lalaz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μετά από update bios και βάλε-βγάλε σκληρούς και live cd το μήνυμα που μου βγάζει είναι : GRUB Read Error
Ather Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Ανοίγεις το κουτί του υπολογιστή και ελέγχεις 3 πράγματα. 1) Για φουσκωμένους πυκνωτές. 2) Παρατηρείς αν το τροφοδοτικό βγάζει ψιλό θόρυβο. Αν είσαι οκ σε αυτά, 3) βγάζεις τις μνήμες για να δοκιμάσεις όλους τους συνδυασμούς.
lalaz Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Όλα φαίνονται οκ μέσα στο pc,με τον δικό του τον σκληρό κάνει πως φορτώνει τα windows αλλά πετάει μπλε οθόνη και κάνει restart :S και καμιά φορά μου γράφει για hardware problem, σε άλλο pc έκανε κάτι παρόμοιο αλλά από linux τον είδα κανονικά τον σκληρό.
The_Judas Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 1) Κάνεις chkdsk /R στον δίσκο μέσω dos από κάποιο bootcd. 2) Επειτα ελέγχεις τις μνήμες με το memtest.
Ather Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Όλα φαίνονται οκ μέσα στο pc,με τον δικό του τον σκληρό κάνει πως φορτώνει τα windows αλλά πετάει μπλε οθόνη και κάνει restart :S και καμιά φορά μου γράφει για hardware problem, σε άλλο pc έκανε κάτι παρόμοιο αλλά από linux τον είδα κανονικά τον σκληρό. Αν βάλεις το δίσκο των windows σε άλλο pc είναι λογικό να μην μπορεί να κάνει εκκίνηση. Οπότε μετά κάνεις αυτά που έγραψε ο Judas, προσωπικά χρησιμοποιώ το hiren cd στα εργαλεία dos που εχει.
gbras Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 πρωτα απο ολα τρεξε το memtest να δεις τι γινεται. Μαλλον μνημη μου κανει οτι ειναι το προβλημα....
lalaz Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Το κακό είναι ότι δεν κάνει boot από cd, το προσπερνάει και πάει στον σκληρό!
Rn. Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 απλα δεν το εχεις ρυθμισει να κανει.τα μπαιος απο την μανα τους μπουταρουν απο σκληρο που ανοιχνευουν λειτουργικο.την ωρα που ποσταρει πατα ντιλιτ ή εφ 1 ή εαν σου λεει κατι σαν for boot setup press ... πατα αυτο το κουμπι.απο τα μπαιος πηγαινε στο μπουτ σεταπ και κανε σαν πρωτη επιλογη το ντριβ που τοποθετεις το σιντι.(επισης εαν εχεις καψει το σιντι πρεπει να το εκαψες με επιλογη να ειναι μπουταμπλ)
lalaz Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Rn. απλα δεν το εχεις ρυθμισει να κανει.τα μπαιος απο την μανα τους μπουταρουν απο σκληρο που ανοιχνευουν λειτουργικο.την ωρα που ποσταρει πατα ντιλιτ ή εφ 1 ή εαν σου λεει κατι σαν for boot setup press ... πατα αυτο το κουμπι.απο τα μπαιος πηγαινε στο μπουτ σεταπ και κανε σαν πρωτη επιλογη το ντριβ που τοποθετεις το σιντι.(επισης εαν εχεις καψει το σιντι πρεπει να το εκαψες με επιλογη να ειναι μπουταμπλ) lalazΤο κακό είναι ότι δεν κάνει boot από cd, το προσπερνάει και πάει στον σκληρό! Όλα αυτά είναι ρυθμισμένα.Και τα cd είναι bootable καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί παλιότερα. The_Judas Κάνεις chkdsk /R στον δίσκο μέσω dos από κάποιο bootcd. Αν είναι εύκολο μία περαιτέρω εξήγηση ώστε να γίνει πράξη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.