balakan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Θελω να εκτυπωσω αρκετες φωτογραφιες ( γυρω στις 50 ) σε μεγεθος Α4 . Η ερωτηση μου ειναι αν με συμφερει απο πλευρας κοστους να το κανω σπιτι με τον εκτυπωτη η εξω σε καταστημα ? Εχω κανει μια δοκιμαστικη εκτυπωση και το αποτελεσμα απο πλευρας ποιοτητας ειναι παρα πολυ καλο . Ο εκτυπωτης που εχω ειναι HP photosmart C5280 . Η καλυψη σε ορισμενες φτανει το 100 % και ειναι σκουροχρωμες ( σχεδον ασπρομαυρες ) . Επισης ειναι οικονομικοτερο σε φωτογραφικο η σε σε απλο χαρτι Α4 ?
sugata Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Εμπειρικά, χρησιμοποιώντας φωτογραφικό (ιλλουστρασιόν) χαρτί Α4 και σε εκτυπωτή με 4 μελάνια, μου βγήκε περίπου μισή τιμή απ' ό,τι αν πήγαινα σε φωτογραφείο. Και να πω ότι στο φωτογραφείο μου είχαν κάνει παλιότερα καλύτερη τιμή, όπου με βάση αυτής έκανα τη σύγκριση. Ο εκτυπωτής που έχεις έχει 2 υποδοχές μελανιών έτσι; Το είχα δοκιμάσει και σε τέτοιο εκτυπωτή, HP αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό του, που είχε δυο μελάνια, και το τρίχρωμο τέλειωνε ταχύτατα.
balakan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Ναι ετσι ειναι . Εχει θεση για 2 μελανια ( τριχρωμο και μαυρο ) και το τριχρωμο τελειωνει σχετικα γρηγορα . Βασικα οι φωτογραφιες εχουν ΠΟΛΥ μαυρο . Αρα δεν ψαχνομαι καθολου , κανω τις εκτυπωσεις σπιτακι μου ? Υπαρχει κανενας τροπος να υπολογισω ποσα μελανια θα χρειαστω ? Την δοκιμαστικη εκτυπωση την εκανα σε φωτογραφικο . Πραγματι το αποτελεσμα ηταν επαγγελματικο .
sugata Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Σίγουρα 2 έγχρωμα. Μπορεί και 3. Το μαύρο τώρα... Αν έχουν τόσο πολύ, 2 για να είσαι σίγουρος. Βασικά ξεκίνα να εκτυπώνεις, και όταν αρχίζουν να τελειώνουν για 1η φορά, και δεις πόσο σου έβγαλαν, προμηθεύεσαι αναλόγως. Επίσης, δεν ξέρω αν ο δικός σου εκτυπωτής παίρνει xl μελάνι, αλλά αν ναι, απέφυγε το. Εμπειρικά πάλι, όσες φορές πήρα, μου έβγαλε πρόβλημα ότι δεν ήταν μελάνι HP, κι ας ήταν. Για το χαρτί, εννοείται πως δεν συγκρίνεται το απλό Α4 με το ιλλουστρασιόν.
arxaggelos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Εκτός από κόστος, θα πρέπει να συνυπολογίσεις και την ποιότητα της εκτύπωσης. Για μένα μια φθηνότερη εκτύπωση σε οικιακό εκτυπωτή αξίζει μόνο αν είναι σχεδόν ίδια με μια καλή εκτύπωση από κατάστημα. Αλλιώς και στο 1/3 των χρημάτων να είναι (που δεν είναι τόσο λίγο έτσι κι αλλιώς), είναι πεταμένα λεφτά, ΕΚΤΟΣ αν δεν με πειράζει στην προκειμένη περίπτωση να έχω πρόχειρες εκτυπώσεις οπότε το κάνω. Επίσης αυτό που λέει ο sugata είναι σωστό, και μάλιστα το κάθε ιλουσταρσιόν διαφέρει από το άλλο σημαντικά σε ποιότητα και κόστος. Από οικονομία μελανιών, έχω κάκιστη γνώμη για τους φθηνούς 4χρωμους Epson πάντως.
balakan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Με βοηθησατε αρκετα . Ευχαριστω για τις απαντησει σας . Θα τις εκτυπωσω μονος μου . Η ποιοτητα ειναι σιγουρα παρα πολυ καλη , η μονη μου απορεια ηταν αν με συμφερει απο πλευρας κοστους .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.