FireFoxGr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας, θέλω να φτιάξω έναν server για επιχείρηση μικρή η οποία θα αναλαμβάνει email, πιθανόν μικρό file server ενώ η κύρια χρήση του αρχικά θα είναι για CRM. Θα είναι καλύτερα να είναι κάτι έτοιμο (υποθέτω, αν έχετε κάτι άλλο να προτείνεται καλοδεχούμενο) για να είναι έτοιμο προς στήσιμο.. Τι θα ήταν καλό να προσέξω όσον αφορά το hardware; Ευχαριστώ!
alqui Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Το CRM τι db θα τρεχει απο κατω? Να προσεξεις ολος ο server σου να ειναι σε raid10 Κατα προτιμηση αν το αντεχει η τσεπη σου. Τωρα οσο αναφορα μαρκα κτλ. σιγουρα σε κατι επωνυμο πληρωνεις το Brand name αλλα εχει πολυ καλυτερο support.
FireFoxGr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω πολύ για την απαντηση! Το CRM μαλλον θα εχει τον sql server 2005 αν δεν κανω λαθος. Για αυτες τις λειτουργιες τι hardware θα προτεινες;
alqui Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Αν δεν εχειε πολλεσ εγγραφες πανε σε SSD δισκους. Προσεξε λιγο τον raid controller σου να ειναι λιγο καλος, οπως και μια διπλη Intel server
GeorgeAtom Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 καλησπέρα Υπάρχει κάποιο computer room για να βάλεις rack mount server ή θα βάλεις tower server?
FireFoxGr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Αν δεν εχειε πολλεσ εγγραφες πανε σε SSD δισκους. Προσεξε λιγο τον raid controller σου να ειναι λιγο καλος, οπως και μια διπλη Intel server Όταν λες πολλές εγγραφές για πόσες εννοείς, έχει να κάνει σχέση με τα άτομα που χρησιμοποιούν το CRM και τις κινήσεις; Διπλή intel server όταν λες τι εννοείς; Δες εδω ειναι ωραίοι server Ευχαριστώ για το link. Σε περίπτωση μελλοντικής αναβάθμισης πρέπει να πάνε στην HP ή μπορώ να το ανοίξω κανονικά και να την κάνω εγώ; καλησπέρα Υπάρχει κάποιο computer room για να βάλεις rack mount server ή θα βάλεις tower server? Καλή ερώτηση, υπάρχει χώρος ειδικός που θα καταλήγει η δομημένη καλωδίωση ενώ υπάρχει και rack που θα στηθεί o server, το κέντρο IP κλπ. Τι είναι καλύτερο, rack mount server ή tower server;
liopyr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Αν δεν πας σε έτοιμη λύση, δώσε μεγάλη προσοχή στην αγορά των parts που πάσχουν συχνότερα από 24/7 χρήση. Δηλαδή τροφοδοτικό, ups, case (ψύξη) και σκληρούς. Από την στιγμή που προορίζεται για μικρή όπως λες επιχείρηση, βρίσκω υπερβολή το να πας σε έτοιμη λύση, πόσο μάλλον σε (πανάκριβη) πλατφόρμα με διπλούς επεξεργαστές και άπειρες μνήμες.
FireFoxGr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Σίγουρα τόσο μεγάλες απαιτήσεις δεν θα υπάρχουν αλλά ίσως μελλοντικά χρειαστούν και άλλα πράγματα. Δεν ξέρω όμως τις απαιτήσεις που θα χρειάζεται ακόμη και τώρα. Σε τι σύνθεση πρέπει να κινηθώ, xeon, opteron, πόση μνήμη;
leonidas_fs Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 οχι φιλε μπορείς και μονος σου...αναλογως τι ζητας πάντα...αλλα είναι αρκετα εύκολος server και σχετικα φθηνος... HP PROLIANT ML350 G6 TOWER P/N: 487932-4## INTEL XEON QUAD CORE E5504 (2GHz/80WATTS), 4GB (2X2GB) RIMMs (REGISTERED DIMMs), SMART ARRAY P410i/ZERO MEMORY (RAID 0,1,0+1), HP DVD-ROM, POWER SUPPLY 460WATT, MOUSE. HP 2 H.D.D. 250GB, HOT PLUG, 3G, SATA, 7.2K, ETY, 3,5’’,LFF P/N: 571230-B21 KEYBOARD P/N: 374668-B31 ΕΓΓΥΗΣΗ : 3 YEARS ON-SITE (NBD). 1.267,00 € αυτη την προσφορά πηρα απο εναν γνωστο για τον συγκεκριμένο server...
tmjuju Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μιας και από όσο καταλαβαίνω δεν έχεις πολύ εμπειρία σε server (δεν το λέω για κακό), πήγαινε σε μια λύση σαν της HP με εγγύηση και support …
rafail1994 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μιας και από όσο καταλαβαίνω δεν έχεις πολύ εμπειρία σε server (δεν το λέω για κακό), πήγαινε σε μια λύση σαν της HP με εγγύηση και support … Συμφωνώ και εγώ στην έτοιμη λύση server μόνο και μόνο για το support.Αν είναι να τον φτιάξεις μονός σου από που σκέπτεσαι να τον πάρεις ;
rafail1994 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από parsifal, 26 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κρυμμένο από parsifal, 26 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Μιας και από όσο καταλαβαίνω δεν έχεις πολύ εμπειρία σε server (δεν το λέω για κακό), πήγαινε σε μια λύση σαν της HP με εγγύηση και support … Συμφωνώ και εγώ στην έτοιμη λύση server μόνο και μόνο για το support.Αν είναι να τον φτιάξεις μονός σου από που σκέπτεσαι να τον πάρεις ;
rafail1994 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από parsifal, 26 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κρυμμένο από parsifal, 26 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Μιας και από όσο καταλαβαίνω δεν έχεις πολύ εμπειρία σε server (δεν το λέω για κακό), πήγαινε σε μια λύση σαν της HP με εγγύηση και support … Συμφωνώ και εγώ στην έτοιμη λύση server μόνο και μόνο για το support.Αν είναι να τον φτιάξεις μονός σου από που σκέπτεσαι να τον πάρεις ;
rafail1994 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από parsifal, 26 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κρυμμένο από parsifal, 26 Νοεμβρίου 2010 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Συγγνώμη για την πολλαπλή απάντηση αλλά δεν ξέρω γιατί το έκανε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.