Προς το περιεχόμενο

ERASMUS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια θα ηθελα να μου απαντησουν οσοι ξερουν για τα προγραματα erasmus στην παρακατω ερωτηση:

Εχει δικαιωμα ενας ελληνας φοιτητης που σπουδαζει σε αλλη ευρωπαικη χωρα να κανει erasmus στην ελλαδα που αποτελει ταυτοχρονα πατριδα του και γνωριζει την γλωσσα????

ευχαριστω πολυ προκαταβολικα σε οσους απαντησουν!!

Δημοσ.

Μέχρι πρότινος ίσχυε κάτι τέτοιο,αλλά έχω την εντύπωση ότι τα αλλάζουν σιγά σιγά γιατί μόνο οι Έλληνες έκαναν κάτι τέτοιο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πάντως υποτίθεται ότι προάγει την πολιτισμική ανταλλαγή μεταξύ των χωρών.

Βέβαια στη δική μου τη σχολή το έχουν απαγορέψει,ενώ σε άλλες σχολές επιτρέπεται ακόμα,πράγμα που δεν καταλαβαίνω αλλά τέλος πάντων...

Εσύ ρώτα στη γραμματεία της σχολής σου για να σιγουρευτείς.

Δημοσ.

Μονάχα αν έχεις ξένη υπηκοότητα (πχ αν είσαι Ιταλός) και χωρίς φυσικά να έχεις και την Ελληνική. Για το 2ο ίσως υπάρχει παραθυράκι δηλ να εισαι με αγγλική και ελληνική και να μπορείς να κάνεις ελλάδα αν δειξεις χαρτια οτι διαμενεις μονιμα πχ Ιταλια και θελεις να πας στη χαμενη πατριδα σου για δουλεια.

ποιος με σωας τα φρενας, νομιμος φυσικα, θα θελει να το κανει αυτο? Αυτο μονο σαν λαμογια μπορω να το σκεφτω ωστε να ερθεις ελλαδα και να παρεις και λεφτα.

Δημοσ.

φιλε δεν διαφωνω μαζι σου απλα ενημερωτικα ρωταω!!! πανω απ'ολα δεν ψαχνομαι να μπω σε νομικα τερτιπια. ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Τι νομικά τερτίπια ρε παιδιά,πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών είναι,δεν είναι κάτι παράνομο!

Δεν κλέβεις λεφτά,είναι χρηματοδοτούμενο το πρόγραμμα.

Και όπως είπα και πριν γινόταν σίγουρα μέχρι πέρισυ(η συγκάτοικός μου πήγε για την ακρίβεια και άλλοι βέβαια),για φέτος δεν ξέρω.

Δημοσ.

Και σε αυτό το εξάμηνο ίσχυαν κανονικά οι ανταλλαγές φοιτητών.

Το ότι ισχύουν είναι το μόνο σίγουρο,το θέμα είναι πως αρχίζουν μερικές σχολές και κόβουν την δυνατότητα των Ελλήνων να κάνουν Erasmus στην Ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι ισχύουν είναι το μόνο σίγουρο,το θέμα είναι πως αρχίζουν μερικές σχολές και κόβουν την δυνατότητα των Ελλήνων να κάνουν Erasmus στην Ελλάδα.

Το θεωρώ χαζομάρα να μπορεί Έλληνας φοιτητής που σπουδάζει Ιταλία για παράδειγμα, να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και να έρχεται Ελλάδα. Δεν νομίζω να είναι αυτός ο σκοπός του προγράμματος.

Συγκεκριμένα η σχολή μου δέχεται κυρίως Ισπανούς φοιτητές, αν σκάσεις μούρη μαζί με αυτούς θα είναι ιδιαίτερα παράξενο.

Επεξ/σία από Linus_21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...