Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σύγκριση πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με την ταυτότητα των gamers και μάλιστα απο άτομα μορφωμένα.

Αναμένω επιχείρημα,και για σύνδεση κινητού δίνεις ΑΦΜ το να το δώσεις στο κ@λόμπαρο σε πειράζει;Έχεις κάτι να κρύψεις; :lol:

GO GO GO

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να το παρουμε αναποδα μηπως καταληξουμε καπου?

Για ποιον λογο λοιπον νομιζετε οτι η apple επιβαλει την στιγμιαια χρηση ονοματεπωνυμου σε μια κατ' επιλογη υπηρεσια online highscore ; (το μονο που κανει ειναι να συγκρινεις το Highscore σου με αγνωστους ή σε challenge με γνωστους/φιλους σου)

Εγω το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι για την αποφυγη e-bullying και γενικοτερα εγκληματικων πραξεων. Πραγματικα ειμαι ανοιχτος και σε αλλες ιδεες , πονηρες και μη , που μπορει να μου διαφευγουν. :rolleyes:

Δημοσ.

@mdr21 ελπίζω αυτό να μην ήταν απάντηση στο δικό μου ποστ rolleyes.gif

σε ολους.

Αναφερεις το bait &switch. Αυτο εχει πολιτικη επεκταση (πρωτο βημα για ονοματοποιηση του ιντερνετ~υπερβολικο για τη συγκεκριμενη υπηρεσια) , εμπορικη επεκταση (δεν εχει καποια εφαρμογη με τη σχετικη υπηρεσια) , ηθικη (μας ειπε η apple οτι θα εχουμε ανωνυμα highscores και τωρα μας τα αλλαζει~ υπερβολικο το ολο θεμα).

Σε ποια απ ολες τις επεκτασεις αναφερεσαι?

Και το ερωτημα μου παραμενει , για ποιο λογο η apple πιστευετε οτι το κανει;

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι η Apple (και η καθε Apple) δε σου δινει το πολυ απλο και αυτονοητο δικαιωμα της επιλογης.

Ξερω οτι πολλοι θα πουν οτι αυτο ειναι το EULA και αν δε σου αρεσει, δε μπαινεις στο GameCenter.

Γιατι ομως να μην εχει ο πελατης το δικαιωμα της επιλογης αν θα φαινεται το ονομα του η οχι;

Υποτιθεται οτι οι εταιρειες μεσω των προιοντων και των υπηρεσιων τους πρεπει να εξυπηρετουν τους πελατες και οχι να τους περιοριζουν.

Αφου προφανως ειναι ευκολο να υλοποιηθει η δυνατοτητα επιλογης για προβολη του ονοματος η οχι, γιατι δεν το κανουν οι εταιρειες;

Δημοσ.

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι η Apple (και η καθε Apple) δε σου δινει το πολυ απλο και αυτονοητο δικαιωμα της επιλογης.

Ξερω οτι πολλοι θα πουν οτι αυτο ειναι το EULA και αν δε σου αρεσει, δε μπαινεις στο GameCenter.

Γιατι ομως να μην εχει ο πελατης το δικαιωμα της επιλογης αν θα φαινεται το ονομα του η οχι;

Υποτιθεται οτι οι εταιρειες μεσω των προιοντων και των υπηρεσιων τους πρεπει να εξυπηρετουν τους πελατες και οχι να τους περιοριζουν.

Αφου προφανως ειναι ευκολο να υλοποιηθει η δυνατοτητα επιλογης για προβολη του ονοματος η οχι, γιατι δεν το κανουν οι εταιρειες;

Οταν μπαινουν ονοματεπωνυμα σε online διαδραστικες υπηρεσιες υπαρχουν 2 επιλογες.

Ή απαιτειται να φαινεται ολονων το ονομα ή κανενος. Ενδιαμεσες λυσεις ειναι πιο ευκολο να δημιουργησουν επικινδυνες καταστασεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν μπαινουν ονοματεπωνυμα σε online διαδραστικες υπηρεσιες υπαρχουν 2 επιλογες.

Ή απαιτειται να φαινεται ολονων το ονομα ή κανενος. Ενδιαμεσες λυσεις ειναι πιο ευκολο να δημιουργησουν επικινδυνες καταστασεις.

Μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα;

Επεξ/σία από firegarden
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ολους.

Αναφερεις το bait &switch. Αυτο εχει πολιτικη επεκταση (πρωτο βημα για ονοματοποιηση του ιντερνετ~υπερβολικο για τη συγκεκριμενη υπηρεσια) , εμπορικη επεκταση (δεν εχει καποια εφαρμογη με τη σχετικη υπηρεσια) , ηθικη (μας ειπε η apple οτι θα εχουμε ανωνυμα highscores και τωρα μας τα αλλαζει~ υπερβολικο το ολο θεμα).

Σε ποια απ ολες τις επεκτασεις αναφερεσαι?

Και το ερωτημα μου παραμενει , για ποιο λογο η apple πιστευετε οτι το κανει;

το παράλογο είναι οτι ζητάς εξηγήσεις απο εμένα (για τους ενδοιασμούς μου απέναντι στη πολιτική της apple) ενώ εμπιστεύεσαι την apple, η οποία είναι κερδοσκοπική εταρεία και πιστεύω οτι περιττεύουν τα παραδείγματα ανηθικότητας και αρνητικών για τους καταναλωτές πολιτικών/επιλογών/managment/younameit για αυτούς τους οργανισμούς.

Επεξ/σία από Lomar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@D.Luffy

έχω mac mini και ναι στο κωλοχώρι μου βρήκα μερικά iphone και με άφησαν οι ιδιοκτήτες τους να τα "πιάσω".

επίσης δεν έχω facebook.

καλή συνέχεια στα ξένα που σπουδάζεις τη τέχνη του μυαλού και μας γειώνεις όλους έτσι.

ναι αυτό μου φαίνεται ύπουλο.

@mdr21 το πρόβλημα δεν είναι η ρουφιανιά το πρόβλημα είναι οτι οι εταιρείες και το μάρκετινγκ τους έχουν πλέον ξεφύγει και έχει γίνει πολύ επιθετικό και πρόστυχο.

αυτό είναι γεγονός, όλα τα υπόλοιπα γαρνιτούρα για να σχολιάζουν οι αργόσχολοι.

Φίλε εγώ σπουδάζω αλλά εσύ είσαι πτυχιούχος απ' ότι βλέπω... Σκέφτεσε μήπως για μεταπτυχιακό?

Οι ιστορίες/θεωρίες παγκόσμιας συνομωσίας είναι για τους αργόσχολους και για τον Χαρδαβέλα. Το κόμπλεξ που φαίνεται ότι έχεις με τα χωριά και τα iphone γενικότερα είναι δικό σου πρόβλημα και δεν το συνεχίζω. Για να σε καθησυχάσω όμως, μη φοβάσαι, κανείς δεν θα σε πει βλάχο αν δεν έχεις πιάσει iphone. Μόνο αδαή.

Τίποτα δεν είναι γεγονός, όλα είναι στο μυαλό σου και από ποια σκοπιά θέλεις να τα βλέπεις. Άλλοι μπορούν να το δουν θετικά, άλλοι αρνητικά.

Παραβίαση προσωπικών δεδομένων με την συγκατάθεση σου πάντως δεν γίνεται, αυτό είναι το ΜΟΝΟ σίγουρο.

Επίσης, αφού όπως λες οι ιδιοκτήτες iphone στο χωριό σου σε άφησαν να το πιάσεις, υποθέτω ότι ξέρεις κιόλας ότι μπορείς να δηλώσεις οποιοδήποτε όνομα θες για το Apple ID σου έτσι?? Ξέρεις επίσης ότι μπορείς να αλλάξεις το όνομα σου (όχι μόνο το NickName) και μέσα από τα ίδια τα settings του Gamecenter σωστά??

Κανείς δεν σε έχει φακελωμένο πουθενά στην Apple ή οποιαδήποτε Apple.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να δώσω το όνομα μου πουθενά. Αν ήταν έτσι τότε ακόμα και στη δουλειά θα έπρεπε να δηλώνω ψευδώνημο. Οποιοσδήποτε μπορεί να σου κάνει κακό αρκεί να το αποφασίσει, είτε γνωρίζει το όνομα σου είτε όχι.

Γενικά όμως βλέπω ότι το κάνατε πολύ φιλοσοφικό το θέμα. Μαζεύτηκαν όλοι οι ειδήμονες της συνομοσιολογίας να μας ανοίξουν τα μάτια. Λίγο κρύο για τα γούστα μου γι αυτό σας αφήνω και καλή συνέχεια με το tactical espionage action... B)

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.

Luffy ξεκαβάλα και μάθε να συζητας. Δεν είσαι μέσα στο μυαλό κανενός για να ξερεις γιατί λέμε ο,τι λέμε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε την άποψη σου.

Είσαι πολύ λίγος εσύ να μας πεις εμμέσως πλην σαφώς όλους χαζους.

Δημοσ.

Τα επιχειρήματα των υπέρμαχων μέχρι στιγμής στο thread είναι τα εξής:

-Ναι ε;;; Όταν γράφεις στο facebook κάθε πόση ώρα κλάνεις δε σε πειράζει;

-Βρήκαν αφορμή οι apple haters να βγάλουν το κόμπλεξ τους!

-Εγώ δεν έχω τίποτα να φοβηθώ γιατί είμαι ένας καθώς πρέπει νομοταγής πολίτης.

Seriously, τα παραπάνω είναι ότι καλύτερο μπορείτε να σκεφτείτε;

Λοιπόν, apple hater ή μη, παιχνιδάκιας ή online social γαμίκος, ο καθένας μπορεί να εκφράζει τον προβληματισμό και την ενόχλησή του ακόμα και αν δεν τον αφορά άμεσα το θέμα.

Να καταπιούμε τα αυτονόητα μπας και κρατήσουμε κάπου μια ουσία;

Η κίνηση της apple, από όποια σκοπιά και αν την δει κανείς είναι εκβιαστική, ύπουλη, Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Η.

Αν δεν είχε προβεί σε αυτή κατόπιν εορτής θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα, θα μπορούσαμε να την πούμε ανησυχητική, επικίνδυνη, ίσως και ηλίθια...

Δημοσ.

Ωραία! Κανένας δεν μου έχει απαντήσει έστω στοιχειωδώς πως θα γίνει η ταυτοποίηση.Πρέπει να είμαι μάλλον πολύ χαζός να ρωτάω κάτι τέτοιο και οι υπόλοιποι πανέξυπνοι από οτι φαίνεται....

Δημοσ.

Αυτό φαίνεται να ισχύει,οταν τελειώσει ο διαγωνισμός του ποιος μοιάζει περισσότερο στον cool Αλέξης θα εμφανιστεί κάποιος,εγώ δεν ξέρω sorry

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο γιος μου πχ. που του έχω φτιάξει account με το όνομα μου κάνει αίτηση φιλίας θα φαίνεται το ονομά μου και εγώ από το πουθενά έχω γίνει διάσημος?Καλό αλλά γελοίο....

Δεν φαίνεται να γλυτώνω το facebook τελικά.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αντί για "μπλουζάκι" βάλεις το "facebook", τότε ναι, βλέπω. ;)

Η Apple έκανε το εξής απλό: αφού όλοι ανεβάζουν ονοματεπώνυμα και πραγματικά στοιχεία στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο (facebook), γιατί να μην το κάνουν και στο Gaming Center της Apple? Οπότε το ενσωματωσε στο εν λόγω σύστημα, σε ενημερώνει, και αν έχεις αντίρρηση απλώς το απορρίπτεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να σε πειράζει η κίνηση αυτή περισσότερο απ' ότι το Facebook, Twitter κλπ.

Το ίδιο με πειράζει γιατί έχοντας μία ΄μέτρια΄ εμπειρία βλέπω ποσο εκτεθιμένα ειναι αυτα τα άτομα σε 'κακόβουλες' κινήσεις. Προσωπικά, όσο μπορώ προσπαθω να εξηγω/βοηθάω γνωστους μου σε αυτα τα πράγματα αλλά δυστηχως δεν καταλαβαίνουν μερικοί.

Φανταζομαι ο Billdanos εννοει οτι για μια υπηρεσια που χρησιμοποιουν ελαχιστοι και ακομα πιο λιγοι απο τους επικριτες της την εχουν εχουν δει με τα ματια τους εστω και μια φορα , προσπαθουν καποιοι να βγαλουν τα παθη τους εναντιον της apple.

Βασει αυτης της λογικης λεω και εγω να συμφωνησουμε οτι ειναι κακια η apple να ηρεμησουν και να ληξει το θεμα.

Οποιαδηποτε παρανομη ή υποπτη ενεργεια δεν εχει νοημα να γινει , αφου οπως "αυτοι" θα ξερουν το ονοματεπωνυμο σου , ετσι θα γνωριζεις και εσυ το δικο τους ωστε να λαβεις τα μετρα σου...

Και να ειστε σιγουροι το e-bullying κλπ με αληθινο ονοματεπωνυμο δεν ανθει ουτε σε games , ουτε σε forums...

Το θεμα ειναι πιασαρικο γιατι απλα συνδυαζει την εμφυτη Ελληνικη "ρουφιανο"-φοβια με το apple hating.

Ανθεί και 'παρα-ανθεί' μπορώ να σου πω! Ξέρω καταστάσεις που ο χρήστης Α έφυγε απο πόλη Α και πήγε στην πόλη Β να βρεί τον χρήστη Β, επειδή βριζόντουσταν online και γίνανε τσαμπουκάδες και με βίντεο, ξύλα και για άλλα ατομα που τους ψάχνουνε ακόμα για να τους δείρουνε κτλ κτλ

Ναί, ολα τα διάφορα που νομίζεις οτι συμβαίνουν μονο σε ταινίες γίνονται και στο ελλάντα.

Και μην αγχώνεσαι για την Apple, τα σχόλια εδω μέσα δεν είναι για την 'κακια' Apple. Ιδιες αντιδράσεις υπήρξαν και οταν πήγε να το κάνει και η Blizzard. Επίσης το οτι πάει το κάθε βλαμμένο στο FAcebook και ποσταρει ονομα/τηλεφωνο/φωτογραφια με τα σωβρακα δεν σημαίνει οτι είναι σωστό.

Επεξ/σία από panosp1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...