Προς το περιεχόμενο

Διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη

Vintage Jewel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγά βρε παιδιά, 4-5 στάσεις από λευκό πύργο είναι οι καφετέριες του Ποσειδωνίου, 7-8 λεπτά με λεωφορείο. Τώρα από που κι ως που η romance είναι μοντέρνο μαγαζί που δεν λένε ν'αλλάξουν τα ερείπια τραπέζες+καρέκλες εδώ και 20 χρόνια και στο μαγαζί χωράνε 15 άτομα με το ζόρι(το cozy μέγεθος πάντα αυτό ήταν βέβαια). Εντάξει έχει την χάρη της, την φάγαμε με το κουτάλι στα νιάτα μας, αλλά μέχρι εκεί. Και πόσο μάλλον με θέα αφού κι έξω να είσαι δεν βλέπεις και πολλά μέσα στην δεντρο-αυλίτσα τους. Για να μην πούμε για το θηρίο περίπτερο μπροστά στα μούτρα σου.

Λοιπόν για θέα στις καφετερίες Ποσειδωνίου, έχουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τα πρώτα γωνιακά και καναδυό παραπέρα, δηλαδή τα μαγαζιά μέχρι τη romance. Διότι αυτά έχουν μπροστά τους μεγάλο πεζοδρόμιο και δεν έχεις τα παρκαρισμένα να σου τρώνε θέα και βλέπουν ανοιχτωσιά την παραλία.

+100 στην γωνιακή La Mont, που αν κάτσεις κι επάνω στο μπαλκόνι απλά χαζεύεις πιάτο την παραλία. Για μέσα ίσως δεν είναι για όλα τα -ειδικά πολύ νεανικά- γούστα.

Όλα μοντέρνα είναι εκεί, προσωπικά έχω μια αδυναμία στο Alea σαν μαγαζί. Έχει και δωρεαν ασύρματο :P

Δημοσ.

Πωπω τι καταθλιψη με πιανει με ολες αυτες τις φωτο απο τα μαγαζακια της Θεσνικης...Γι αυτο λεω οτι ειμαι Σαλονικιος στην ψυχη!

Παντως εγω οπου κ να με πατε Θεσνικη μια χαρα την καταβρισκω,ειδικα οταν εχει τα τρελα μωρα πανω κατω να κανουν πασαρελα στην παραλια...εκει το χανω λιγο =ρ

Δημοσ.

Για φοιτητηκη κατασταση πας στην οδο Βαλαωριτου, εχει διαφορα μαγαζια για διαφορετικα γουστα, το ποιο δημοφιλες νεανικο στεκι.

Για ποιο κιριλε(αλλα παντα φοιτητικα) πας coral και στα γυρω μαγαζια, βρισκονται στην παραλια, 100 περιπου μετρα πριν την αριστοτελους. Ενναλακτικα διπλα στο λιμανι υπαρχει το μαγαζι Λιμανι(κανακης) + ενα αλλο που δεν θυμαμαι ονομα, και εκει μαζευεται πολυς κοσμος.

Τωρα για θεα καλη ανεβαινεις προς τα καστρα, εχει κατι ταβερνες και μια καφετερια (προς το ζωολογικο μερια) αλλα παλι δεν θυμαμαι ονοματα.

Επιλογες εχει απειρες η ριμαδα η θεσσαλονικη και για ολα τα γουστα οποτε αν μπορουσες να το εξειδικευσεις....

Δημοσ.

Στο λιμανι ειναι και το kitchen-bar το οποιο βεβαια αν και πολυ ακουστο δεν το συστηνω,ψευτοκιρυλε,πανακριβο και αθλιο σερβις.

Δημοσ.

+1 στην σκνιπα που είπατε παραπάνω, αλλα μου τη δίνει ο κόσμος ώρες ώρες.

Εγώ ως καινούρια στην πόλη δεν έχω να προτείνω και πολλά,

σπάνια που βγαίνω προτιμώ φτηνό κρασάκι στο μπιτ παζάρ.

Δημοσ.

Μια Βαλαωρίτου έχει μείνει στην Θεσσαλονίκη, οι επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές όσες αφήνεται ίσως

να εννοηθούν τα αρκετά ονόματα που ακούστηκαν.

Τις καφετέριες κοντά στο Ποσειδώνιο τις λατρεύω, κάθε μέρα εκεί είμαι καθώς μένω ακριβώς από πάνω,

αλλά είναι για χαλαρό μεσημεριανό/απογευματινό καφεδάκι, δεν είναι σε καμιά περίπτωση για βραδυνή

έξοδο ή Σάββατο.

Για Κρήνη δεν το συζητάμε, δεν ξέρω κανέναν που να πατάει το πόδι του πλέον εκεί, η απόλυτη παρακμή.

Για κάποιον που δεν γουστάρει παρακμιακά μπαράκια με τελείως χύμα άτομα μέσα, οι λύσεις είναι μετρημένες

στα δάχτυλα του ενός χεριού και όχι και τίποτα σπουδαίο, έχουν αναφερθεί ήδη.

Bungalow, Shark, Azzuro, Coral. Το ποτάκι 9-10 ευρώ, όρθιος σε καμιά γωνιά στριμωγμένος, την άλλη μέρα

λες με καμάρι στην δουλειά "χτύπησα ένα ποτάκι Shark μωρέ χτες,χαλαρά" και ο άλλος σε κοιτάει με ύφος

"τι να σου πω ρε κακομοίρη ευρωλιγούρη που το 'χεις και καμάρι", αλλά έχει τις καλύτερες γκόμενες της Θεσσαλονίκης + αυτές που νομίζουν ότι ανήκουν σε αυτήν την ομάδα (αλλά ΔΕΝ) απλά επειδή θα πάνε εκεί το Σάββατο. Νορμάλ άτομο πρέπει να εξοπλιστεί με πολλή υπομονή για να αντέξει το δήθεν σ' αυτά τα μαγαζιά.

Λαδάδικα είναι μόνο για φαγητό και τίποτα μέταλλα που έχουν μείνει στην δεκαετία του '80 ή βαρείς μπουζουκόβιους και άτομα από Δυτική Θεσσαλονίκη που πιστεύουν ότι κάνουν την κυριλέ τους έξοδο εκεί (sad but true).

Κρυμμένα σε διάφορα στενά στο κέντρο έχει κανά 2-3 μπαράκια που είναι καλά (τύπου Νερό Που Καίει), αλλά όποιον και να ρωτήσεις που μένει πάνω από 6 μήνες Θεσσαλονίκη τα ξέρει, για αυτό και πάντα είναι τίγκα και δεν βρίσκεις ποτέ να κάτσεις.

Αρκετοί προτιμούν τα 4-5 μπαράκια στην σειρά που είναι στην Αριστοτέλους, αλλά όλα είναι τελείως άχρωμα, άοσμα και άγευστα, πας, πίνεις το ποτό σου, το πληρώνεις χρυσάφι, ακούς την μουσική κονσέρβα που ακούς και στην καφετέρια και πας σπίτι σου.

Λεωφόρος Νίκης θεωρείται τελείως πασσέ και δικαιολογημένα καθώς έχει μείνει 10 χρόνια πίσω, έχει κανά δυο μαγαζιά που είναι υποφερτά αλλά νιώθεις πως κάτι λείπει, είναι πάντα τίγκα στα 16χρονα, μουσική απαράδεκτη συνήθως και γενικά την προτιμούν άτομα που βγαίνουν μια φορά στο δίμηνο και δεν ζητάν τίποτα το ιδιαίτερο, απλά να πιουν ένα ποτό μια ωρίτσα και να την κάνουν.

Και μένει η Βαλαωρίτου που αναφέραμε η οποία έχει αρκετά καλά μέρη αλλά πρέπει να είσαι και τύπος που γουστάρει λίγο αυτήν την φάση την ψιλο-χύμα και την γκόμενα με το ταγάρι. Σαφώς και πιο ψαγμένος κόσμος, τιμές καλούτσικες/καλές αλλά άμα είσαι τύπος που την παλεύεις στο Coral π.χ. ή ακόμα χειρότερα το γουστάρεις, δεν παίζει να την παλέψεις εδώ.

Γενικά, αν βγαίνεις συχνά, οι επιλογές δεν είναι και τόσες πολλές όσες φαίνονται.

Μαγαζιά έχει πολλά, ΚΑΛΑ μαγαζιά και μαγαζιά που θα γουστάρεις και θα τα κάνεις στέκια, ελάχιστα.

Δημοσ.

Λοιπόν θα πας στο Αzzuro στη Σοφούλη και θα κάτσεις έξω με το κυμματάκι της θάλασσας να σκάει ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα σου -σε φάση απλώνω το χέρι στο νερό- και να σε χαλαρώνει ενώ αγναντεύεις τον ορίζοντα & όλα τα παράλια είτε προς κέντρο είτε προς Χαλκιδική, είτε both. Και να ακούς τα πουλάκια να κελαιδάνε και όχι τα αμάξια σούρτα φέρτα με πακέτο το καυσαέριο (όπως στην παραλία κέντρο δηλαδή). Όταν ανοίξει ο καιρός ξανά βέβαια, και μεσημέρι/απόγευμα γιατί την τελευταία φορά που πήγα τον Νοέμβρη παρά εκείνες τις υπέροχες 23+ καλοκαιρινές μέρες, μετά τις 9 το δάγκωσα κανονικά.

Α ναι το γνωριζω το Αζουρο.Τρομερο μαγαζι.Θενκς!

Λολ οσο για το Αλεα περιττα τα λογια. ;)

@Adon1s:Αυτο το θρεντ το εφτιαξα για ολους οσους θελουν να βρουν ενδιαφεροντα/στα γουστα τους μαγαζια. :P

Για Πχ εμενα που ρωτησες μου αρεσουν οι χωροι με τζαζ/lounge μουσικη χαμηλο φωτισμο ψιλορομαντικα ξες και εχω ενα κολλημα στην προσεγμενη διακοσμηση :D Μαγαζακια με μια δοση ρομαντικης διαθεσης ξερω γω :D

Ειμαι κατω των 25..Δεν με πειραζει το μαγαζι να εχει και ανθρωπους μεγαλυτερης ηλικιας.Αλλα σιγουρα ναμην ειναι πανω απο 45 πχ. :huh: Θελω να ειναι και ψιλοησυχα.Ο καθενας βεβαια ας προτεινει οτι μαγαζι θελει απλα να κανει μια μικρη περιγραφη του τι θα βρει εκει και γιατι το προτεινει.

Προσωπικα ποτε δν μου αρεζαν τα φοιτητομαγαζα.. :mellow:

Δημοσ.

Στο λιμανι ειναι και το kitchen-bar το οποιο βεβαια αν και πολυ ακουστο δεν το συστηνω,ψευτοκιρυλε,πανακριβο και αθλιο σερβις.

Ναι και εγω εχω ακουσει οτι εχει πολυ μετριο φαγητο για τιμες του και το σερβις ειναι αθλιο αλλα το μαγαζι πολυ καθαρο..

Το Coral το εχω βαρεθει.Πηγαινα εκει συνεχεια ενα χρονο.Μου φαινεται η ειναι τελειως φτιαγμενο για γκομενοκαταστασεις? :P Και οντως πρεπει να εισαι στα ορθια γτ πολυ πιθανον να μην βρεις καθισμα εκτος αν πας νωρις(κατα τις 9μιση)

Οπως και το must. :)

Το Shark ειναι απλα ελλεεινο.Δεν ειναι τοσο το ακριβο ποτο ειναι οτι νιωθεις να σε περνανε απο ακτινες χ οταν περιφερεσαι μεσα στο μαγαζι.Αλλα οντως εχει πολυ ωραιες κοπελες. :blink:

Ποσειδωνιο εγω εχω παει και σαβατοβραδο αλλα για κατι χαλαρο και να σου πω την αληθεια ειναι απλα τελεια. B) Και ειναι και λιγουλακι ψιλοκυριλε ε? B)

αν πας στον 5ο οροφο στο ολυμπιον ειναι το δωματιο με θεα.εχει καλη θεα!

Θενκς! Το ειχα στο μυαλο μου τοσο καιρο αλλα το ειχα ξεχασει!!

Στο roof garden εχει παει κανενας σας ποτε? Τι λεει?

Βαλαωριτου λεω να δοκιμασω επισης.

Καποιο συγκεκριμενο? :(

Δημοσ.

Παίζει να είμαι ο μοναδικός Χαλκιδικιώτης που δε γουστάρει να βγαίνει στη Θεσσαλονίκη.Όλοι οι συντοπίτες μου πάνε ένα σουκού εκεί και νομίζουν πήγαν στην Νέα Υόρκη.

Anyway,τις ελάχιστες φορές που πάω θα πιω καφέ στο Αχίλλειον γιατί κάνει ωραίο εσπρεσάκι (μας το κλείσαν το Ρίβα με τον τέλειο εσπρέσο),θα πιω μπύρα και θα φάω λουκάνικα στην Gabrinus(τσέχικη ντεμέκ αλλά πανάκριβη για μένα που έχω ζήσει στην Πράγα) εκεί δίπλα στην Βαλαωρίτου και για ποτό Ρέμβη αν έχει κανά καλό event για το οποίο αξίζει να κάνω 200χλμ σ ένα βράδυ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...