Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με Western Digital σκληρούς

karhariasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους!!!!

Λοιπόν κατάφερα επιτέλους να βρω χρόνο να περάσω Windows στο Mac και με την ευκαιρία πέρασα και το Active @ File Recovery που μου προτείνατε..

Όταν συνδέω τον σκληρό στα Seven μου βγάζει αυτό το μήνυμα..

error.jpg

Έτρεξα το πρόγραμμα και είδε τον συνδεδεμένο σκληρό αλλά δε μπορούσε να τον ανοίξει οπότε του είπα να κάνει SuperScan στον παρακάτω σκληρό. Διήρκησε αρκετές ώρες το σκανάρισμα αυτό και τα αποτελέσματα που έβγαλε ήταν αυτά..

report.jpg

Όπως θα δείτε στα Event προσπάθησα να κάνω Recovery κάποια αρχεία αλλά μου είπε ότι δε μπόρεσε να επαναφέρει κανένα από αυτά. Τι κάνουμε την περίπτωση αυτή?? Υπάρχει άλλος τρόπος?

*) Τον σκληρό τον έχω πάνω σε ένα dock station της Sharkoon αυτή την στιγμή το οποίο είναι συνδεδεμένο με USB 2.0 . Καμιά φορά μου κάνουν τα Windows τον ήχο σύνδεσης και αποσύνδεσης συσκευής USB και μου βγαίνει ένα μήνυμα ότι συνδέθηκε μια συσκευή και θα χρειαστεί format. Πατάω άκυρο και συνεχίζω. Από το Active@File Recovery αυτή την στιγμή τον βλέπει τον σκληρό δίσκο, αλλά τα Windows δε τον βλέπουν.

Θέλω να σβήσω το dock και να το ξανανοιξω για να τον δουν και τα Windows αλλά φοβάμαι να μην χάσει τις πληροφορίες το Active@File Recovery και θέλει ξανά SuperScan κ μερικές ώρες αναμονή.

Από Snow Leopard και Macintosh δεν υπάρχει κανένας τρόπος επαναφοράς αρχείων ή λόγο του ότι το format του δίσκου είναι NTFS δε μπορούν να ανακτήσουν δεδομένα?

Δημοσ.

Για να τον "ανοίξει" το σκληρό το πρόγραμμα πρέπει να τον σκανάρει πρώτα...

Σε πρώτη φάση νομίζω πως από αυτό που βλέπω δεν το χρησιμοποίησες σωστά το πρόγραμμα. Δε χρειάζεται να κάνεις super scan, γιατί έτσι βρίσκει και διαγραμμένα αρχεία και κομμάτια παλιών αρχείων και αρχεία ξεμοναχιασμένα που δε χρειάζεσαι και ούτε επαναφέρονται όλα. Το quick scan είναι αρκετό (και το σωστό στη περίπτωσή σου) για να βρει τα προϋπάρχοντα file tables. Ξεκινάς με quick scan και αναγνωρίζεις το δέντρο φακέλων που είχες και επανακτάς αρχεία από αυτό, όχι από τα μπάζα.

Δημοσ.

To ΑFR έχει επιλογή "save scan results" (δημιουργεί αρχείο το οποίο το ανοίγεις με το πρόγραμμα και σου βγάζει τ' αποτελέσματα όπως τώρα).

Όχι, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Ό,τι βρήκε (και δεν βρήκε) το AFR.

Οι unreadble sectors είναι ένδειξη ότι μπλουμ ο δίσκος.

(...καλά έκανε και χρησιμοποίησε το SS, Haron. Σε πολλές περιπτώσεις - unreadbale sectors κτλ- το quick scan δεν επαρκεί. Bασικά αρκεί μόνο για deleted files)

Δημοσ.

Χμ, ναι τώρα που το μεγένθυνα λιγάκι βλέπω να γράφει "found 0 partitions" (έτσι που είναι σε σμίκρυνση το screenshot πού να δω ο άνθρωπος). Φαίνεται κάτι να τρέχει με το δίσκο όντως, δε τον βλέπω σόι. Δε πούλεν όρθιεν μοιάζει...

Υ.Γ. Ο άλλος δίσκος; Τί έγινε, ταξίδεψαν και οι δύο ταυτόχρονα;

Δημοσ.

τον αλλον τον δοκιμασα χτες. το βλέπει το AFR και κάνω ανάκτηση δεδομένων αυτή την στιγμή. Μόνο superscan μου είχε επιλογή και σε αυτόν. Το scan ήταν αχνό και δε μπορούσα να το πατήσω.

Δυστυχώς στον άλλο σκληρό ήταν αυτά που με ενδιέφεραν. Θα κοιτάξω να το ψάξω με εταιρίες που κάνουν ανάκτηση δεδομένων, αν το ποσό δεν είναι εξωφρενικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...