Προς το περιεχόμενο

Μνήμες, memtest, crash, buzzing sound και προβλήματα

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν. Το pc είναι περίπου ενός έτους, κάποια μικροπροβλήματα είχε από την αρχή, αλλά είπα να τα παραβλέψω, αποδίδοντας τα στα windows..

Ένα από αυτά, είναι που κάποιες φορές, στο άκυρο, παγώνουν τα πάντα και ακούγεται ένα ενοχλητικό δυνατό buzzzzzzzzzzzzzzz από τα ηχεία.. Δεν αποκρίνεται σε αυτήν την φάση φυσικά τίποτα, μόνο cold boot σώζει την κατάσταση.. Έκανα μια σύντομη ψακτική στο ίντερνετ, δεν είμαι ο πρώτος που του παρουσιάζεται αυτό, αρκετοί το συσχέτισαν με drivers της κάρτας γραφικών ή μνήμες..

Το pc έχει μια μητρική MSI-P55 GD65, αλλαγμένη από άλλο πρόβλημα, αλλά καινούρια.. Επάνω στην μητρική είναι ένας i7-860 και 8GB μνήμης, 2x (2x2 dual channel)..

Είναι όλες ίδιες, Corsair XMS3 CM3X2G1333C9

Κάρτα γραφικών έχω την ATI HD5770, σε μια υλοποίηση της powercolor με τους 10.9 drivers. Γνωρίζοντας ένα θεματάκι γενικά με τους drivers της ATI, θεώρησα πιο πιθανό να οφείλεται εκεί το θέμα. Είπα όμως να τσεκάρω και τις μνήμες με το memtest..

Κατεβάζω λοιπόν το memtest από εδώ

http://www.memtest86.com/

που αν κατάλαβα καλά είναι η original έκδοση και πάνω σε αυτό έκαναν την δική τους οι τύποι στο memtest.org και μάλιστα κατεβάζω την έκδοση 3.5a που λέει πως διόρθωσαν κι ένα πρόβλημα για περιπτώσεις μνήμης πάνω από 4GB. Κάνω το iso δισκάκι, κάνω boot και όταν αρχίζει το τεστ, μετά από λίγο κολλάει (ΕΝΤΕΛΩΣ όμως), στην παρακάτω φάση:

dsc00595w.th.jpg

Ο χρόνος κολλημένος στα 7 δευτερόλεπτα, ο κέρσορας βέβαια να αναβοσβήνει (χωρίς κανένα buzzing sound), αλλά δεν αποκρίνεται τίποτα. Ούτε καν το escape..

Βάζω μετά ένα διαγνωστικό Live DVD που έχω και συμπεριλαμβάνει και το hiren's boot CD v9.6, βλέπω εκεί ένα memtest και λέω να το δοκιμάσω.. Το τεστ αρχίζει κανονικά και τελειώνει έναν κύκλο (επιτυχώς) μετά από 1 ώρα και κάτι (δεν ξέρω αν θεωρείται φυσιολογικός χρόνος για 8GB)

Βέβαια, όπως φαίνεται και στο screenshot, πρόκειται για αρκετά παλιά έκδοση, την 2.01

dsc00596kz.th.jpg

Το θέμα είναι αν πρέπει να καταλάβω εγώ τίποτα από αυτό, κυρίως για την συμπεριφορά και το κόλλημα της έκδοσης 3.5a, ή γενικότερα για τα κρασαρίσματα με αυτόν τον buzzing sound..

Θα αφήσω εννοείται κάποια στιγμή overnight το σύστημα να τρέχει το memtest (το 2.01 βέβαια) για να ολοκληρώσει πολύ περισσότερους κύκλους..

Δημοσ.

Από αυτά που περιγραφείς είναι ή η μνήμη η μητρική

Κατέβασε το καινούριο hirens και βαλε να τρέχει όχι το memtest αλλά το άλλο <GoldMemory> που έχει μέχρι αύριο

Δημοσ.

Με τα παρόντα δεδομένα μου, αν έπρεπε να ποντάρω, θα έβαζα πάντως λιγότερες πιθανότητες στην μητρική. Κι αυτό με το σκεπτικό ότι έχει αλλαχτεί, και αυτό μου το έκανε και πριν και μετά την αλλαγή.. Εκτός πια αν παίζει καμιά ασυμβατότητα ανάμεσα στην μητρική και τις συγκεκριμένες μνήμες...

Κατεβάζω τώρα το hiren's 12.0 για να το αφήσω overnight να τεστάρει τις μνήμες..

ΥΓ. By the way, κατέβασα από άλλο site το memtest 4.10 και προχωράει το τεστ κανονικά. Δεν το άφησα βέβαια να τελειώσει, επειδή θα ήθελε πολλή ώρα.. Αλλά δεν έφαγε το κόλλημα του 3.5a

Δημοσ.

μάλλον το πρώτο που κατέβασες ήταν το memtest86 το οποίο αν δε κάνω λάθος έχει σταματήσει να αναπτύσετε

η 4.10 έκδοση είναι για το memtest86+ το οποίο διορθώνει κάποια προβλήματα του αρχικού memtest

Δημοσ.

Λοιπόν... Άφησα το memtest86+ 4.10 να τρέχει όλη νύχτα.. Όση ώρα κοιμόμουν δηλαδή..

Όπως φαίνεται και στο screenshot:

dsc00601iz.th.jpg

, χρειάστηκαν κάπου 9μιση ώρες για να ολοκληρώσει 5 passes, χωρίς κανένα error..

Περισσότερες ώρες δεν ξέρω πότε θα βολέψει να το αφήσω, ίσως αν καμιά μέρα λείπω όλο το 24ωρο από το σπίτι..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...