Προς το περιεχόμενο

Σώμα Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων Σ.Ι.Ρ.

apathya

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι συμφορουμιτες, καλησπερα σας.

Φετος, φοιτω στην τελευταια ταξη του λυκειου, και τελευταια μου ηρθε συνειρμος για αυτην την σχολη. Απο οτι εχω καταλαβει, ειμαι σαν βοηθος πιλοτου, αλλα στο τεχνολογικο αντικειμενο (GPS κτπ..). Μου αρεσει οτι δραστηριοποιουμαι και στον αθλητικο τομεα, γιατι για να ομολογησω μου αρεσει αρκετα(εδω και δυο χρονια ασχολουμαι με γυμναστηρια,διατροφες κτλπ.). Γενικα, μου αρεσει ολη η ιδεα του να βρισκομαι στον αερα, αν και δυστυχως δεν εχει τυχει να ανεβω σε αεροπλανο, ουτε καν για ταξιδι.

Αν και τα μορια ειναι μεγαλα, θα προσπαθησω οσο μπορω.

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

1) Σχετικα με την οραση; Θελει να ειναι ΤΕΛΕΙΑ;

2) Εχω μια μικρη υψοφοβια που με τον καιρο βλεπω οτι "φευγει"(συγκεκριμενα, κοιτιομουν απο τον 4ο οροφο και φοβομουν), πλεον no problem.

3) Απο οτι ειδα στην αθλητικη δραστηριοτητα συμπλεριλαμβανεται το κολυμπι, ελα ντε που δεν ξερω :rolleyes: . Ειναι απαραιτητο;

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα πρωτα να δεις τι θεσεις υπαρχουν και τι προυποθεσεις θελουν

Οι προσληψεις ειναι πολυ λιγες. Αμφιβαλλω αν ειναι πανω απο 6-7...

Οι προϋποθεσεις τους, απο οτι διαβασα, ειναι κυρίως, αθλητικες(στιβος,βαρη,κολυμβηση),υγιονομικες(εξετασεις σε νοσοκομειο,ΔΜΣ για αντρες μεχρι 25),ψυχολογικες.

Δημοσ.

Οι προσληψεις ειναι πολυ λιγες. Αμφιβαλλω αν ειναι πανω απο 6-7...

Οι προϋποθεσεις τους, απο οτι διαβασα, ειναι κυρίως, αθλητικες(στιβος,βαρη,κολυμβηση),υγιονομικες(εξετασεις σε νοσοκομειο,ΔΜΣ για αντρες μεχρι 25),ψυχολογικες.

εγώ έδωσα εξετασεις για πιλότος , χρειάζεται κολύμπι (χρονομετρούν) ! επίσης υπαρχει όριο στο ύψος... 1.90 για ιπτάμενους κ όριο ύψους καθισμένος. μέσα στη σχολή αφου περασεις βασική εκπαιδευση σε περνανε απο κόσκινο στο ΓΝΑ .. ψάχνουν μεχρι και για κοιλότητες στον εγκεφαλο που θα μπορουσαν να σε σκοτώσουν στον αερα , κοιταζουν το αίμα σου για να δουν πως λειτουργει στα G+ , οπτική γιατι στα G δυσκολεύεσαι στην όραση. είναι ρίσκο αν πας για τον αέρα αφού σου κανουν εξετασεις κ στον αερα, πχ: αν πετας κανει τουμπες το αεροπλάνο και κανεις εμετό ,ζαλιζεσαι , ναυτίες , πόνος στο σταμάχι κλπ κλπ κόβεσαι ! το ρίσκο είναι πως δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχουν οι εξετάσεις στο ΓΝΑ αργότερα αφου τις κάνουν μονο εκει ... για τις πτήσεις, με 200ευρώ πετάς με πιλοτο παρόμοια αεροπλάνα και ποιο γρήγορα και του ζητας να κανει εξομοίωση αντίστοιχης πτήσης. δες εδώ πιστεύω αξίζει να το προσπαθήσεις...

Δημοσ.

εγώ έδωσα εξετασεις για πιλότος , χρειάζεται κολύμπι (χρονομετρούν) ! επίσης υπαρχει όριο στο ύψος... 1.90 για ιπτάμενους κ όριο ύψους καθισμένος. μέσα στη σχολή αφου περασεις βασική εκπαιδευση σε περνανε απο κόσκινο στο ΓΝΑ .. ψάχνουν μεχρι και για κοιλότητες στον εγκεφαλο που θα μπορουσαν να σε σκοτώσουν στον αερα , κοιταζουν το αίμα σου για να δουν πως λειτουργει στα G+ , οπτική γιατι στα G δυσκολεύεσαι στην όραση. είναι ρίσκο αν πας για τον αέρα αφού σου κανουν εξετασεις κ στον αερα, πχ: αν πετας κανει τουμπες το αεροπλάνο και κανεις εμετό ,ζαλιζεσαι , ναυτίες , πόνος στο σταμάχι κλπ κλπ κόβεσαι ! το ρίσκο είναι πως δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχουν οι εξετάσεις στο ΓΝΑ αργότερα αφου τις κάνουν μονο εκει ... για τις πτήσεις, με 200ευρώ πετάς με πιλοτο παρόμοια αεροπλάνα και ποιο γρήγορα και του ζητας να κανει εξομοίωση αντίστοιχης πτήσης. δες εδώ πιστεύω αξίζει να το προσπαθήσεις...

μαλιστα. ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που παρεθεσες. Αλλα μηπως αυτα που λες, ειναι αποκλειστικα για τους πιλοτους; π.χ για το υψος 1.90 δεν νομιζω να ισχυει. οσο για τις δοκιμασιες με τουμπες δεν το σκεφτηκα καθολου. Οποιαδηποτε αλλη παραθεση, ευπροσδεκτη.

Δημοσ.

Φανταζομαι για αεροναυτηλος δεν θα περασει τις ιδιες εξετασεις με εναν πιλοτο, αφου το αντικειμενο τους ειναι εντελως διαφορετικο.

Απο εκει και περα, σκεψου apatheia πως τυπικα αυτο το επαγγελμα ειναι χωρις πολυ μελον. Στην πολιτικη αεροπορια η θεση αεροναυτηλου εχει καταργηθει ενω και στην πολεμικη αεροπορια δεν εχει πολυ μελλον γιατι και εκει μονο τα c130 εχουν τετοια θεση. Μπορει δηλαδη σε 10-15 χρονια να μην χρειαζεται εντελως αυτη η ειδικοτητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...