Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση λογω περίεργου γείτονα! Ιδέες?

taleporos2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση μετά απο 3μήνες στο καινούργιο σπίτι που νοικιάζω να αντιμετπίζω συνέχεια πρόβλημα με εναν περίεργο γείτονα...το σπιτι που νοικιάζω δεν έχει καθολου ηχομόνωση (τοιχοι τσιγαρόχαρτα)...το θέμα είναι πως κάθε σάββατο μαζευόμαστε με την παρέα μου σπιτι για ταινια...μου έχει κανει 5-6 παρατηρήσεις κ χθές το βράδυ με έπιασε απο την μπλούζα κ αρχισε να με απειλεί γιατι δεν τον αφηνω να κοιμηθεί (ηταν 1η ώρα)

Το θέμα είναι πως το σπιτι είναι φτηνό κ μεγάλο κ διατίθεμε να το κρατήσω μεχρι να πάρω πτυχίο (3+ χρόνια ακόμα)

Αυτό που ζητάω είναι να μου δώσετε μια λύση (φτηνή κατά κυριο λόγο) για να βάω ηχομόνωση στο υπνοδωμάτιο κ το σαλόνι μου (χώροι με το ιδιέταιρο πρόβλημα) και να μην είναι κ τόσο αντιαισθητικό (πχ θα προτιμούσα να μην έβαζα αυγοθήκες)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...ελπίζω να βοηθήσετε!!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Α.Δ. 3/96 (1023/2/37-ια/96) (ΦΕΚ 15-Β') (Διορθ. Σφαλμ. στο ΦΕΚ 109-Β : Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας

[Αρχή Τροποποίησης]

Τροποποίηση της 3 (Β'-15/12-1-1996) Αστυνομικής Διάταξης Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας “Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας” ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 1010/12/4-γ΄/01 (ΦΕΚ 180 Β΄) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ [Τέλος Τροποποίησης]

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 3 εδαφ.β' , στ και 5 του Ν.1481/1984 (Α- 152)"οργανισμός Υπουργείου Δημόσιας Τάξης" όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 του Ν.1590/1986 (Α-49) και το άρθρο 36 του Ν.2168/1993 (Α-147).

2. Τις διατάξεις του άρθρου 12 του Α.Ν.445/1937 (Α-22) "περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και κωδικοποιήσεως των περί κινηματρογράφων διατάξεων".

3. Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του Ν.1558/1985 (Α- 137) "Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα" όπως προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν.2081/1992 (Α- 154).

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

5. Αποσκοπώντας στην προστασία της κοινής ησυχίας των πολιτών αποφασίζουμε:

'Αρθρο 1:

Ωρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας - Απαγορεύσεις.

1. Οι ωρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής:

α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 ώς 17.30 και από 23.00 έως 07.00.

β. Κάτά την χειμερινή περίοδο από 15.30 έως 17.30 και από 22.00 έως 07.30.

2. Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

3. Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης , που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θωρυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδεις εκδήλωση σε κατοικίες ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων , ΤΑΞΙ κλπ.) η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

και δεν είναι περίεργος ο άλλος που στη 1 το πρωί θέλει να κοιμηθεί...(φιλικά πάντα);)

Δημοσ.

και δεν είναι περίεργος ο άλλος που στη 1 το πρωί θέλει να κοιμηθεί...(φιλικά πάντα);)

Περίεργος είναι οχι επειδη θέλει να κοιμηθεί, είναι το μόνο στο οποίο εχει δίκιο..απλα τον εχω ακου΄σει απειρες φορές ποσο ασχημα μιλάει στη γυναικα του κ τα παιδία του...και συνηθως μου κανει καβγά απο τις 11.30 η ώρα...

Το θέμα είναι πως θελω και γώ μια μέρα να δώ μια ταινία σπιτι μου με τους φίλους μου...το καναμε σάββατο που περίμενα πως ο κόσμος είναι λίγο πιο ανεκτικός να κάτσουμε κ μια ώρα παραπάνω..

Τεσπα το θεμα το ανοιξα για να μου δώσετε λύσεις στο πως να ηχομονώσω το σπιτι...

Το ξέρω οτι έχει δικιο κ γι'αυτο θελω να προβώ σε τέτοια ενέργεια!

Δημοσ.

οι φτηνές λύσεις είναι αντιαισθητικές.

οι καλαίσθητες λύσεις είναι ακριβές, αλλά μάλλον είναι και δύσκολο να εφαρμοστούν σε νοικιασμένο σπίτι.

Δημοσ.

Και για τους φιλους? Με νοηματα? Δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος απο τις αυγοθηκες αυτη τη στιγμη. Θα ειναι αντιαισθητικο εκτος και αν βρεις κανεναν τροπο να τις καλυψεις αλλα φουλ αξιοπιστο και λειτουργικο. Δεν θα ακουει τιποτα ο δικος σου.

Δημοσ.

παιδια έχω προβλημα κ θα ήθελα καποιες προτάσεις...δεν είναι μόνο η tv που ενοχλει αλλα και το που μιλάμε το βραδυ ειναι ενοχλητικό...

Θα ηθελα ολες τις προτάσεις κ θα διαλέξω ποια αντέχει η τσέπη μου για να βάλω...

Σας παρακαλώ οποιος μπορει να βοηθήσει!!

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Ρε παιδιά βλέπω συνέχεια για αυγοθήκες κ αυγοθήκες... Οι αυγοθήκες δε κάνουν για ηχομόνωση, για την ακρίβεια είναι εντελώς ακατάλληλες. Οι αυγοθήκες βοηθούν μόνο στην ακουστική του χώρου ώστε να μην υπάρχει αντήχηση,σαν να έχεις παντού κουρτίνες ένα πράγμα. Απλά προσπαθήστε να δείτε πιο νωρίς την ταινία ή πήγαινετε σε κάποιου άλλου φίλου το διαμέρισμα που δεν ενοχλούνται οι γείτονες.

Δημοσ.

1. αυγοθηκες, φτηνές, καλές, αλλά κακάσχημες

2. ένα μαύρο ηχομονωτικό, δεν μπορώ να θυμηθώ πως το λένε, σαν σφουγγάρι είναι με μικρά εξογκώματα σαν της αυγοθήκης, το κολλάς στον τοίχο, ακριβό, ελαφρώς πιό καλαίσθητο από τις αυγοθήκες (αλλά μαύρη μαυρίλα. Δεν έχω δει άλλο χρώμα ποτέ).

3. μοκέτα ή τσόχα στον τοίχο, όχι τόσο καλό αποτέλεσμα, αλλά κάτι κάνει. Και σαφώς πιό καλαίσθητο.

4. γυψοσανίδα με ηχομόνωση μέσα. Άψογο αισθητικά, τσουχτερό οικονομικά. Αν ήταν δικό μου το σπίτι θα το έκανα, αλλά σε νοικιασμένο...

Δημοσ.

πέραν τις άλλες λύσεις που αναφέρετε το τοπικ έχει θέμα: λύσεις για ηχομόνωση χώρου?

Υπάρχουν????? Ναι ή Οχι?

Edit: Thanx leftermann!

Δημοσ.

γιατί ρε συ ντεθ; Μια χαρά δουλεύουν οι αυγοθήκες. Ίσως εννοείς ότι δεν κάνουν αν θες να μην ακούς εσύ τους έξω. Για να μην ακούν εσένα οι έξω, νομίζω κάνουν καλή δουλειά.

---------- Προσθήκη στις 17:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:15 ----------

μη θυμώνεις ρε συ ταλαίπωρε. Να, να, γράψαμε μερικές.

Δημοσ.

2. ένα μαύρο ηχομονωτικό, δεν μπορώ να θυμηθώ πως το λένε, σαν σφουγγάρι είναι με μικρά εξογκώματα σαν της αυγοθήκης, το κολλάς στον τοίχο, ακριβό, ελαφρώς πιό καλαίσθητο από τις αυγοθήκες (αλλά μαύρη μαυρίλα. Δεν έχω δει άλλο χρώμα ποτέ).

ρικοφόν

07-097-00000019.jpg

Δημοσ.
γιατί ρε συ ντεθ; Μια χαρά δουλεύουν οι αυγοθήκες. Ίσως εννοείς ότι δεν κάνουν αν θες να μην ακούς εσύ τους έξω. Για να μην ακούν εσένα οι έξω, νομίζω κάνουν καλή δουλειά.

---------- Προσθήκη στις 17:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:15 ----------

μη θυμώνεις ρε συ ταλαίπωρε. Να, να, γράψαμε μερικές.

Δεν θυμώνω ρε παιδια με σας....'εχω τσατιστεί με την όλη φάση στο σπίτι μου!!!

Αντε να δώ τί θα κανω με το σπιτι?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...