Legolas Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Σας παραθετω το θεμα Ας υποθέσουμε πως σε μια οποιαδήποτε ημέρα, η πιθανότητα βροχής είναι 4/7 ενώ η πιθανότητα χιονόπτωσης είναι 2/7, ανεξάρτητα από τον καιρό που κάνει οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Επιπλέον, θεωρείστε ότι αν δεν βρέχει ή χιονίζει υπάρχει λιακάδα και ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός δε μεταβάλλεται. Να υπολογίσετε (a) θεωρητικά και ( να επιβεβαιώσετε πειραματικά, ποια είναι η πιθανότητα μέσα σε μία εβδομάδα: i. Να βρέχει κάθε μέρα, ii. Να βρέξει δύο φορές, να χιονίσει δύο φορές και τρεις ημέρες να είναι ηλιόλουστος ο καιρός, iii. Να βρέξει διπλάσιες ημέρες από ότι θα χιονίσει σε μία εβδομάδα η ηλιολουστη μερα εχει 1/7 πιθανοτητα λογικα εχουμε και λεμε... ι) η πιθανοτητα να βρεχει καθε μερα ειναι 4/7 *4/7 *4/7 *4/7 *4/7 *4/7 *4/7 ???? ιι)2*(4/7) *2*(2/7) *3*(1/7) ???????????????? ιιι) ή θα βρεξει 2, θα χιονησει μια κ 4 ηλιολουστες ή θα βρεξει 4 θα χιονησει 2 και 1 ηλιολουστη. κ λυνεται παρομια με το ιι???? αν ειναι σωστα πειτε μου πως το φτιαχνω σε matlab αν ειναι λαθος πειτε μου το σωστο.... ευχαριστω
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 αν ειναι σωστα πειτε μου πως το φτιαχνω σε matlab αν ειναι λαθος πειτε μου το σωστο.... ευχαριστω Θες και ένα καφεδάκι μήπως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.