opera Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Το δώρο χριστουγέννων ενός δημοσίου υπάλληλου έγγαμου με 1 παιδί και 13 χρόνια υπηρεσίας κατήντησε στα 382 ευρώ καθαρά από τα 500 μικτά. Έτσι ενημερωτικά. (επίσης για να προλάβω διάφορα σχόλια:έχω κάνει άνεργος ως τα 26 μου εργάστηκα σε σουπερ μάρκετ έφυγα από την επαρχία για να βρώ δουλειά στην Αθήνα και τελικά στα 29+ με το νόμο Πεπονή χωρίς να "γλύψω" βρήκα μια θέση στο δημόσιο). Το καλό είναι πως έχω δουλειά και αισθάνομαι τυχερός σε αυτό,αλλά με ένα μισθό τα πράγματα για μια οικογένεια είναι δύσκολα. Τα χειρότερα που λέει ο φίλος παρακάτω τα ανέφερα ότι τα πέρασα ήδη και τι να κάνω δηλαδή γι'αυτό; Στη ζωή προχωράμε με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας βλέπουμε ότι υπάρχει και καλύτερα από αυτό που ζούμε χωρίς όμως να ξεχνάμε πως υπάρχουν και χειρότερα. Δεν το ξεκίνησα για να αρχίσουμε τις συγκρίσεις γιατί δεν θα οδηγούσε πουθενά,απλώς αυτό που λέει ο τίτλος "τέλος εποχής" =χαμένα εργασιακά κεκτημένα για όσους δεν το κατάλαβαν.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδη εγω που ειμαι με μπλοκάκι και παιρνω @@ τι να πω; Ούτε αδειες εορτων έχει φέτος
Critter Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 εγω Το ΕΓΩ μας, μας εχει φάει σε αυτή τη χώρα και κατα δευτερο λόγο το τι κάνει ο γείτονας. Πρεπει μεσα απο την κρίση να αρχίσετε να σκέφτεστε οικονομικά και συνολικά. Πρεπει π.χ εσύ ZAKKWYLDE να καταλάβεις οτι τα 500€ λιγότερα που θα πάρει ο opera και ο κάθε opera, ή θα οδηγήσουν εσένα στην ανεργία ή θα σου στερήσουν κάμποσες δουλειές στο μπλοκάκι. Αυτο συμβαίνει γιατι τα πάντα στην οικονομια λειτουργουν κυκλικά. Η μειωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων (είτε κρινετε οτι τα αξιζουν είτε οχι) είναι πλήγμα για όλα τα επαγγέλματα του ιδωτικού τομέα. Η ΕΣΕΕ υπολογίζει οτι φέτος 3δις € λιγότερα θα διατεθούν στις γιορτες απο τους καταναλωτές. Ο πατέρας μου λοιπόν που έχει μαγαζί θα πάρει τα @@ μου. Γενικα όλοι θα τα πάρουν (να δουμε ποιος θα πρωτοπρολάβει). Οσοι πλακόνωνται για το ποιός παίρνει περισσότερα κτλ, απλα δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται και λειτουργουν με μικροχωριάτικη νοοτροπία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...στις τηλεοράσεις...
bluesattack Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από Snoob, 17 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 17 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος ....
bluesattack Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Ελατε βρε παιδια που η μειωση των μισθων των δημοσιων υπαλληλων ειναι πληγμα για ολα τα επαγγελματα του ιδιωτικου τομεα . Πρεπει να καταλαβουμε οτι η καταναλωση σαν μοχλος αναπτυξης πεθανε.Δηλαδη τοσο καιρο που ηταν η συμπαρασταση τους οταν θεριζαν οι απολυσεις τον ιδιωτικο τομεα ? Την εδειχναν με το επιδομα..εγκαιρης προσελευσης ? Και αφου θελουμε να αφησουμε το Εγω μας ας πω και την ''κακια ''μου.Ποσοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι στην Αθηνα ? Ποσοι κατεβηκαν στην διαδηλωση ? Η μηπως ξεχασαμε τις εκλογες τοσο γρηγορα . (συμπασχω με τον φιλο πιο πανω , απλως να λεμε και τα συκα συκα)
bluesattack Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από Snoob, 17 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 17 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος ...
De@th L0rd Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Εκτός αυτού από που έβγαινε το χρήμα για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που "διοχεύτευαν" στην αγορά; Μήπως από τους φόρους κάποιων που δούλευαν εκτός δημοσίου με μαμημένα ωράρια,σακατεμένες υπερωρίες και τους κακούς φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες; Η είχαν καμία γεννήτρια χρήματος στο κράτος που αντλούσε χρήμα από παράλληλα σύμπαντα; Και όπως είπαν πιο πάνω, τώρα θέλουν συμπαράσταση; Η δική τους που ήταν τόσα χρόνια προς τους άλλους ή μήπως θεωρούσαν τον ξιπασμό ως συμπαράσταση; Δε μιλάω για το παλικαράκι που ξεκίνησε το νήμα,γιατί δεν έχει προλάβει καλά καλά να βγάλει μισθό, μιλάω για τη γενιά των 50φεύγα λαμογίων που έχουν ξεσκίσει τα πάντα κ μαζί κ τα παιδιά τους. Σε όποιον δεν αρέσει ο δημόσιος τομέας μπορεί να φύγει. Πότε μπήκε το πιστόλι στο κρόταφο ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ δημόσιο; Το δημόσιο στην ελλάδα με τη μορφή που το ξέραμε έχει πεθάνει αλλά κάποιοι δε λένε να το καταλάβουν.Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Προτού προσληφθούν να τους ενημερώνουν με αμερικανικές οδηγίες προφύλαξεις "Μην αγγίζετε το καυτό μπώλ γιατί μπορέι να καίει"; Ξυπνάτε κ ειδικά οι νέοι ΔΥ να παίρνετε με τις κλωτσιές τους ανωτέρους και να τους ταράζετε στις καταγγελίες όταν πλημμελούν τα καθήκοντά τους.(τι λέω τώρα)...
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Υπάρχουν και χειρότερα. και από εκείνα τα χειρότερα υπάρχουν ακόμα χειρότερα, από τα οποία υπάρχουν ακόμα χειρότερα κ.ο.κ.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Θέλω να πω πως δεν είναι οι μόνοι που ζορίζονται. Ο περισσότερος κόσμος ζορίζεται πάρα πολύ εδώ κ καιρό, και όχι όταν το είπε η τηλεόραση. Δηλ. κ τι να γίνει. Άντε να δώσει 2000 ευρώ για μισθούς σε όλους δημόσιους, ιδιωτικούς δε θα χαλούσε κανέναν. Το θέμα είναι να βλέπουμε ρεαλιστικά την κατάσταση. Όπως πολύ σωστά βρίσκεται στον τίτλο το "Τέλος εποχής" . End of an era. Το τρόπο ζωής που ξέραμε μέχρι τώρα καλά θα κάνουμε να τον ξέχασουμε κ να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Με απεργίες συνδικάτων δε λύνεται τίποτα.ΤΙΠΟΤΑ. Άντε κ πες αύριο γίνεται η μλκ και τρώνε κανέναν σημαντικό.Η ισορροπία έχει διαταρχθεί εδώ και καιρό.Όσο πιο σκληρά γίνονται τα επισόδεια και η αντίδραση τόσο πιο σκληρή θα γίνεται κ η καταστολή.Και αν ανατραπει το καθεστώς τι θα έχουμε πάλι; Καμια υποκριτική γενειά του πολυτεχνειού για άλλες 3 δεκαετίες; Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι μετά την κατάρευση θα έρθει κάτι καλύτερο και όχι να έχουμε πάλι τα ίδια; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.
Rabican Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 πως πως λυνοναι με απεργιες! ξερω πως σε δημοσιο φορεα, με απειλη απεργιας σε κρισιμο για το εργο του φορεα χρονο, αφαιρεθηκε ο συγκεκριμενος φορεας απο αυτους που θα υποστουν μειωση αποδοχων.. ολα γινονται αρκει να μπορεις να πιεσεις. αλι και τρισαλι σε μας που ουτε απεργιες μπορουμε να κανουμε ουτε να ειμαστε σιγουροι οτι ο εργοδοτης δε θα μας μειωσει μισθους η θα μας απολυσει..
suspiria Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Την εδειχναν με το επιδομα..εγκαιρης προσελευσης ? μια συμβουλη:μη βλεπεις πολλη τηλεοραση λενε μαλακιες. κατα δευτερον εσυ που τα ξερεις ολα πες μου τι ποσοστο δημ. υπαλληλων παιρνει (επαιρνε δηλ) αυτο το επιδομα???οεο!!! και οσοι δεν ξερετε για τα κουφα επιδοματα σας λεω οτι ειναι αποτελεσμα της πιεσης των εργαζομενων για αυξησεις.ελεγε το κρατος :ξερετε δε μπορω να σας δωσω αυξησεις, επινοηστε ενα κουφο επιδομα θα σας το δωσω (δεν φορολογειται, δεν μπαινει ουτε στα συνταξιμα).
suspiria Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Θέλω να πω πως δεν είναι οι μόνοι που ζορίζονται. Ο περισσότερος κόσμος ζορίζεται πάρα πολύ εδώ κ καιρό, και όχι όταν το είπε η τηλεόραση. Δηλ. κ τι να γίνει. Άντε να δώσει 2000 ευρώ για μισθούς σε όλους δημόσιους, ιδιωτικούς δε θα χαλούσε κανέναν. Το θέμα είναι να βλέπουμε ρεαλιστικά την κατάσταση. Όπως πολύ σωστά βρίσκεται στον τίτλο το "Τέλος εποχής" . End of an era. Το τρόπο ζωής που ξέραμε μέχρι τώρα καλά θα κάνουμε να τον ξέχασουμε κ να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Με απεργίες συνδικάτων δε λύνεται τίποτα.ΤΙΠΟΤΑ. Άντε κ πες αύριο γίνεται η μλκ και τρώνε κανέναν σημαντικό.Η ισορροπία έχει διαταρχθεί εδώ και καιρό.Όσο πιο σκληρά γίνονται τα επισόδεια και η αντίδραση τόσο πιο σκληρή θα γίνεται κ η καταστολή.Και αν ανατραπει το καθεστώς τι θα έχουμε πάλι; Καμια υποκριτική γενειά του πολυτεχνειού για άλλες 3 δεκαετίες; Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι μετά την κατάρευση θα έρθει κάτι καλύτερο και όχι να έχουμε πάλι τα ίδια; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. αρα με τη λογικη σου ενας δημ. υπαλληλος αυτη τη στιγμη πρεπει να πει: εμενα μου μειωσαν τον μισθο αρα τωρα που θα μειωθει και σους ιδιωτικους δε με νοιαζει καλα τους κανουν αφου και αυτοι χαιρονταν για τη δικια μας μειωση, ε?βλεπω η κυβερνηση εκανε καλα τη δουλεια της.χωρισε τον κοσμο σε δημ. και ιδιωτ. και λεει αστους να μαλωνουν μεταξυ τους να κανω οτι γουσταρω εγω.
suspiria Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 και επισης οι δημ. υπαλληλοι ειναι εξωγηινοι, δεν ειναι ο μπαμπας μας ο αδερφος μας ο θειος μας κ.ο.κ και ειναι ολοι τεμπεληδες που τρωνε τα λεφτα του υπολοιπου σκληρα εργαζομενου ιδιωτικου υπαλληλου.
black_widow Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Tσακωθείτε και άλλο . Εδώ πάνε να χαρίσουν πόσα δις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο , συνεχίζουν να προσλαμβάνουν και άλλο κόσμο ( βλέπε στενογράφους ) και άλλα τέτοια ωραία. Τώρα τελευταία αρχίσανε και το θέμα με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μη τυχόν μείνει κάποιο μέρος του πληθυσμού που να μη τσακώνεται. Υ.Γ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει ΟΛΟΙ να κάνουμε επιτέλους λίγο αυτοκριτική αλλά εδώ παίζονται μεγαλύτερα παιχνίδια , πάμε πολλές δεκατίες πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.