{xxx} Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Φεύγοντας για τις διακοπές των χριστουγέννων θέλω να μάθω αν μπορώ να ανοίγω τον σταθερό Η/Υ από αλλού. Τι εννοώ... Έχω περάσει ήδη teamviewer σε laptop k desktop για τη διαχείριση αλλά λόγω του ότι θα λείψω ένα μήνα περίπου και δεν θέλω να μείνει όλο τον καιρό ανοικτό το desktop(βλ. ΔΕΗ) παρά μόνο όταν χρειαστώ κάτι. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα?
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Aυτο πιστευω θα σε βοηθησει http://lifehacker.co...ith-wake+on+lan
tarantules Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Κατέβασε το Wake On Standby. Είναι απίστευτα εύκολο, και free.Έχει εβδομαδιαίο προγραμματισμό και μπορείς να το προγραμματίσεις να τρέχει όποιες εφαρμογές θέλεις.Εγώ το χρησιμοποιούσα όταν είχα Rapidshare και το έβαζα να ανοίγει το pc στις 3 τα ξημερώματα (λόγω happy hours) και να τρέχει τον IDM και να μου κατεβάζει αυτά που του είχα στη λίστα.Μόλις τελείωνε το ρύθμιζα να μπαίνει πάλι σε standby mode. Στην περίπτωσή σου μπορείς να του ορίσεις μόνο να ανοίγει κάποια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα και να μπαίνεις μέσω teamviewer και να κάνεις οτι θες και μετα να το ξαναβάζεις σε standby mode
{xxx} Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Aυτο πιστευω θα σε βοηθησει http://lifehacker.co...ith-wake+on+lan προσπάθησα να το δουλέψω λιγάκι αλλα δεν τα κατάφερα, το έχεις δοκιμάσει εσύ και δουλεύει κανονικά? Κατέβασε το Wake On Standby. Είναι απίστευτα εύκολο, και free.Έχει εβδομαδιαίο προγραμματισμό και μπορείς να το προγραμματίσεις να τρέχει όποιες εφαρμογές θέλεις.Εγώ το χρησιμοποιούσα όταν είχα Rapidshare και το έβαζα να ανοίγει το pc στις 3 τα ξημερώματα (λόγω happy hours) και να τρέχει τον IDM και να μου κατεβάζει αυτά που του είχα στη λίστα.Μόλις τελείωνε το ρύθμιζα να μπαίνει πάλι σε standby mode. Στην περίπτωσή σου μπορείς να του ορίσεις μόνο να ανοίγει κάποια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα και να μπαίνεις μέσω teamviewer και να κάνεις οτι θες και μετα να το ξαναβάζεις σε standby mode Καλό δεν λέω το προγραμματάκι αλλα δεν είναι αυτο που χρειάζομαι. Δεν θέλω να το έχω σε standby όλες τις υπόλοιπες ώρες.
tarantules Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Γιατί εχεις την εντύπωση οτι καταναλώνει πολύ ρεύμα; Εγώ το pc το έχω συνέχεια σε standby mode.Καίει μηδαμινές ποσότητες ρεύματος.Έχω την εντύπωση οτι ακόμα και το wake on lan εαν το υποστηρίζει το BIOS της μητρικής σου, χρειάζεται να είναι σε standby mode.Δεν είμαι 100% σίγουρος.Μπορεί και να έχω λάθος όμως
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Γιατί εχεις την εντύπωση οτι καταναλώνει πολύ ρεύμα; Εγώ το pc το έχω συνέχεια σε standby mode.Καίει μηδαμινές ποσότητες ρεύματος.Έχω την εντύπωση οτι ακόμα και το wake on lan εαν το υποστηρίζει το BIOS της μητρικής σου, χρειάζεται να είναι σε standby mode.Δεν είμαι 100% σίγουρος.Μπορεί και να έχω λάθος όμως Εισαι σιγουρος για αυτο ??? Δεν ειναι μονο η καταναλωση εξ αλλου που καποιοι δεν θελεουμε συνεχεια το pc ανοιχτο αλλα και τερτιπια της ΔΕΗ .
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 προσπάθησα να το δουλέψω λιγάκι αλλα δεν τα κατάφερα, το έχεις δοκιμάσει εσύ και δουλεύει κανονικά? Ποια απο τις προτασεις δοκιμασες?Γι το προγραμμα που προτεινει δεν εχω feedback μια και δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα.Αν εχεις router παντως που μπορει να παρει καποιο DD-WRT firmware, αξιζει τον κοπο να το κανεις,οχι μονο για να βοηθηθεις στην συγκεκριμενη περιπτωση αλλα γενικα.
tarantules Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Εισαι σιγουρος για αυτο ??? Δεν ειναι μονο η καταναλωση εξ αλλου που καποιοι δεν θελεουμε συνεχεια το pc ανοιχτο αλλα και τερτιπια της ΔΕΗ . Τι εννοείς τερτίπια της ΔΕΗ; Όπως είπα παραπάνω δεν είμαι 100% σίγουρος... Πάντως σε standby mode η κατανάλωση είναι πάρα πολύ χαμηλή.Τα τροφοδοτικά που έχεις σπίτι σου για διάφορες εξωτερικές συσκευές (router,printer,scanner κλπ) την ίδια κατανάλωση έχουν.Εκτός αν τα έχεις βάλει όλα πάνω σε πολύμπριζο με διακόπτη και τα ανοιγοκλείνεις κάθε μέρα από εκεί...
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Τι εννοείς τερτίπια της ΔΕΗ; Αυξομειωσεις τασης , διακοπες που και ενα καλο ups δυσκολα αντιμετωπιζει.Εργαζομαι στη ΔΕΗ σαν διοικητικος και τις ημερες μετα τις γιορτες αυξανοντε οι αιτησεις για αποζημειωσεις για κατεστραμενες συσκευες απο τετοια ...τερτιπια αλλα δεν παιρνουν τιποτα.
tarantules Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δεν νομίζω να τίθεται θέμα καταστροφής συσκευής όταν οδηγείται από καλό UPS.Αιχμές ή βυθίσεις φορτίου αποσβαίνονται μια χαρά. Όσο για την κατανάλωση, έχω την εντύπωση οτι οι standby συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας , καταναλώνουν πολλά περισσότερα στο σύνολό τους απότι ένας μόνο υπολογιστής σε αναμονή
{xxx} Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 δυστυχως δεν μπορω να αναβαθμίσω το firmware του router μου σε κανένα απο τα δύο (tomato, dd-wrt). Άρα ο μόνος τρόπος είναι μέσο του magic packet sender. Αν έχω καταλάβει σωστά χρειάζομαι να ορίσω ενα domain name στο pc που θέλω. Πως μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς να πάρω external static ip από τον ISP μου?
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Πως μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς να πάρω external static ip από τον ISP μου? Dyndns οπως αναφερει και ο jakegate7.Κανε τον κοπο να διαβασεις προσεχτικα το αρθρο που σου εδωσα, τα αναφερει λεπτομερως μεσα
{xxx} Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά τα κατάφερα μετά από αρκετές ώρες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και καλές γιορτές σε όλους
isay Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Όσο για την κατανάλωση, έχω την εντύπωση οτι οι standby συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας , καταναλώνουν πολλά περισσότερα στο σύνολό τους απότι ένας μόνο υπολογιστής σε αναμονή http://www.insomnia.gr/topic/357579-θα-αγοράζατε-τηλεόραση-με-μεγάλη-κατανάλωση-ηλ/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.