venumis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 αν ηταν να καταναλωνουμε μονο οτι ειναι πραγματικα απαραιτητο τοτε καμια 70% της διατροφης μας δεν θα επρεπε να υπαρχει.υπαρχει και ο παραγων απολαυση. πλακα πλακα μια μπουγατσουλα με κρεμα θα την χτυπουσα τωρα με ενα κακαο αλλα ποιος κατεβαινει να παρει? +1 Πάρε μου κ εμένα μια μπουγατσούλα φανταστικέ μου φίλε
venumis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Όλα βγάζουν νόημα τώρα. Τι θέλεις να πεις ?
cyber_katsarida Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 έπινα κι εγώ milko παλαιότερα. και όντως το μπουκάλι έχει άλλη γεύση. είχα δοκιμάσει μια φορά και ένα άλλο σε διαφανή συσκευασία δε θυμάμαι όνομα τώρα που μου άρεσε περισσότερο. οπότε πάει το Milko... επειδή έχει συζητηθεί παρόμοιο θέμα να πω οτί ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν μια εταιρία είναι ελληνική ή χρησιμοποιεί ελληνικές πρώτες ύλες. κάποιες εταιρίες που τις θεωρούμε ελληνικές, ανήκουν σε ξένες. εκτός από την οικονομική σκοπιά(υποστήριξη τοπικής οικονομίας) δεν κατάλαβα ποτέ γιατί να στηρίξω τοπικά προϊόντα. όταν ακούω ειδικά ότι το τοπικό είναι το καλύτερο τρελαίνομαι. με την ίδια λογική ο έλληνας λέει ότι το τοπικό είναι το καλύτερο, ο γερμανός το δικό του.. και πάει λέγοντας. άρα όλα είναι καλά. όσο για την τοπική οικονομία δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να την στηρίξω απ τη στιγμή που εμένα με γράφουν-κλέβουν. πως γίνεται ελληνικά προϊόντα να είναι πιο ακριβά απο εισαγώμενα. θα μας τρελάνουν τελείως; μήπως οι ελληνικές επιχειρήσεις δίνουν μεγαλύτερους μισθούς στους υπαλλήλους τους; πως γίνεται το σοκολατούχο ενός λίτρου του Lidl να κοστίζει 1€ και το ελληνικό σοκολατούχο να ξεπερνάει το 1,5; είναι καλύτερης ποιότητας; ναι σίγουρα όλη η ποιότητα σε εμάς μαζεύτηκε. και στο κάτω κάτω ξέροντας τους έλληνες, πιο πολύ εμπιστεύομαι τον ξένο. προσωπικά δε με νοιάζει από που είναι το προϊόν αρκει να είναι καλη η τιμή του. δε μιλάω για περιπτώσεις που η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής. εγώ να στηρίξω τις ελληνικές επιχειρήσεις.αυτές θα στηρίξουν τον έλληνα καταναλωτή όμως; ναι ρε αγοράζω τουρκικά, γερμανικά ιταλικά.. μονο ελληνικά δεν αγοράζω. ας βάλουν μυαλό πρώτα. όποιος διαφωνεί ας πει ,να δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα να καταλάβει τι εννοώ
Ntinaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 μ αρεσει που ψαχνουμε το γαλα που θα κοστισει 1 λεπτο παραπανω αλλα θα δωσει 4 λεπτα στην ελληνικη οικονομια,και την αλλη μερα παμε και σκαμε 200 ευρω για καρτες γραφικων που πανε στο usa και 15.000 για αυτοκινητα που πανε στη γερμανια.
cyber_katsarida Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 απλά στη μια περίπτωση έχουμε εναλλακτικές επιλογές ενώ στην άλλη όχι. δεν παράγουμε κάρτες ούτε αυτοκίνητα. καλά τίποτα δεν παράγουμε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
PCharon Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 "Ροδοπάκι", ρε γμτ, τί μου θυμίσατε! Δυστυχώς εδώ στη πρωτεύουσα δε βρίσκεις τέτοιο. Επίσης το Όλυμπος είναι πολύ καλό, αν τύχει (σπάνια γιαί έχουν κι ένα κάρο θερμίδες αυτά) και πάρω το προτιμώ. Με το Μίλκο ποτέ δε τρελάθηκα, εκτός πριν καμιά 15 χρόνια που με θυμάμαι να πίνω Μίλκο φράουλα παγωμένο και μάμαγε (βέβαια από ποιότητα όλα αυτά... το αφήνεις). Υ.Γ. Σχετικά με τη προέλευση δε καταλαβαίνω γιατί σας κάνει εντύπωση. Όσο για τα γιαούρτια, υπάρχει και το γάλα σκόνη που μπορεί να είναι από οπουδήποτε.
mitsikas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δοκιμάστε γάλα κακάο Φάρμα Κουκάκη τώρα και θυμηθείτε με αργότερα.
Garnele Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι σλόγκαν σε διαφήμιση του '80.
mitsikas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Ναι γιατι από τον Κουκάκη τα παίρνω χοντρά (τα κιλά ). http://www.youtube.com/watch?v=fyXrug5hYxU
venumis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 "Ροδοπάκι", ρε γμτ, τί μου θυμίσατε! Δυστυχώς εδώ στη πρωτεύουσα δε βρίσκεις τέτοιο. Για ποια πρωτεύουσα λες ? Ροδοπάκι βρίσκω στον Μαρινόπουλο..
freedubus Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Καλά δεν σας πάει σερπαντίνα με όλα αυτά;
venumis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 έπινα κι εγώ milko παλαιότερα. και όντως το μπουκάλι έχει άλλη γεύση. είχα δοκιμάσει μια φορά και ένα άλλο σε διαφανή συσκευασία δε θυμάμαι όνομα τώρα που μου άρεσε περισσότερο. οπότε πάει το Milko... επειδή έχει συζητηθεί παρόμοιο θέμα να πω οτί ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν μια εταιρία είναι ελληνική ή χρησιμοποιεί ελληνικές πρώτες ύλες. κάποιες εταιρίες που τις θεωρούμε ελληνικές, ανήκουν σε ξένες. εκτός από την οικονομική σκοπιά(υποστήριξη τοπικής οικονομίας) δεν κατάλαβα ποτέ γιατί να στηρίξω τοπικά προϊόντα. όταν ακούω ειδικά ότι το τοπικό είναι το καλύτερο τρελαίνομαι. με την ίδια λογική ο έλληνας λέει ότι το τοπικό είναι το καλύτερο, ο γερμανός το δικό του.. και πάει λέγοντας. άρα όλα είναι καλά. όσο για την τοπική οικονομία δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να την στηρίξω απ τη στιγμή που εμένα με γράφουν-κλέβουν. πως γίνεται ελληνικά προϊόντα να είναι πιο ακριβά απο εισαγώμενα. θα μας τρελάνουν τελείως; μήπως οι ελληνικές επιχειρήσεις δίνουν μεγαλύτερους μισθούς στους υπαλλήλους τους; πως γίνεται το σοκολατούχο ενός λίτρου του Lidl να κοστίζει 1€ και το ελληνικό σοκολατούχο να ξεπερνάει το 1,5; είναι καλύτερης ποιότητας; ναι σίγουρα όλη η ποιότητα σε εμάς μαζεύτηκε. και στο κάτω κάτω ξέροντας τους έλληνες, πιο πολύ εμπιστεύομαι τον ξένο. προσωπικά δε με νοιάζει από που είναι το προϊόν αρκει να είναι καλη η τιμή του. δε μιλάω για περιπτώσεις που η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής. εγώ να στηρίξω τις ελληνικές επιχειρήσεις.αυτές θα στηρίξουν τον έλληνα καταναλωτή όμως; ναι ρε αγοράζω τουρκικά, γερμανικά ιταλικά.. μονο ελληνικά δεν αγοράζω. ας βάλουν μυαλό πρώτα. όποιος διαφωνεί ας πει ,να δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα να καταλάβει τι εννοώ Εχεις δίκιο σε πολλά απο αυτα που γράφεις, σε κάποια άλλα ομως απλα δείχνεις αγανακτισμένος (και με το δίκιο σου)ομως καλά και χειρότερα προιόντα υπάρχουν παντού.. Απο τις κάλτσες, τα τρόφιμα , τις ηλεκτρικές συσκευές κτλ Δεν θέλω να θεωρηθεί δυσφήμιση ή διαφήμιση το συγκεκριμένο νήμα αλλά κάποια πράγματα αν δεν τα πεις με το ονομά τους δεν γίνεται δουλεία και επειδή μιλάς για Γερμανικά,Ιταλικά και πάει λέγοντας θα σε ρωτήσω αν εχεις αγοράσει αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά απο το Lidl, κάποια Γερμανικά προιόντα απο αυτο το Super Market που εχω αγοράσει/δοκιμάσει, αν και η τιμή τους ήταν σαφώς καλύτερη η ποιότητα αλλά και γεύση προσωπικά μ εκαναν να μην αγοράσω ξανά τέτοια προιόντα.. Εχει διαφορά τι θα φαει ή που θα βοσκήσει ενα ζωο, στην Ελλάδα επειδή εχουμε μείνει πίσω και σε αυτον τον τομέα τα ζωντανά εχουν εναν πιο φυσιολογικό βιο μέχρι να ερθει η ώρα της σφαγής, του αρμέγματος κτλ.. Πάντα θα υπάρχει το καλό, καλύτερο ή κακό, χειρότερο..Τα πάντα δεν είναι καλύτερη τιμή αρα και καλύτερο προιόν.. Στην Ελλάδα τα πάντα πληρώνουμε πολύ παραπάνω απ οτι θα έπρεπε αλλά αυτο ισχυει σε ολα, οχι μόνο στα τρόφιμα.
suspiria Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Δοκιμάστε γάλα κακάο Φάρμα Κουκάκη τώρα και θυμηθείτε με αργότερα. συμφωνω!νομιζω το καλυτερο απο ολα.υπαρχει και με απαχο γαλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις