karmen1983 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δε με λες, απο μέσα τον έχεις ξεσκονίσει; Άνοιξέ τον, κάνε του ένα καθάρισμα με σπρέι ξηρού αέρα. Αν δεν έχεις βάλε ένα μπιστολάκι μαλλιών (ποτέ δε μου άρεσε αυτός ο καθαρισμός) στο κρύο και βάρα τον να φύγουν σκόνες κλπ. Η φώτο που ανέβασες ήτανε σε idle;
karmen1983 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Καλά άκυρο τον έχεις καθαρίσει. Πωωωω ξέχασα και το θέμα με μερικές μέρες διακοπών Άνοιξέ τον και προσπάθησε να εντοπίσεις απο που έρχεται ο θόρυβος. Πχ από κάποιον ανεμιστήρα ή απο το τροφοδοτικό;
pan111 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δεν κατάλαβα τι εννοείς για την φώτο (σε προειδοποίησα για την ασχετοσύνη μου!) Μέσα ναι το είχα κάνει αυτό που λες με το πιστολάκι, δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται δουλειά με αυτόν τον τρόπο γιατί έβλεπα οτι στο ανεμιστηράκι πχ υπήρχε κολλημένη σκόνη που δεν έφευγε με τίποτα, το καθάρισα όμως όσο μπορούσα.Πάντως ούτε τον θόρυβο που έκανε στην εκκίνηση ξανα έκανε. Μόνο για τις θερμοκρασίες που μου είπες με ανησύχησες
karmen1983 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Ναι οι 73 βαθμοί Κελσίου που βλέπω δείχνουν μία ζέστη. Ο υπολογιστής είναι παλιός;
karmen1983 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δεν κατάλαβα τι εννοείς για την φώτο (σε προειδοποίησα για την ασχετοσύνη μου! Αν εννοείς το Idle που είπα, εννοούσα αν έτρεχες αρκετά προγράμματα ή παιχνίδια εκείνη τη στιγμή ή μόνο το πρόγραμμα HWmonitor.
pan111 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Ναι παλιός. Αν θυμάμαι καλά έχει κλείσει 7ετία στο νερό. Αλλά μέχρι τώρα με την χρήση που του κάνω (office, σερφάρισμα κι αντέ και κανένα κατέβασμα) δεν είχε παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Το καλοκαίρι βέβαια έβλεπα και γω οτι πρέπει να ψιλοέβραζε γιατί παραέκαναν θόρυβο τα ανεμιστηράκια όταν τον είχα πολύ ώρα ανοιχτό. Αλλά και τώρα αυτα τα 70αρια πολύ δεν είναι;
karmen1983 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν το πιο πιθανό είναι να θέλεις μία ανανέωση στη πάστα του επεξεργαστή. Αν δεν ξέρεις πως και φοβάσαι να το κάνεις πες το σε κάποιο γνωστό να στην ανανεώσει. Αν πάλι θες να το κάνεις μπορώ να σου πω πως, δεν είναι δύσκολο απλά θέλει προσοχή.
pan111 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Κοίτα δύσκολο που ακουγέται...μιας και δε ξέρω καν τι είναι αυτό! Αν θες πεσμου μόνο τι πρέπει να πάρω (να πάρω και μια ιδέα τι θα μου κοστίσει)και θα φροντίσω να βρω κάποιον πιο σχετικό από εμένα να το κάνει. Για να κατάλαβω... η πάστα που λες έχει να κάνει με τις θερμοκρασίες ή για το θέμα του θορύβου;
karmen1983 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Η Θερμοαγώγιμη πάστα θα σου στοιχίσει 5euro (ίσως παραπάνω ίσως παρακάτω, ανάλογα τι θα πάρεις). Η πάστα αυτό που κάνει είναι να μπαίνει ανάμεσα στον επεξεργαστή και στην ψύκτρα για να βοηθήσει στην καλύτερη ψύξη του επεξεργαστή σου. Αυτό σημαίνει μικρότερες θερμοκρασίες και κατ' επέκταση λιγότερο θόρυβο καθώς τα φουρφούρια δε θα γυρνάνε σαν τρελά συνέχεια. Η διαδικασία είναι η παρακάτω. 1) Ανοίγεις τη κεντρική μονάδα 2) Αφαιρείς με προσοχή την ψύκτρα πάνω απο τον επεξεργαστή (με προσοχή στα κλιπς που έχει μην σπάσεις κανένα και τρέχουμε) 3) Καθαρίζεις με προσοχή τα υπολείμματα (ότι υπάρχει τέλος πάντων) από την παλιά πάστα (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ βαμβάκι με λίγο καθαρό οινόπνευμα, αφού στεγνώσει το οινόπνευμα προχωράω στο παρακάτω) 4) Δες αυτό http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g Προσπάθησε το στρώμα να είναι όσο πιο ομοιόμορφο και λεπτό γίνεται Τέλος κούμπωσε τη ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή και τελείωσες. Ελπίζω μετά από αυτό να δούμε καλύτερες θερμοκρασίες.
froyd Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 το πρώτο πράγμα που χαλάει σε ένα πισι είναι το τροφοδοτικό. Η περίεργη συμπεριφορά και ο θόρυβος που περιγράφεις μου θυμίζουν πρόβλημα σε αυτό.
karmen1983 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 το πρώτο πράγμα που χαλάει σε ένα πισι είναι το τροφοδοτικό. Η περίεργη συμπεριφορά και ο θόρυβος που περιγράφεις μου θυμίζουν πρόβλημα σε αυτό. Και οι θερμοκρασίες; Και γιατί είναι το πρώτο;
pan111 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Είσαι φοβερή! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αν και πάλι δε νομίζω να το τολμήσω χωρίς βοήθεια. Θα πω σε έναν φίλο να με βοηθήσει μάλλον αυτές τις μέρες και τώρα που μου έμαθες και πως να ελέγχω τις θερμοκρασίες θα έχω τον νου μου να δω για βελτίωση μετά την αλλαγή. Και πάλι ευχαριστώ
karmen1983 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Αν δε λυθεί το πρόβλημα φοβερή δεν είμαι Περιμένω νέα
pan111 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Φοβερή επειδή ασχολείσαι και δίνεις πληροφορίες εννοούσα...ασχέτως αποτελέσματος. Νέα δεν θα έχω σύντομα γιατί θα λείψω για λίγες μέρες οπότε μάλλον μετά τις γιορτές θα ασχοληθώ με αυτό (ελπίζω να μην έχει κάνει κανένα μπαμ ο υπολογιστής μέχρι τότε ). Θα ενημερώσω πάντως κι ελπίζω αν ξαναχρειαστώ βοήθεια να είσαι εδώ γύρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.