venumis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Σε πολλούς καταναλωτές απο μικρής ηλικίας εως και μεγάλης το Milko της γνωστής κάποτε εταιρίας ΔΕΛΤΑ (ομιλος Vivardia πλέον) ηταν το αγαπημένο σοκολατούχο γάλα.. Πραγματικά απο πολύ μικρός προτιμούσα το συγκεκριμένο σοκολατούχο χωρίς αυτο να σημαίνει οτι δεν αγόραζα αραιά και που και απο άλλη εταιρία, και πάντα το χάρτινο αφού το μιλκομπούκαλο ποτέ δεν μου άρεσε σαν γευση (το κακό του πλαστικού στο συγκεκριμένο προιόν έκανε έντονα την διαφορά) Εδω και 10 μέρες συνάδελφος απο την δουλειά μου είπε οτι το συγκεκριμένο προιόν γράφει οτι το γάλα είναι 100% Γερμανικό !! Φυσικά και το σταμάτησα και πλέον αγοράζω άλλα σοκολατούχα. Δεν ξέρω απο πότε έκανε στροφή η ΔΕΛΤΑ και προτιμά τις Γερμανικές αγελάδες αλλά προσωπικά δεν θα τις τιμήσω !! Σε μια εποχή που τα Ελληνικά προιόντα (οσα μας εχουν μείνει) χρειάζονται την προτίμηση μας για να παραμείνουν κάποιες θέσεις εργασίας νομίζω οτι πρέπει στο κάθε προιόν που κυκλοφορεί να κοιτάμε την προέλευση του πρωτογενούς υλικού.. Στην τελική στα τρόφιμα είμαι θερμός υποστηρικτής της χώρας μας γιατι τα θεωρώ τα καλύτερα.. Πλέον αγοράζω "Topino", "Ροδοπάκι" & "Tricko" τα οποία είναι απο 100% Ελληνικό γάλα, τουλάχιστον ετσι γράφουν οπου είναι μια χαρά και σε γεύση αλλά και στην τιμή.. Επειδή κάποιοι ισως να μην γνωρίζουν το συγκεκριμένο "νεο" θεώρησα καλό να ενημερώσω..
Rabican Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 κι εγω επιλεγω ελληνικα προιοντα. τουλαχιστον να βλεπω οτι η πρωτη υλη ερχεται απο ελλαδα, μπας και βοηθησω την ελληνικη οικονομια. παρολαυτα ομως διατηρω επιφυλαξεις για το που πηγαινουν τα λεφτα μου αφου μπορει να αγοραζω ενα γαλα που γραφει οτι παραγεται στην ελλαδα, η εταιρια ομως που το κυκλοφορει να ειναι ξενων συμφεροντων. επισης, τωρα που δεν εχω να συντηρησω ενα σπιτι και μια οικογενεια τα πραγματα ειναι ευκολα, αν ομως ειχα και αυτα στο κεφαλι μου σιγουρα θα πηγαινα σε ξενα προιοντα. η διαφορα τιμης ειναι μεγαλη. Τα ελληνικα προιοντα ειναι αρκετα πιο ακριβα (κακως κατ εμε).
kage Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 αυτο που ηξερα εγω, ειναι οτι κανενα σοκολατουχο δεν εχει "καλο" γαλα.(οτι ηταν τα γαλατα επιστροφων ,επεξεργασμενα). Δεν νομιζω οτι υπαρχει 100% καθαρο gr γαλα...θυμαμαι ακομη και σχετικα μικρη εταιρια πιαστηκε για νοθεια. ουτε νομιζω οτι φτανει η παραγωγη της ελλαδας για gr γαλα σε τοσα προιοντα 1
Whiteyez Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Πλέον αγοράζω "Topino", "Ροδοπάκι" & "Tricko" τα οποία είναι απο 100% Ελληνικό γάλα, τουλάχιστον ετσι γράφουν οπου είναι μια χαρά και σε γεύση αλλά και στην τιμή.. Είναι πιο φτηνά από τα γερμανικά τα συγκεκριμένα γάλατα; Αν όχι, τότε γιατί να τα προτιμήσω; 1
arxaggelos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Και το Total γράφει με φαρδιά πλατιά γράμματα στο πλάι ότι φτιάχνεται με 100% γερμανικό γάλα. Ας σταματήσουν να τα αρπάζουν χοντρά οι μεσάζοντες στα αγροτικά/κτηνοτροφικά προϊόντα, και οι εταιρίες ξέρουν τι θα κάνουν. Είναι επιχειρήσεις που κοιτάζουν το κέρδος τους, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Luxx Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Εδω τα γιαουρτια total, ειναι μια αναμειξη γερμανικου,ιταλικου,γαλλικου και ολλανδικου γαλατος!! Μ'αρεσει που προκειται και για ελληνικο γαλα! Ελεος! Ακόμα πρώτο στα συστατικά του αναφέρεται γάλα συμπυκνωμένο. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι το περισσότερο γάλα είναι εβαπορέ
suspiria Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 σε μια ελευθερη αγορα εσεις ακομα ψαχνετε αν ειναι ''ελληνικο'' ή οχι το γαλα?εχει σημασια? οταν σε ολες τις χωρες λειτουργει ο ανταγωνισμος προς ωφελος του καταναλωτη και στην ελλαδα ζουν και βασιλευουν τα καρτελ (το ξεχασατε αυτο του γαλακτος?) και εχει σαν αποτελεσμα απο τη μια τα ιδια ''ελληνικα'' προιοντα που εξαγονται να ειναι φθηνοτερα εξω απο οτι εδω και απο την αλλη οτι εισαγομενο να εναρμονιζεται με τις τιμολογιακες επιταγες των ''εξυπνων'' ελληνικων γαλακτοβιομηχανιων, τοτε χιλιες φορες τα γερμανικα γαλατα αλλα με τις τιμες που εχουν στην γερμανια!και γιατι δηλ οι αγελαδες στην ελλαδα τρεφονται καλυτερα?δε νομιζω!τα λαμογια θα εχουν βρει τροπους να βγαζουν κερδος και απο κει! ετσι συμβαινει ομως οταν δεν υπαρχει ελεγχος...
arxaggelos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 σε μια ελευθερη αγορα εσεις ακομα ψαχνετε αν ειναι ''ελληνικο'' ή οχι το γαλα?εχει σημασια? οταν σε ολες τις χωρες λειτουργει ο ανταγωνισμος προς ωφελος του καταναλωτη και στην ελλαδα ζουν και βασιλευουν τα καρτελ (το ξεχασατε αυτο του γαλακτος?) και εχει σαν αποτελεσμα απο τη μια τα ιδια ''ελληνικα'' προιοντα που εξαγονται να ειναι φθηνοτερα εξω απο οτι εδω και απο την αλλη οτι εισαγομενο να εναρμονιζεται με τις τιμολογιακες επιταγες των ''εξυπνων'' ελληνικων γαλακτοβιομηχανιων, τοτε χιλιες φορες τα γερμανικα γαλατα αλλα με τις τιμες που εχουν στην γερμανια!και γιατι δηλ οι αγελαδες στην ελλαδα τρεφονται καλυτερα?δε νομιζω!τα λαμογια θα εχουν βρει τροπους να βγαζουν κερδος και απο κει! ετσι συμβαινει ομως οταν δεν υπαρχει ελεγχος... my point exactly. Δηλαδή σε ένα κράτος που αφήνει το κάθε λαμόγιο να με κατακλέψει, θα την δω "πατριωτικά" και συνασθηματικά και θα βάλω μέσα την επιχείρησή μου. Και κάνοντάς το αυτό, εκτός από τη δική μου απώλεια, θα ενισχύσω και τα καρτέλ τροφοδοτόντας τα με χρήμα μόνο και μόνο επειδή πουλάνε "ελληνικά". Ναι, αυτό μου φαίνεται πιό λογικό. Oh, wait.
Garnele Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Πω, ροδοπάκι Αν και, γάλα από τη Θράκη, σίγουρα κάποια τεράστια πλεκτάνη κρύβεται και από κει πίσω. Όπως και να 'χει είναι το πιο νόστιμο γάλα μπαη φαρ.
Luxx Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μολις ηπια το Choco Cool απο την Ολυμπος. Αλλο γαλα!
De@th L0rd Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μην πίνετε μλκς ρε σείς. Πάρτε σοκολάτα για κρύο γάλα και φτιάξτε τη επιτόπου να πούμε με γάλα της προτίμησής σας. Για την ακριβεία, τι το θέλετε το γάλα εφόσον είστε ενήλικες; 1
suspiria Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μολις ηπια το Choco Cool απο την Ολυμπος. Αλλο γαλα! Luxx τι κακαο παιζουν στην αθηνα?το ροδοπακι υπαρχει?γιατι νομιζω καποια διακινουνται μονο τοπικα.ας πουμε θεσσαλονικη δεν εχω δει πουθενα ροδοπακι ή τα γαλατα της σεργαλ πχ
opera Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μην πίνετε μλκς ρε σείς. Πάρτε σοκολάτα για κρύο γάλα και φτιάξτε τη επιτόπου να πούμε με γάλα της προτίμησής σας. Για την ακριβεία, τι το θέλετε το γάλα εφόσον είστε ενήλικες; σωστό αυτό αλλά εν μέρη, το αγελαδινό γάλα είναι τροφή για τα μοσχάρια,σε εμάς προσφέρει πρωτεϊνες και ασβέστιο κυρίως αλλά αυτά τα θρεπτικά στοιχεία και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα προσλάβουμε και από τα προϊόντα του γάλακτος αλλά και από άλλες τροφές, έτσι το γάλα δεν κρίνεται απαραίτητο για τον άνθρωπο και πόσο μάλλον το σοκολατούχο.
suspiria Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 σωστό αυτό αλλά εν μέρη, το αγελαδινό γάλα είναι τροφή για τα μοσχάρια,σε εμάς προσφέρει πρωτεϊνες και ασβέστιο κυρίως αλλά αυτά τα θρεπτικά στοιχεία και τα υπόλοιπα μπορούμε να τα προσλάβουμε και από τα προϊόντα του γάλακτος αλλά και από άλλες τροφές, έτσι το γάλα δεν κρίνεται απαραίτητο για τον άνθρωπο και πόσο μάλλον το σοκολατούχο. αν ηταν να καταναλωνουμε μονο οτι ειναι πραγματικα απαραιτητο τοτε καμια 70% της διατροφης μας δεν θα επρεπε να υπαρχει.υπαρχει και ο παραγων απολαυση. πλακα πλακα μια μπουγατσουλα με κρεμα θα την χτυπουσα τωρα με ενα κακαο αλλα ποιος κατεβαινει να παρει?
venumis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Είναι πιο φτηνά από τα γερμανικά τα συγκεκριμένα γάλατα; Αν όχι, τότε γιατί να τα προτιμήσω; Είναι πιο φτηνά απο το milko, εχτες πήρα το Tricko (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά !) απο την ΤΡΙΚΚΥ γαλακτοβιομηχανία Τρικάλων.. Το συγκεκριμένο σοκολατούχο θα έλεγα οτι το βρήκα πολύ πιο νόστιμο, και το αγόρασα στα 0,76€ ενω το Milko στα Super Markets πλέον ειναι στο 1,16€ περίπου.. Κάποιος που έγραψε γιατί να πίνουμε γάλα και σοκολατούχο αφού σαν θρεπτική αξία δεν το χρειαζόμαστε εγω θα απαντήσω οτι είναι και θέμα απόλαυσης, προσωπικά μου αρέσει πολύ το γάλα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις