Προς το περιεχόμενο

Σωστό rendering σε FF, Chrome ΚΑΙ IE7, πρόβλημα στον IE8!

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άποψη μου ότι καλό είναι, το 100% height with header and footer πρέπει να το διορθώσεις για αυτό γίνεται το λάθος scroll.

κάπου εκεί πάνω πάντως είναι λίγο "βρώμικος" ο κώδικας στην κεφαλίδα αν και δεν το ψαξα και τόσο( νομίζω πάντως ότι μια μέθοδος που λειτουργεί για 100% height with header and footer είναι

>ένας wrapper 100% relative. absolute header top:5px; (για το κενό). absolute content top: header.height + header.top bottom: footer.height + footer.bottom. τέλος absolute-footer με bottom: 5px;

, αυτά σε περίπτωση που δεν διορθώσεις το υπάρχον και δεν είμαι σίγουρος απλά τελευταία φορά ίσως κάτι τέτοιο να χα κάνει αν βρω χρόνο ίσως το τσεκάρω αύριο)

από κει και πέρα όντως η δεύτερη πρόταση του Thanocaster χτυπάει λίγο καλύτερα. Βέβαια από design δεν σκαμπάζω μία οπότε ίσως θα πρεπε να πω στον γραφίστα μου να μπει να μιλήσει αυτός πιο σωστά. Συμφωνώ και εγώ πάντως ότι είναι δεδομένο ότι μπορεί εσύ να ήθελες κάτι καλύτερο και αυτόν να ταν το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με τον πελάτη(που και πάλι μια χαρά μου φαίνεται).

πάντως bravo thanocaster + parsifal γιατί έχετε αίσθηση του design που σημαίνει ότι μπορείς να δουλεύεις μόνος σου σε project με μικρό έως ελάχιστο budget αλλά ποιο σημαντικά για κάποιο cms να μπορείτε να φτιάξετε ένα design το οποίο θα συμβαδίζει με τις δυνατότητες του καθώς και την πιο εύκολη υλοποίηση του

jms, χωρίς επιπλέον wrappers (πέρα από τα ήδη υπάρχοντα βοηθητικά divs) δεν γίνεται λες; Έχω βρει πολλές τεχνικές και howtos online, αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από την «καθαρότητα» του markup. Αν έχεις κάποια καλή πηγή/άρθρο, please δώσε πράμα στο λαό!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα χρώματα θα έλεγα να μείνουν έτσι. Είναι οκ.. και το πορτοκαλί είναι χρώμα που ανοίγει την όρεξη, είναι ενεργητικό (με λογικό αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλει κάποιος, ακόμη και αν δεν ξέρει το κατάστημα, εγώ πάντως μόλις πήγα στα κρεατικά ψήθηκα :P).

Ρε συ, αυτό ακριβώς μου πέρασε κι εμένα από το μυαλό! Ο,τι δηλαδή, για κάποιον λόγο που δε μπορώ να εξηγήσω :P , το πορτοκαλί «κολλάει» με το γενικότερο concept του έτοιμου φαγητού.

Παρ' όλα αυτά, δεν παύει να είναι δυσανάγνωστος συνδυασμός... :(

Καλά Χριστούγγενα, καλές γιορτές, χρόνια πολλά σε όλους σας!

Δημοσ.

jms, χωρίς επιπλέον wrappers (πέρα από τα ήδη υπάρχοντα βοηθητικά divs) δεν γίνεται λες; Έχω βρει πολλές τεχνικές και howtos online, αλλά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από την «καθαρότητα» του markup. Αν έχεις κάποια καλή πηγή/άρθρο, please δώσε πράμα στο λαό!

http://www.xs4all.nl/~peterned/examples/csslayout1.html

εδώ έχει κάτι παρόμοιο με αυτό που προτείνω (λίγο διαφορετικό και πιθανώς καλύτερο).

για το wrapper γιατί είσαι αρνητικός? νομίζω ότι είναι ήδη "ελαφρύ" το site για να μην θες έξτρα container

Δημοσ.

Για τα χρώματα, τα έχουμε πει πιο πάνω. Με το λογότυπο υπάρχει περίεργο σκηνικό: το κατάστημα έχει κανονικό λογότυπο, πιο καλοσχεδιασμένο και το οποίο υπάρχει στη μαρκίζα αλλά και στους τυπωμένους καταλόγους του. Δεν ξέρω αν υπάρχει σε ψηφιακή μορφή και τί συμφωνία υπάρχει με τον γραφίστα που το έκανε, αλλά σίγουρα το θέμα χρήζει περισσότερης διερεύνησης.

Κλασσική περίπτωση... Θα σου πρότεινα, αν δεν είναι γνωστός/φίλος σου ήδη ο πελάτης, απλά να του αναφέρεις πως "καλό θα ήταν να έχετε το ίδιο λογότυπο παντού" και να μην ανακατευτείς παραπάνω γιατί στο τέλος θα βρεθείς εσύ στη μέση... ;)

Ναι, έχεις απόλτυο δίκιο για τις προσφορές, είναι σημαντικό content και πρέπει να βρω κάποιον τρόπο να το αναδείξω περισσότερο.

Ένα απλό gradient background με ένα έντονο border και είναι κομπλέ νομίζω. :)

Εδώ δε σε κατάλαβα ακριβώς. Εννοείς ότι το αριστερό navigation «ξεχωρίζει»/stand out περισσότερο από όσο πρέπει;

Αυτό περίπου, αλλά δεν είναι ότι ξεχωρίζει περισσότερο από όσο πρέπει, αλλά από το κύριο navigation. Αν τονίσεις περισσότερο το κύριο navi τότε και αυτό θα δένει καλύτερα. Με απλά λόγια, όταν πρωτοείδα το site σου ενστικτωδώς το χέρι μου πήγε προς τα 'κει για να "βρει" τις άλλες σελίδες. :)

Δεν έχω πολύ περιεχόμενο να παίξω, δυστυχώς. Θα μιλήσω με τον ιδιοκτήτη σχετικά, γιατί συμφωνώ κι εγώ ότι το κείμενο καλωσορίσματος είναι «λίγο».

Και αυτό κλασσικό. Σε αυτό όμως κηνύγα τον κανονικά, ή στην τελική, βρες εσύ πληροφορίες για το μαγαζί (πότε ιδρύθηκε, ποιες περιοχές εξυπηρετεί κλπ) και γράψε μια παραγραφούλα ακόμα. Δεν θέλει πολλά πράγματα, απλά να γεμίσει λίγο με κείμενο η μακέτα.

Πολύ καλή πρόταση αυτή για τις φωτογραφίες του καταστήματος, ευχαριστώ!

Το έχω ξεχάσει αυτό, ευχαριστώ για την υπενθύμιση.

B)

Κι αυτό «κληρονομιά» του αρχικού site. Αλλά έψησα τον ιδιοκτήτη να γραφτεί στο Analytics (ήδη ενσωμάτωσα τον tracking κώδικα), οπότε σε επόμενο revision θα αφαιρεθεί εντελώς ο,τι σχετικό με Extremetracking (το οποίο ούτως ή άλλως στην free εκδοχή του είναι "joke" σε σχέση με το Analytics).

Way to go! :lol:

Ναι, εν γνώσει μου. Δεν ήθελα να φορτώσω με Javascript το site (π.χ. jQuery + σχετικό plugin) μόνο και μόνο για rounded borders effect. Προς το παρόν, οι στρογγυλεμένες γωνίες είναι added bonus/eye-candy για τους χρήστες Google Chrome, Safari, Firefox 4 beta και IE9 beta (+ τις stable εκδόσεις τους, όταν βγουν).

Με δυο γραμμές παραπάνω κώδικα στο css μπορείς να πετύχεις και για τον FF το border-radius (βλ. pm)

Δεν το συζητώ, έχεις καλύτερο ένστικτο περί design από το δικό μου. :-) Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις, αμφότερες.

Τσέκαρε τα pm σου :)

Δημοσ.

http://www.xs4all.nl/~peterned/examples/csslayout1.html

εδώ έχει κάτι παρόμοιο με αυτό που προτείνω (λίγο διαφορετικό και πιθανώς καλύτερο).

για το wrapper γιατί είσαι αρνητικός? νομίζω ότι είναι ήδη "ελαφρύ" το site για να μην θες έξτρα container

Ευχαριστώ, θα το τσεκάρω!

Με δυο γραμμές παραπάνω κώδικα στο css μπορείς να πετύχεις και για τον FF το border-radius (βλ. pm)

Το -moz-border-radius το έχω υπ'οψιν μου, αλλά θα μου σπάσει το validation! Γι' αυτό ανέφερα Javascript κλπ.: Αν δε με ενδιέφερε το validation, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω π.χ. jQuery με το σχετικό plugin, οπότε θα είχα δυνατότητα για rounded corners σε όλους τους browsers από τον IE6 και μετά.

Δημοσ.

[...]

Κάπου εδώ γύρω θα είναι κι ο antonl, κάτι μου λέει ότι κι αυτός ήταν πελάτης! :lol:

Απ τους καλούς κιόλας! :)

Επί του θέματος δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Με υπερκάλυψαν οι ειδικότεροι προλαλήσαντες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...