lalaz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, έχω στα χέρια μου ένα παλιό pc το οποίο ενώ ανοίγει και φορτώνει το bios κολλάει όταν πάει να φορτώσει είτε τα windows είτε linux από live cd.Μέχρι πριν μια βδομάδα δούλευε κανονικά.Τι μπορεί να φταίει? Mobo gigabyte ga-8ipe ram 1gb cpu pentium 4 2,3Ghz gpu nvidia5700 (sorry αν είμαι σε λάθος κατηγορία)
karmen1983 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Όταν λες κολλάει; Βγάζει κάποιο μήνυμα/σφάλμα; Παίρνεις μαύρη οθόνη;
lalaz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Με τα xp και το live cd linux απλά μαυρίζει η οθόνη,με άλλο σκληρό και windows 7 ξεκινάει να τα φορτώνει και κάνει restart και μου λέει ότι δεν απενεργοποιήθηκαν σωστά.
giannisv6 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Απο'τι φαινετε στο σωστο θεμα εισαι. Κανει κανενα ηχο απο το κουτι οταν ξεκιναει το pc ? Δεν μπορεις να ακουσεις τον δισκο να περιστρέφεται,ενω πριν μπορουσες? Καταρχας απο σκονη πως παμε? Μηπως ειναι βρομικο μεσα ειναι γεματο σκονη και δεινοσαυρους και θελει καθαρισμα με πιεσμενο αερα? Μετα μιας και ειναι παλιο συστημα(διοτι εχω και εγω ενα παλιο που καθε μηνα κατι θα παθει)βγαλε-βαλε ram και την καρτα γραφικων. Μετα συνδεσε τα,ριξε μια ματια και στα αλλα καλωδια αν ειναι σωστα τοποθετημενα. Επισης δες τα τρανιζιστορς ειναι σαν μικρα βαρελακια πανω στην μητρικη,μηπως ειναι καπως φουσκομενα?(Συγχωρατε με insomniac's για την φρασεολογία μου ) Δωσε συπτωματα για τον ασθενη
karmen1983 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 @giannis Αν συνέβαινε ένα απο τα απο πάνω δε θα άνοιγε και δε θα έβλεπε επιλογή να μπει στο bios Αν δεν δει μνήμη ο υπολογιστής δεν ξεκινά Αν δε δει κάρτα γραφικών δεν ξεκινά Αν έχει σκασμένο πυκνωτή δεν κουνά @ts έβγαλες και έβαλες δίσκο στο μηχάνημα αυτό και εγκατέστησες τα win7;
lalaz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 @ts έβγαλες και έβαλες δίσκο στο μηχάνημα αυτό και εγκατέστησες τα win7; Όχι,ήταν εγκατεστημένα στο δικό μου pc,απλά το δοκίμασα να δω αν το διαβάζει και ανοίγει. Κανει κανενα ηχο απο το κουτι οταν ξεκιναει το pc ?Δεν μπορεις να ακουσεις τον δισκο να περιστρέφεται,ενω πριν μπορουσες? Καταρχας απο σκονη πως παμε? Μηπως ειναι βρομικο μεσα ειναι γεματο σκονη και δεινοσαυρους και θελει καθαρισμα με πιεσμενο αερα? Μετα μιας και ειναι παλιο συστημα(διοτι εχω και εγω ενα παλιο που καθε μηνα κατι θα παθει)βγαλε-βαλε ram και την καρτα γραφικων. Μετα συνδεσε τα,ριξε μια ματια και στα αλλα καλωδια αν ειναι σωστα τοποθετημενα. Επισης δες τα τρανιζιστορς ειναι σαν μικρα βαρελακια πανω στην μητρικη,μηπως ειναι καπως φουσκομενα? Όλα αυτά έχουν γίνει.
filip123go Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Για δοκίμασε ένα clear cmos και ένα bios update...
karmen1983 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν τελευταίο ποστ για το 2010 μάλλον. Φεύγωωωω Λοιπόν καλό είναι να κάνεις ένα clear cmos (η μητρική έχει επάνω μία μπαταρία, αφού τον έχεις βγάλει απο το ρεύμα βγάλε την μπαταρία για ένα λεπτό και ξαναβάλε την). Αν δεν πετύχει το κόλπο τότε Θα σου πρότεινα να βγάλεις το δίσκο που έχει το pc πάνω. Αυτόν που είχε όταν δούλευε και να τον βάλεις στο δικό σου. Κατέβασε το διαγνωστικό του δίσκου από το site Της εταιρίας του και δες μήπως βγάλει errors. Τέλος επειδή δεν έχω δοκιμάσει να βάλω δίσκο άλλου Pc με λειτουργικό σε άλλο για να κάνει Boot, δεν ξέρω αν αυτό το οποίο έκανες θα έπρεπε να ξεκινήσει το Pc ή όχι. edit: filipako με πρόλαβες (Καλά Χριστούγεννα)
tetod17 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέσα απο το bios τον βλέπει τόν δίσκο ?? Γιατι εμενα για δίσκο μου κάνει η δουλεια
lalaz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 clear cmos έκανα αλλά τίποτα,θα δοκιμάσω τώρα και το update(αν τα καταφέρω :S).
karmen1983 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Και βεβαίως βεβαίως έλεγξε αν τον βλέπει απο bios. Άμα βιάζεται κανείς ξεχνάει τα μισα Άντε γεια σας
lalaz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Τον βλέπει κανονικά, γι'αυτό δοκίμασα και τον δικό μου. Με το update παλεύω να βγάλω άκρη..
filip123go Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Με προσοχή το update, μην κάνεις κανένα λάθος και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις
lalaz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή δεν υπάρχει δισκέτα που μου ζητάει το Q-flash υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω το update?
gvarel Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Αν το board στο boot έχει επιλογη usb hd μπορείς να το κάνεις με φλασάκι αλλιώς μπορείς και με cd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.