Nightstalker Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα! Οι μνήμες είναι αυτές: Corsair XMS3 4GB DDR3-1333 και η μητρική είναι η Gigabyte P55A-UD3R. Για κάποιο περίεργο λόγο οι συγκεκριμένες μνήμες ποτέ δεν μου έχουν παίξει σε default settings. Ετσι τις κατέβασα από τα 1333 στα 1066 ανεβάζοντας την τάση στο 1,64V και τα timings έγιναν (μόνα τους) 8-8-8-24. Το pc το έχω φτιάξει από τον Μάρτη και επειδή είχα παιδευτεί και δεν έβγαζα άκρη τις άφησα έτσι. Τελευταία σκέφτομαι να πάρω άλλο ένα ίδιο ζευγάρι ή αυτές αλλά δεν ξέρω πώς θα "κάτσουν" όλες μαζί στο σύστημα, any ideas σχετικά με το τι μπορεί να φταίει με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, και τι θα γίνει αν προχωρήσω σε αγορά άλλα 2x2GB? Τέλος ξέρει κανείς αν υπάρχει καμια ασυμβατότητα με τη συγκεκριμένη mobo?
Nightstalker Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Ποιον επεξεργαστή έχεις ; i7-860 χωρίς OC.
JIMBOAthens Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2010 XMP?? Xtreme Memory Profile. Με λίγα λόγια άσε default όλες τις τιμές στο Bios και στις μνήμες βάλε "Profile 1"...
Nightstalker Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Xtreme Memory Profile. Με λίγα λόγια άσε default όλες τις τιμές στο Bios και στις μνήμες βάλε "Profile 1"... Μάλλον εννοείς το Performance Enhance που έχει 3 ρυθμίσεις: normal, turbo & Extreme. Ήταν στο turbo (στα 1066 με 1,64V), τα γύρισα όλα default (1333 κ 1,5V) και αυτό στο normal και @@... παγώνει στο ξεκίνημα εκεί που φορτώνει το αρχικό logo των Win7. Τα είχα δοκιμάσει να τα πειράξω αυτά και παλιότερα (τον Μαρτη συγκεκριμένα που έφταξα το pc) και ο μοναδικός συνδυασμός που δουλέυει και δεν freezάρει είναι μόνο 1333->1066 και 1,5v -> 1.64V . Στη mobo εννοείται εχω περάσει το τελευταίο firmware.
thinlizzy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Οι συγκεκριμένες μνήμες δεν έχουν Xtreme Memory Profile. Εγώ είχα πρόβλημα ασυμβατότητας με τις μνήμες και την P55A-UD3R με BSOD και είχα ανοίξει σχετικό νήμα στο forum (ο Jimpo ίσως να το θυμάται). Την συμβατότητα μπορείς να την δεις και στο site της Corsair. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει τίποτα και θα μπορούσαν να παίζουν χωρίς προβλήματα. Στο τέλος τις άλλαξα με κάποιες Geil και ησύχασα.
Nightstalker Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 @thinlizzy έχουμε ίδια μητρική βλέπω, με τις ίδιες μνήμες είχες κι εσύ ασυμβατότητα ή με άλλες corsair σειράς XMS3 ? Αν είναι εύκολο πες τι προβλήματα είχες, τι προτείνεις να κάνω, οποιαδήποτε βοήθεια-πρόταση ευπρόσδεκτη γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι φταίει...
thinlizzy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Είχα ακριβώς το ίδιο σετάκι. Πόλλα BSOD σε άσχετες φάσεις. Οι μνήμες εκκινούσαν κανονικά στα 1333 αλλά το σύστημα έτρωγε μπλέ οθόνη. Δοκίμασα διάφορα: να τρέξω με ένα dimmaki, update bios, στα 1066 και άλλα που δεν θυμάμαι, χωρίς αποτέλεσμα. Είχα ανοίξει και νήμα στο forum με το πρόβλημα (ίσως ο Jimpo να το θυμάται). Οι μνήμες έπαιζαν κανονικά σε άλλη μητρική. Λύση δεν μπόρεσα να βρω, οπότε και τις άλλαξα και δεν έχω πλέον κανένα πρόβλημα.
Nightstalker Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Το είδα το thread σου, τελικά ποιές Geil πήρες? Χρονισμός?
thinlizzy Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Αυτές http://www.geil.com.tw/products/show/id/190 στα 1600 με 7αρια.
Nightstalker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2010 Καποια πρόταση για καινούρια ram 2x4GB ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.