Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση λογω περίεργου γείτονα! Ιδέες?

taleporos2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βάλε τη βιβλιοθήκη σου στη μεσοτοιχία, χοντρό χαλί στο πάτωμα και ρικοφόν στους υπόλοιπους τοίχους με καμιά σημαία, τραϊμπαλιά, το γνωστό ινδιάνο από πάνω για να καλύπτεται η μαυρίλα.

Δημοσ.
με καμιά σημαία, τραϊμπαλιά, το γνωστό ινδιάνο από πάνω για να καλύπτεται η μαυρίλα.

Πέθανα στο γέλιο ρε κακόγουστε του μοναστηρακιού.

PP0321.jpg PP0320.jpg WolfMaiden.jpg

Δημοσ.

(κι εγώ γέλαγα όταν το έγραφα.)

---------- Προσθήκη στις 18:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:30 ----------

για να μαστε και εντός θέματος. Αυτήν τη στιγμή έχεις ένα τεράστιο σπίτι, που μάλλον είναι άδειο και το οποίο λειτουργεί ως αντηχείο. Επομένως, αυτό που προτείνω είναι να βάλεις κι άλλα πράγματα μέσα, εκτός από τον υπολογιστή και τον καναπέ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και για τους φιλους? Με νοηματα? Δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος απο τις αυγοθηκες αυτη τη στιγμη. Θα ειναι αντιαισθητικο εκτος και αν βρεις κανεναν τροπο να τις καλυψεις αλλα φουλ αξιοπιστο και λειτουργικο. Δεν θα ακουει τιποτα ο δικος σου.

συμφωνω με τα ακουστικα.εχει κατι ωραιους προενισχυτες ακουστικων που παιρνουν 8 ζευγαρια και θα ειστε μια χαρα!

ha8000.jpg

και ξεχωριστη ρυθμιση για τον καθενα!!! ;) B)

Δημοσ.

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, το ρικοφόν και οι αυγοθήκες είναι μέσα βελτίωσης της ακουστικής μέσα στο χώρο. Το μονωτικό που ψάχνεις είναι ο υαλοβάμβακας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα ινίδια από τα οποία αποτελείται είναι καρκινογόνα. Οπότε, πρέπει να ντύσεις τον τοίχο με υαλοβάμβακα και μετά να καλύψεις τον υαλοβάμβακα με γυψοσανίδα. Πετάς και μια χοντρή μοκέτα στο πάτωμα και είσαι τζετ. B)

Δημοσ.

Φίλε όπως είπε και ο Thanocaster για να κάνεις μια καλή ηχωμόνωση θέλει τουλάχιστον 5εκ. πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα και κάληψη με γυψοσανίδες. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Μια πρακτική και οικονομική λύση είναι το FIBRAN (μπλέ φελιζόλ) αλλά είναι πιο πολύ θερμομονωτικό παρά ηχομονωτικό. ¨Ενα πολύ κάλό και φθηνό υλικό είναι ΑΥΤΟ. στην ελλάδα νομίζω το αποκαλούν Heraklit ή κάπως έτσι. στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν πολύ στις οροφές των κλαμπς. Είναι και ωραίο εμφανισιακά

Δημοσ.

Βασικα, ποση επιφανεια ειναια αυτη που επικοινωνει με το σπιτι του γειτονα;

Διοτι μπορει τελικα να συμφερει να μπει γυψοσανιδα και πετρβαμβακας σε ενα τοιχο, απο το να καλυψει ολο το σαλονι με ρικοφον.

Δημοσ.

Συμφωνώ με την πρόταση του suspiria για προενισχυτες ακουστικων.Όλες οι άλλες λύσεις περί μονώσεως και κουραστικές είναι, και ακριβές , και αντιαισθητικές.Άσε που πρέπει να ζητήσεις και την έγκριση του ιδιοκτήτη,άσε που ακόμα και να βάλεις μονώσεις παντού δεν θα μπορείς να βάλεις την ένταση όσο ψηλά θες (σε αντίθεση με τα ακουστικά).

Δημοσ.

Παιδιά, το Σάββατο ταινιούλα σπίτ μου, φέρτε τα ακουστικά σας...

Πάτε καλά μωρέ;;;

μεσα απο το χιουμορ πλακα πλακα και με μενα τωρα μου φαινεται η πιο ευκολα υλοποιησιμη και φθηνη λυση.

Δημοσ.

μεσα απο το χιουμορ πλακα πλακα και με μενα τωρα μου φαινεται η πιο ευκολα υλοποιησιμη και φθηνη λυση.

Εγώ λέω να κλείσουν τα μπάσα και να αφήσουν τα πατατάκια κάτω για να ακούνε τους διαλόγους. :rolleyes:

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να είσαι με την παρέα σου και να την βγάζετε μούγγα και με ακουστικά, και ότι το ρικοφόν δεν κάνει για ηχομονωτικό, αλλά για τράχυνση της επιφάνειας, ώστε να διαχέεται ο ήχος σε όλο το χώρο όσο γίνεται ομοιόμορφα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα στούντιο έχουν τοίχους από γυψοσανίδες γεμισμένες με πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...