REDODIN7 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Τον τελευταίο καιρό άρχισα να ασχολούμαι με το bloging και μέσα από αυτο έμαθα την HTML , στην αρχή απλά έκανα copy-paste έτοιμους κώδικες . Αργότερα άρχισα να μαθαίνω να πειράζω απλά πράγματα όπως μέγεθος και χρώμα , τον τελευταίο καιρό πειραματίζομαι σε πιο " σύνθετα " για μένα πράγματα όπως πχ να βάζω δικές μου ταινίες και παιχνίδια σε flash , να ανακατευθύνω μια url κλπ . Βεβαία ξέρω πως αυτά είναι γελοία για όσους ξέρουν από προγραμματισμό , αλλά έμενα μου φαίνονται κατόρθωμα :lol: αφού από προγραμματισμό ξέρω μόνο λίγο C++ ( Πίνακες , συναρτησης , και λίγο από κλάσης ) . Όσο πάει με τον καιρό αρχίζει και με τρώει σαν σαράκι :D και θέλω να μάθω όλο και περισσότερο , νομίζω πως όταν πάρω επιτέλους το πτυχίο το οποίο το είχα παραμελήσει αμέσως θα ασχοληθώ με αυτό . Το να ρωτήσω βέβαια γιατί δεν τα μαθαίνουμε αυτά στης σχολές ( συγκεκριμένα ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας ) θα ήταν περιττό , για αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια σχολή-μαθήματα που σου δίνει πιστοποίηση με επαγγελματικά δικαιώματα αλλά κυρίως σε μαθαίνει . Αυτά που έχω βρει έχω είναι αυτοί η δυο σύνδεσμοι 1 και 2 , ξέρετε αν αξίζουν , έχετε να προτείνετε κάτι άλλο . Τέλος έχω σκεφτεί να δώσω κατακτηριες σε ΤΕΙ πληροφορικής εφόσον πάρω το πτυχίο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο .
PCharon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Η HTML δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, είναι μια πολύ απλή γλώσσα σήμανσης (markup language) που τη μαθαίνεις κυριολεκτικά σε μία ημέρα. Τη διαφορά δεν την κάνει το αν ξέρεις πχ ποιά είναι τα tags της (Χ)HTML, ποιά χρησιμοποιούνται πού ή δε προτείνονται ή δεν υποστηρίζονται, υποσύνολα κτλ αλλά η έμπνευση και η συνδυαστική δυνατότητα στο να τα χρησιμοποιείς. Να σκέφτεσαι δηλαδή κάτι και να το υλοποιείς χωρίς κόλλημα και με γνώση των ασυμβατοτήτων στους φυλλομετρητές. Συνεπώς η όποια πιστοποίηση δε θα είχε καμία απολύτως αξία για κανέναν, ως γνώση είναι κάτι πολύ εύκολο, όμως το ΠΟΙΟΤΙΚΟ αποτέλεσμα έρχεται μέσω της δημιουργικότητας και της φαντασίας, είναι θέμα ταλέντου κι εμπειρίας αυτού που τη χρησιμοποιεί. Μου έχει τύχει πολλές φορές να μου κοκορεύονται κάποιοι πως δήθεν ξέρουν κι HTML αλλά προτιμούν να σχεδιάζουν σε flash κτλ και όταν είδα κάτι σελίδες που είχαν φτιάξει ήταν ποιότητας εγχειριδίων "HTML for Dummies" ή τροποποιήσεις σε ετοιματζίδικα. Τέλος, σήμερα πια που η μνήμη και η επεξεργαστική δύναμη έχει κιλά πάνω της και οι φυλλομετρητές αντέχουν μια χαρά πολλές και αυτό που παλιά λέγαμε "βαριές" σελίδες, είναι πια σύνηθες να χρησιμοποιείται ευρύτατα HTML + javascript (DHTML) συνεπώς αν δε μπορείς να χειρίζεσαι τη javascript ή τουλάχιστον τις έτοιμες βιβλιοθήκες που θα βρεις γι αυτή, με σκέτη HTML είσαι τίποτα. Άσε που καταφτάνει και η HTML5 και το CSS3 κι έχουμε νέα πράγματα να μάθουμε να χρησιμοποιούμε...
Aztec Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Αν και προτείνω γενικά πιστοποιήσεις οι συγκεκριμένες δεν αξίζουν κατά την γνώμη μου.
PavelX Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Εδώ μπορείτε να βρείτε και άλλες πιστοποιήσεις: http://www.diploma.edu.gr/certificates/diploma_web.php HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL, Joomla! κ.α.
Aztec Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Η πιστοποίηση από ποιον δίνεται ; από την diploma;
Aztec Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Την mysql πλέον μπορεί κάποιος να την δώσει στην Oracle. Προηγουμένως μπορούσε να την δώσει στην SUN . Γιατί κάποιος να θέλει να πιστοποιηθεί στην Diploma και όχι στην Oracle ? Τι ανταγωνιστικό υπάρχει ? Ποιά είναι η αναγνωρισιμότητα ?
PavelX Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή το μοναδικό σου κριτήριο για να χαρακτηρίσεις την MySQL είναι πως υπάρχει και η πιστοποίηση της Oracle; Και η ZEND έχει PHP πιστοποίηση, οπότε με την λογική σου και η php είναι "ό,τι να 'ναι"; Το ζήτημα είναι πως εάν αυτά που σου προσφέρει το πιστοποιητικό θα σε βοηθήσουν και όχι εάν υπάρχει ήδη παρόμοιο πιστοποιητικό.
Aztec Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 To μοναδικό μου κριτήριο όσον αφορά τις πιστοποιήσεις είναι το πόσο μετράνε στην αγορά η κάποιες φορές αποτελούν προσωπικό στόχο. Διαφορετικά δεν σπαταλάω τον χρόνο και τον κόπο μου με λεπτομέρειες της εξέτασης που μπορεί να μην δω ποτέ σε πραγματικες συνθήκες. Αν θέλω να μάθω παίρνω ένα βιβλίο στήνω τον υπολογιστή μου και μαθαίνω χωρίς να χαλάσω χρήματα. Την πιστοποίηση την παίρνεις για το βιογραφικό και φυσικά πρέπει να μπορείς να την στηρίξεις .Πολλές εταιρίες θέωρουν plus να είσαι certified απο Microsoft, Oracle , Cisco ktl. Καμία δεν έχω δει να ζητάει απο diploma. Πρώτα μαθαίνεις μετά δίνεις πιστοποίηση. Αλλά αυτή που θα πάρεις πρέπει να μετράει στα μάτια του εργοδότη .
orotoi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Άσε που καταφτάνει και η HTML5 και το CSS3 κι έχουμε νέα πράγματα να μάθουμε να χρησιμοποιούμε... Καταφτάνει? Κατέφθασε επιτέλους! :) +1 σε όσα είπες.. Την πιστοποίηση την παίρνεις για το βιογραφικό και φυσικά πρέπει να μπορείς να την στηρίξεις .Πολλές εταιρίες θέωρουν plus να είσαι certified απο Microsoft, Oracle , Cisco ktl. Καμία δεν έχω δει να ζητάει απο diploma Έτσι ακριβώς.. Δε θα πας να πάρεις για να μάθεις.. Πας μόνο για πλεονέκτημα στο βιογραφικό αφού όλο και περισσότερες εταιρίες ζητάν.. Τώρα όντως.. γιατί να πας στην diploma αντί για τη cisco ή την oracle.. δε φαίνεται να υπάρχει κανας σοβαρός λόγος. Για το ον τοπικ του πράγματος.. Δεν χρειάζεσαι HTML πιστοποίηση. Πιστοποίηση σου θα είναι οι δουλειές που θα κάνεις..
REDODIN7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή με άλλα λόγια για να πας να δουλέψεις σε εταιρία που σχεδιάζει σελίδες δεν χρειάζεται κάποια πιστοποίηση απλά να ξέρεις η κάνω λάθος . Απο της παρακάτω CSS,Java,MySQL,ASP,PHP και HTML ποια δουλεύεται πιο πολύ και πια έχει μέλλον ?
jms Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή με άλλα λόγια για να πας να δουλέψεις σε εταιρία που σχεδιάζει σελίδες δεν χρειάζεται κάποια πιστοποίηση απλά να ξέρεις η κάνω λάθος . Απο της παρακάτω CSS,Java,MySQL,ASP,PHP και HTML ποια δουλεύεται πιο πολύ και πια έχει μέλλον ? όλα απλά μπορείς να επιλέξεις ένα από τα τρία Java, ASP (στην ουσία .net) και PHP για να στραφείς. Δηλαδή αυτά τα 3 κάνουν την ίδια δουλειά. Οπότε παίρνεις ένα από αυτά τα 3 και το συμπληρώνεις με CSS HTML MYSQL + javascript. Όσον αφορά το μέλλον καταφτάνει html5 και css3 και αλλάζει το τοπίο αρκετά...
eNs_99 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δηλαδή με άλλα λόγια για να πας να δουλέψεις σε εταιρία που σχεδιάζει σελίδες δεν χρειάζεται κάποια πιστοποίηση απλά να ξέρεις η κάνω λάθος . Απο της παρακάτω CSS,Java,MySQL,ASP,PHP και HTML ποια δουλεύεται πιο πολύ και πια έχει μέλλον ? Η PHP δουλεύεται πιο πολύ(από τις JSP,ASP,PHP)αλλα: Άμα ξές καλή VB.Net ή C# πάνε για ASP.NET Άμα δεν ξές τα παραπάνω άρχισε κανονικά την PHP. (Εγώ έκανα κατι άλλο: Ενώ ήξερα VB.Net και C# πήγα και έμαθα PHP)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.