giannisv6 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν, εχω εναν 2ο υπολογιστή αφιερωμένο στα τορεντς μιας και εδρεύει τωρα πια ο καινούργιος. Το προβλημα ειναι οι θυρες usb ειναι απιστευτα αργες στην αντιγραφη προς και απο τον εξ. δισκο. Και μάλιστα παρατηρώ το εξης,οταν ηπαρχει ανταλαγη δεδομενων με τον δισκο αναβοσβήνει το λευκο led πανω στον σκληρο,οταν αντιγραφω το περιεχομενο απ'τον υπολογιστη στον δισκο αναβοσβήνει για λίγα δευτερόλεπτα το λαμπακι και μετα σταματαει,μετα απο κανα δυο λεπτα ξανα το ιδιο και ουτο καθεξής,ενω το φυσιολογικο ειναι να αναβοσβηνει μεχρι να ολοκληρωθεί η αντιγραφή. Το αποτέλεσμα ειναι οτι μεχρι να αντιγράψει καμιά 10ρια gb θα εχω γεράσει ! Υποθεση 1 Μήπως εχει καμια σχεση με καποια jumper ?Καποτε ειχα βγάλει καποια δοκιμαστικά και ''χάλασαν'' οι μπροστινές usb αλλα τοτε οι πισω λειτουργούσαν μια χαρά,ενώ τώρα όχι Υπόθεση 2 Μαλλον εχει αποφορτιστει η μπαταρια απο το CMOS,διοτι μου λεει το pc μολις ανοιγει CMOS CheckSum Failed πατάω F2 και κανω Load default settings to continue.Μηπως αυτο εχει επηρεάσει τιποτα ρυθμίσεις απ το bios ή δεν ξέρω και εγω που αλλου ? Τα φωτα σας παρακαλώ !
Ather Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Κάνε disable το αντιικό και πες αν έχει διαφορά. Μήπως ο εξωτερικός σου λειτουργεί με ξεχωριστή τροφοδοσία; (αν ναι σημαίνει ότι και σε usb1 να μπει θα λειτουργήσει) ενδεικτικά οι usb1 δίνουν 1mb το δευτερόλεπτο. Όταν λες αργά τι εννοείς; Ο φορητός μου είναι 5ετίας σχεδόν και μεταφέρει περίπου 10mb το δευτερόλεπτο. Η υπόθεση 2 για την μπαταρία στέκει, αλλά δε βλέπω το λόγο να επηρεάζει τις θύρες usb. Για τα jumper θα πρέπει να κατεβάσεις το manual της μητρικής για να δεις τις επιπτώσεις των πράξεών σου
giannisv6 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2010 Μήπως ο εξωτερικός σου παίρνει ξεχωριστή τροφοδοσία; Oχι,είναι ένας WD Passport χωρίς καλώδιο τροφοδοσίας,το ίδιο συμβαίνει και με τα usb sticks.
Heatspreader Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μήπως στο Bios αντί για USB 2.0, το έχεις στο USB 1?
giannisv6 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μήπως στο Bios αντί για USB 2.0, το έχεις στο USB 1? Μπήκα στο bios settings αλλά δεν βρήκα κάτι που να λέει ούτε usb 2.0 ούτε 1.0, μόνο την λέξη controller θυμάμαι κάπου...
Heatspreader Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Ρίξε μία πιο προσεκτική ματιά. Πάρε όλα τα Settings με τη σειρά.
giannisv6 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Ρίξε μία πιο προσεκτική ματιά. Πάρε όλα τα Settings με τη σειρά. Δοκιμασα διαφορους συνδυασμούς με τις ρυθμισεις που βρηκα και ειναι οι εξης Chipset -> Advanced -> Southbridge : Usb 1.1 OHCI Controllers:(diasabled/usb 1 only/usb 2 only/Both) Usb 2.0 EHCI controller:Enabled/disabled Legacy usb support:Enabled/disabled Οι τωρινές ρυθμίσεις τις εκανα higllight με πρασινο χρωμα,με αυτες λειτουργεί σωστα μια θυρα Usb,δοκιμασα κ αλλες ρυθμίσεις αλλα μια στιγμη κολησε εντελως και δεν έμπαινε ούτε στο bios εβγαλα την μπαταρια και άνοιξε... Συμφωνα με το Everest οι 2 συσκευές ειναι συνδεδεμένες στο pc ενα ποντικάκι Supported USB Version 1.10 , Current Speed Low (USB 1.1) Και ο σκληρός Supported USB Version 2.00 , Current Speed High (USB 2.0)
Heatspreader Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Αν στο παρακάτω επιλέξεις USB 2 only? Usb 1.1 OHCI Controllers:(diasabled/usb 1 only/usb 2 only/Both) ή κάνε το Disable και δες αν λειτουργούν όλες σου οι θήρες.
Ather Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Χμμμ κάτι βασικό. Αυτό πότε άρχισε να στα κάνει; Εγκατέστησες κάποιο πρόγραμμα; Δοκίμασες να κάνεις restore point ακριβώς πριν βγάλει τη συμπτώματα;
giannisv6 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Αν Usb 1.1 OHCI Controllers: diasabled τοτε καμία θυρα δεν λειτουργεί,στις αλλες ρυθμίσεις περαν απο της τωρινη δεν καταφερα ουτε boot να κανω! Ather αυτό γίνετε ενα,ενάμιση χρόνο περίπου και μάλιστα ηταν ο λογος που πηρα νεο pc, προγράμματα εχω εγκαταστήσει διαφορα αλλα τιποτα το επικίνδυνο και στο κατω κατω πριν 10 μήνες κάτι ειχε κολλήσει παλι και εκανα 2-3 Format εβδομαδιαίως , οπότε δεν πιστεύω να ειναι θέμα software. Σήμερα θα αλλάξω την μπαταρία στο Bios για να αποθηκευη τις τελευταίες ρυθμίσεις και να δω αν θα συνεχίσει να λειτουργεί η μια θύρα τουλάχιστον.
Ather Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις μπαταρία και μόνο να βραχυκυκλώνει αρκεί, αρκεί να μη γυρίζεις το τροφοδοτικό στο 0. Το πρόβλημα usb το είχε από την αρχή δηλαδή; Δεν μπορώ να καταλάβω έτσι όπως το γράφεις. Άρχισε ξαφνικά να συμβαίνει; Έκανες φορμάτ και έφτιαξε για ένα διάστημα;
giannisv6 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 To pc ειναι 7-8 χρονων περιπου για πεντε χρονια δούλευε σωστα(σχετικό ειναι αυτο...αλλα δεν αφορα τις usb) ,μετα κατι πείραξα εγω (εβγαλα-αβαλα κατι jumperakia που αφορούσαν τις front usb) και χάσαμε τις μπροστινές θυρες(2) οι αλλες απο πισω ήταν οκ για κάνα χρόνο ακόμα, μετά σταδιακά (χωρίς άλλη παρέμβαση) εμφανίστηκε το θέμα που αντιμετωπίζω τωρα,παλιά με επανεκκίνηση ερχόταν στα ίσια του τωρα ουτε με φορματ, επίσης οταν αντιγράφει αρχεία γίνετε σφάλμα και λεει ελεγξτε τον προορισμό του αρχειου και μετα όλα κολλάνε και κάνουμε restart, μυστηριωδώς λειτουργεί μόνο μια θυρα σωστά έχοντας τις ρυθμίσεις που εχω πράσινες πιο πανω,και αν μπορούμε να επαναφέρουμε και τις άλλες τότε θα είναι ωραία. Το τροφοδοτικό δεν το πείραξα και ποτέ. Την μπαταριά τώρα την πείρα...ε θα την βάλω.. Επίσης οταν αντιγράφω εμφανιζετε σφαλμα που λεει ''λεγξτε τον προορισμό του αρχείου' κάπως ετσι και μετα χάος=Restart αναγκαστικά ή κολλάει περιμένω κάνα 10 λεπτο και κάνει restart to explorer.exe
Ather Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Χμμ κατάλαβα. Φαίνεται hardware problem του usb controler. Μπορείς να κάνεις ένα καθάρισμα με φυσερό, μήπως η σκόνη προκαλεί διαρροές και να δεις τους πυκνωτές στη μητρική σου μήπως είναι φουσκωμένοι (συνήθως αυτοί χαλάνε σταδιακά). Υπάρχει και η λύση της αγοράς κάρτας usb.
giannisv6 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Α ωραίο ακούγετε αυτο,δεν το ειχα σκεφτεί αυτο pci καρτα που να εχει usb καλο ! Αλλά το οτι οι στάνταρ θυρες δεν λειτουργούν δε θα επηρεαση και μια κάρτα με Usb ? Οι πυκνωτές είναι σαν καινούργιοι εκει κανενα πρόβλημα. Και απο σκονη δεν εχω θεμα το καθαρίζω τακτικα διαθέτω και κομπρεσέρ, τέλεια επαφη του αρσενικού με του θηλυκού στην usb ισως να μην υπάρχει αλλα εχω κανει διάφορες δοκιμες με διάφορες συσκευές αλλα τα αποτελέσματα δεν δείχνουν οτι ειναι κακομεταχειρισμενες οι θυρες ή οτι κάποιες ειναι λειτουργικές και καποιες οχι,τα αποτελέσματα διαφέρουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.