαγνωστικό για το δίσκο;

Δημοσ.

Κάνε αυτό που λέει ο dewn735

και αν δεν βγάλεις άκρη, μπορείς να ανοίξεις τον υπολογιστή με ένα Linux live cd να σώσεις ότι θέλεις από τον σκληρό (εφόσον δεν μας άφησε χρόνους) και μετά να προχωρήσεις κανονικά σε format..

Δημοσ.

δεν θεωρω οτι ειναι πρόβλημα hardware αλλα μάλλον "κάτι πήγε στραβα" (φραση αλλα chrome) στα windows! Στη χειρότερη με ένα φορματ θα στρώσει.

Δημοσ.

πιστεύω ότι είναι ο δίσκος. στου αδερφού μου που έβγαζε το ίδιο ... δεν έκανε απλά το format, κολλούσε και ο δίσκος.

βέβαια καλού κακκού κάνε το format και βλέπεις!

Δημοσ.

Το φορμάτ το έχω ως έσχατη λύση και στο ακόμα χειρότερο την αλλαγή δίσκου. Θέλει να σώσει τα αρχεία του γι'αυτό. Αλλα πρέπει να σιγουρευτώ στο τι φταίει. Paylidis, πως θα τσεκάρω την περίπτωση να φταίνε τα windows;

Δημοσ.
Το φορμάτ το έχω ως έσχατη λύση και στο ακόμα χειρότερο την αλλαγή δίσκου. Θέλει να σώσει τα αρχεία του γι'αυτό. Αλλα πρέπει να σιγουρευτώ στο τι φταίει. Paylidis, πως θα τσεκάρω την περίπτωση να φταίνε τα windows;

κάνεις αυτό που λεει 3-4 βήματα παραπάνω. Ή ίσως επιδιόρθωση μέσα απο το cd... Ξεκινάει, φορτώνει τα αρχεία του και πατας οταν σε ρωτήσει R

more @ http://www.google.gr/search?aq=0&oq=windows+xp+repa&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=windows+xp+repair

Καλη επιτυχία :-)

υ.γ. επειδη δεν είμαι και τερας υπομονής συνήθως προχωράω σε εγκατασταση και αποφευγω το repair...

Δημοσ.
safe mode μπαίνει;

Δοκίμασες να κάνεις έλεγχο δίσκων ή chkdsk /R μέσω γραμμής εντολών;

Ας κανει boot απο το cd των windows να πατισει R και μετα την εντολη chkdsk /F /R

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...