Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοίγει το pc..

OvErLoRd^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες, είχε σήμερα ένα πρόβλημα το pc του αδερφού μου. Λοιποόν, όπως μου τα είπε ο αδερφός μου σας τα παραθέτω γιατί δεν ήμουν εκεί να ξέρω ακριβώς τι συνέβηκε. Καταρχάς το pc είναι συνδεδεμένο μέσω ups. Άνοιξε σήμερα το πρωί τον υπολογιστή και μετά από αρκετή ώρα έκλεισε από μόνος του και άνοιξε αμέσως από μόνος του (έβγαλε τα σχετικά start windows normally, safe mode κτλ), αυτό το πρόβλημα το έκανε και κάποιες άλλες φορές, πρόβλημα με το ups λέτε? :huh: Όπως και να έχει, στη συνέχεια έκλεισε το ρεύμα μάλλον λόγω βροχής (δεν είχε κεραυνό όμως ή κάτι), εδώ με το παραμικρό κλείνουν το ρεύμα :angry: και όπως μου είπε ακούστηκε ένας ήχος κάτι σαν μπαμ :blink: είναι μικρός ίσως να το μεγαλοποίησε λίγο :P . Δοκίμασε να ανοίξει το pc και δεν άνοιγε καθόλου πατούσε το κουμπί και δεν έκανε τίποτα. Το πήρε ο πατέρας μου στον τεχνικό του άλλαξε ενα κουτί μου είπε μάλλον το τροφοδοτικό εννοεί, και όπως μου είπαν πάτησε το κουμπί να ανοίξει όμως δεν έδειχνε κάτι η οθόνη ενώ το pc λειτουργούσε (κάρτα γραφικών λέτε?), του είπε μάλλον κάηκε η κάρτα γραφικών ή η motherboard και θα το στείλει στην εταιρεία :( . Τον υπολογιστή τον αγοράσαμε πριν από 3 μήνες σχεδόν είναι δηλαδή στην εγγύηση. Ξέρετε τι μπορεί να φτέει παίδες? τί κάνω σε αυτή την περίπτωση αν κάηκε κάτι και είναι στην εγγύηση?

Ευχαρισώ πολύ :)

Δημοσ.

Το pc ποιός το χει τώρα?Ο τεχνικός?

Του μαγαζιού απ τον οποίον το αγοράσατε (αν τον πήρατε φιξ και όχι κομμάτι κομμάτι)?

Ποιός τα έστειλε και πού?

Δημοσ.

το pc τώρα το έχει ο τεχνικός (είναι αυτός από τον οποίο το αγοράσαμε), απ'ότι ξέρω το παράγγειλε από μια εταιρεία που στήνει υπολογιστές και τώρα θα το στείλει σε αυτή την εταιρεία απο Δευτέρας.

Δημοσ.

Ε τότε αφού το αγοράσατε απ αυτόν είναι ο αρμόδιος.Αν του είπατε κιόλας ότι στα καλά καθούμενα παπάλιασε ...δεν πρέπει να πληρώσετε και τίποτα.

(Ελπίζω ο αδερφός σου να απέφυγε τα παραστατικά μπαμ-μπουμ και τις διακοπές ρεύματος...σ'αυτόν)

Δημοσ.

δηλαδή αν κάηκε κάτι λόγω εγγύσης μου το αλλάζουν χωρίς να πληρώσω? ή μπορεί να μου πεί πως ίσως να έκανα εγώ κάτι και να θέλουν να πληρώσω?

Δημοσ.

Είναι πού θα πέσεις.Αν πας και τους πεις ότι έπεσε το ρεύμα 5 φορές και έριχνε και κεραυνούς και μύρισε καμμένο....ε δεν θα στον αλλάξει τζάμπα (υποτίθεται ότι δεν έπεσες σε ελλαττωματικό κομμάτι αφού το ρεύμα φταίει-ας το βαζες σε ups ή ας το χες κλειστό).

Αν το πας και το παίξεις αλέκος...στα καλά του και ωραία του έσβησε από μόνο του.. (αν δεν φαίνονται συμπτώματα ότι το άνοιξες και το πείραξες ή καμμένοι πυκνωτές πχ)το πιο πιθανό είναι να στο αλλάξουν στην εγγύηση.

Πάντως το θετικό απ αυτά που γράφεις είναι ότι ο τεχνικός δεν πρέπει να είδε κάτι με γυμνό μάτι (σκασμένο πυκνωτή)στην mobo ή στην κάρτα γραφικών γι αυτό και έκανε δοκιμή με τροφοδοτικό.Οπότε μάλλον πας για εγγύηση.

Αλλά γιατί δεν ρωτήσατε εκείνη την στιγμή τον τεχνικό?Επίσης μου προκαλεί ερωτηματικό που ο τεχνικός δεν μπόρεσε να βγάλει ετυμηγορία για το ποιο κομμάτι φταίει (θα μπορούσε να δοκιμάσει πχ μια καρτα γραφικών και αν ανοιγε αυτό έφταιγε.....)

Δημοσ.

φίλε δυστυχώς δεν είμουν εγώ εκεί ο πατέρας μου δεν ξέρει απο αυτά λογικό είναι, μάλλον @@ τεχνικός έιναι και δεν έβγαλε ετυμηγορία, γι'αυτό είπα να ρωτήσω εδώ γιατί δεν τον πολυπιστεύω σε ότι λέει αυτός να πουλήσει θέλει, είπε του πατέρα μου να μας δώσει άλλο pc με 200 ευρώ :lol: τι μας λες του λέω μην δεχτείς έτσι παπαρία. όπως και να έχει θα περιμένω από βδομάδας να δώ τι θα γίνει, πάντως απ'όσα διάβασα στο forum για κάποιους νόμους(δεν ξερω αν ισχύουν εκτός Ελλάδας) και από ένα link εφόσον είμαστε στην ΕΕ έχουμε δικαιώματα που αν είναι στην εγγύηση οφείλει να το αντικαταστήσει. ίδωμεν :rolleyes:

Δημοσ.

Όπως επίσης είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώσει πριν κάνει κάποια αλλαγή που θα την χρεωθείς(αν τελικά δεν πάει εγγύηση).Μην πας εκεί και σου πει..σου άλλαξα mobo πχ ρίξε ένα κατοσταρικάκι+ ....πάρτο, κόψτο στον ώμο και όπου φύγει φύγει.....

Στην θέση σας θα του έκανα ένα τηλεφωνάκι την Δευτέρα για διευκρινήσεις πάνω στο θέμα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...