Vasilis 07 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Στα 667MHz είναι και σήκωνε άνετα τα XP από τότε που βγήκαν.Ένα άλλο θέμα είναι ο θόρυβος.Αν και μικρό το κουτί του κάνει μεγαλύτερο θόρυβο από το Stacker και ότι έχει μέσα .Ο θόρυβος προέρχεται κυρίως από τον δίσκο IDE και κατά δεύτερο λόγο από την ψύκτρα που έχει η CPU.Τί περιθώρια υπάρχουν για να βελτιώσω την μόνωση ? Σε κάποια θέματα modding έχω δεί κάποια μονωτικά υλικά αλλά δεν ξέρω που τα βρίσκω και πόσο κοστίζουν.Όποιος γνωρίζει ας πεί.
HamerZ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Πρώτα αφαιρείς τις πηγές θορύβου και μετά βάζεις μονωτικά. 1) Ψάχνεις για παθητική ψύξη του επεξεργαστή, 2) τροφοδοτικό με 120άρι ανεμιστήρα, 3) και τον δίσκο τον κρεμάς σε λάστιχο για να αποφύγεις δονήσεις και στην συνέχεια τον "πακετάρεις" σε θήκη για μόνωση θορύβου. Υπάρχουν αρκετές ιδέες έτοιμες. http://lifehacker.com/344766/quiet-that-noisy-hard-drive-with-rubber http://www.silentpcreview.com/article67-page1.html Τέλος, για ηχομονωτικά πρέπει να δεις πρώτα τι χώρος υπάρχει στο κουτί σου. Θες ρικοφόν, αρχικά, που μπορείς να βρεις με διαφορετικό πάχος. Αν μας πεις και που βρίσκεσαι, τότε ίσως να σου πουν και καταστήματα με ποικιλία σε μονωτικά υλικά
The_Judas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Κατ' αρχάς, καθάρισε το κουτί και τα ανεμιστήρια από σκόνη (φύσα και το τροφοδοτικό από τις εισόδους του). Με κάποιο πιεστικό μηχάνημα ή με πιστολάκι για τα μαλλιά, από απόσταση. Αυτοί οι παλιοί υπολογιστές συνήθως έχουν ανεμιστήρια 5-6εκ. (πάνω στο κουτί του η/υ) που είναι θορυβώδη, αλλά και πολλές φορές αχρείαστα γιατί δεν ανεβάζαν υψηλές θερμοκρασίες οι piii-celeron της εποχής. Μπορείς και να τα αφαιρέσεις αν σε ενοχλούν. Οχι όμως αυτό του επεξεργαστή για να μην ψηθεί Ψύκτρα για celeron δύσκολα θα βρεις στην αγορά. Ισως να βρεις μεταχειρισμένη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Στα 667MHz είναι και σήκωνε άνετα τα XP από τότε που βγήκαν.Ένα άλλο θέμα είναι ο θόρυβος.Αν και μικρό το κουτί του κάνει μεγαλύτερο θόρυβο από το Stacker και ότι έχει μέσα .Ο θόρυβος προέρχεται κυρίως από τον δίσκο IDE και κατά δεύτερο λόγο από την ψύκτρα που έχει η CPU.Τί περιθώρια υπάρχουν για να βελτιώσω την μόνωση ? Σε κάποια θέματα modding έχω δεί κάποια μονωτικά υλικά αλλά δεν ξέρω που τα βρίσκω και πόσο κοστίζουν.Όποιος γνωρίζει ας πεί. Σε αυτους τους Celeron (socket 370) μπορεις να βαλεις cooler, απο Athlon XP (socket 462) και να δουλευουν fanless [Πατεντα -100% επιτυχως δοκιμασμενη!- σε 2 Celeron 633] Αν δεν εχεις κατι τετοιο, μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιοδηποτε αθορυβο ανεμιστηρακι εχεις διαθεσιμο -ακομη π.χ. και ενα μικρο απο vga θα ηταν αρκετο, ειναι low end cpus και δε χρειαζονται ιδιατερη ψυξη.
DioNiSis_000 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 ενας celeron στα 667 που εχω με mini-atx, onboard vga και 256 ram καταναλωνει 30-35watt σε idle αν θυμαμαι καλα που τον μετρησα. ενα αλλο στα 850 με 512ραμ και vga geforce2 καιει 68watt σε idle. για να μειωσεις το θορυβο απο τον ανεμηστηρα του cpu βγαλε τον απο την ψυχτρα και δεσε εναν αλλο απλο ανεμηστητα κουτιου. μπορεις να τον δεσεις με απλα δεματακια καλωδιων ή και με χαστιχακια στην ψυχτρα. δεν εχει σημασια να ειναι 6εκ. σαν αυτο που εχει βαλε μεγαλυτερο 8 ή και 12εκ. δεν πειραζει και να προεξεχει. εγω αλλαξα τον 6εκ και εδεσα εναν 8εκ και δεν ακουγετε τιποτα και ειναι και -8 βαθμους η θερμοκρασια. αν θες να κατεβαζεις σε εξωτερικο δισκo μεσω usb εχε υποψην οτι ειναι usb 1.1 η συνδεση και θα ειναι υπερβολικα αργο και δεν το προτεινω ισως και να καθηστερει και τη συνδεση σου, αν κατεβαζεις στον εσωτερικο ειναι οκ απλα οση οταν θα τα κανεις αντιγραφη των αρχειων μεσω δικτυου θα ειναι καρφομενο 100%cpu load.
Vasilis 07 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 3) και τον δίσκο τον κρεμάς σε λάστιχο για να αποφύγεις δονήσεις και στην συνέχεια τον "πακετάρεις" σε θήκη για μόνωση θορύβου. Υπάρχουν αρκετές ιδέες έτοιμες. http://lifehacker.com/344766/quiet-that-noisy-hard-drive-with-rubber http://www.silentpcreview.com/article67-page1.html Τέλος, για ηχομονωτικά πρέπει να δεις πρώτα τι χώρος υπάρχει στο κουτί σου. Θες ρικοφόν, αρχικά, που μπορείς να βρεις με διαφορετικό πάχος. Αν μας πεις και που βρίσκεσαι, τότε ίσως να σου πουν και καταστήματα με ποικιλία σε μονωτικά υλικά Σήμερα είπα να ασχοληθώ. Ο δίσκος βιδώνεται πρώτα σε κάτι πρόσθετα πλαστικά πρωτού μπεί συρταρωτός στη θέση του κουτιού.Αυτό με το λάστιχο δεν πολυκατάλαβα πως μπαίνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.