Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή ιστοσελίδας από ειδικούς

ippeas2010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! χρόνια πολλά σε όλους και όλες με υγεία ψυχική και σωματική και αρκετή δόση αγάπης.

Θα χρειαστώ την βοήθειά σας μιας και από ότι είδα εδώ γράφουν ειδικοί.

Θέλω να φτιάξω μία ιστοσελίδα η οποία θέλω να:

1)να είναι δυναμική

2)να έχει ότι πιο εύχρηστο περιβάλλον ανανέωσης και καταχώρησης υπάρχει

3)να υποστηρίζει 3 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά)

4)να έχει κανόνες-ρόλους στις διαφημίσεις (ποιες θα έχουν προτεραιότητα ανά σελίδα και κλικ)

5)να έχω υποστήριξη 24/24ωρο με δυνατότητα άμεσης λύσης.

6)να υπάρχει δυνατότητα προσθήκης οποιουδήποτε εργαλείου σκεφτώ ή χρειαστώ (πχ να πω ένα εύκολο..αποστολή e-mail σε πολλούς αποδέκτες). Να διαθέτει την τεχνογνωσία δηλαδή κι ότι σκέφτομαι ή δω κάπου αλλού να μπορεί να γίνει πράξη στην ιστοσελίδα.

7)να υπάρχει στοιχειώδης εμπιστοσύνη όσον αφορά το έργο και συνέπεια

8)να έχει γνώσεις social network...αν το λέω σωστά.

9)να έχω να κάνω με έναν άνθρωπο κι όχι μια εταιρία.

10)Οι βάσεις δεδομένων μου να μπορούν να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος και να μπορώ να διαχειριστώ πληροφορίες της με export σε προγράμματα microsoft access και excel.

ερωτήματα λοιπόν :

1)Αυτά που έθεσα είναι δυνατόν να γίνουν; όταν είχα συζητήσει μια φορά με έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων μου είπες πως κολλούσε στο 4 πάρα πολύ.Αν και δεν νομίζω να του τα είχα αναφέρει όλα.

2)Καλό είναι να απευθυνθώ σε ιδιώτη ή σε εταιρία;

3)Τι θα πρέπει να προσέξω κατά τις συναλλαγές μου με τον κατασκευαστή;Υπάρχουν κάποια μυστικά ας πούμε που δεν μου πάει το μυαλό;

4)Έχω την δυνατότητα η σελίδα να είναι ΔΙΚΙΑ μου ;δηλαδή αν ο κατασκευαστής - συντηρητής δεν με ικανοποιεί απόλυτα να μπορώ να τον αλλάξω χωρίς να έχω κάποιο θέμα.

5)Ποια γλώσσα είναι καλή να γνωρίζει κάποιος για να είναι αξιόπιστη η ιστοσελίδα; (π.χ. η εφαρμογή gmail δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα...κάπως έτσι το σκέφτομαι)

6)Ποιο είναι το συστατικό για να πηγαίνει "σφαίρα" μια ιστοσελίδα εκτός από τα γραφικά και την γραμμή;

Λίγα πράγματα για εμένα που ίσως έχουν σημασία.

1)Έχω απλές γνώσεις υπολογιστή και λίγα τεχνικά.

2)Θέλω κατά κύριο λόγο να φτιάξω μία ιστοσελίδα η οποία θα είναι "προσφορά" για τον τόπο και θέλω να καλύπτει τα πάγια έξοδα από τις διαφημίσεις.

3)Είμαι ιδιώτης και όχι επιχειρηματίας

4)Δεν "τα ΄χω" που λέμε για να δώσω χρήματα αέρα. Ότι δώσω θα είναι από το υστέρημά μου.

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ προκαταβολικά

Καλά Χριστούγεννα!

Δημοσ.

Καλημέρα! χρόνια πολλά σε όλους και όλες με υγεία ψυχική και σωματική και αρκετή δόση αγάπης.

Θα χρειαστώ την βοήθειά σας μιας και από ότι είδα εδώ γράφουν ειδικοί.

Θέλω να φτιάξω μία ιστοσελίδα η οποία θέλω να:

1)να είναι δυναμική

Ανάπτυξη μέσω cms (wordpress, joomla, drupal) κλπ

Πιο έυχρηστο περιβάλλον έχει το wordpress από τα αναφερθέντα

3)να υποστηρίζει 3 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά)

Σε όλα γίνονται

4)να έχει κανόνες-ρόλους στις διαφημίσεις (ποιες θα έχουν προτεραιότητα ανά σελίδα και κλικ)

Χρειάζεσαι module για αυτό, στο joomla νομίζω υπάρχει ήδη στα άλλα 2 αν δεν υπάρχει μπορεί να δημιουργηθεί

24/h υποστήριξη για να έχεις κοστίζει πάρα πολύ , πιο πολύ από το κόστος της σελίδας.Ένα συμβόλαιο υποστήριξης θέλεις με κάποιες ώρες το μήνα σε ώρες γραφείου γι αρχή είναι αρκετό

6)να υπάρχει δυνατότητα προσθήκης οποιουδήποτε εργαλείου σκεφτώ ή χρειαστώ (πχ να πω ένα εύκολο..αποστολή e-mail σε πολλούς αποδέκτες). Να διαθέτει την τεχνογνωσία δηλαδή κι ότι σκέφτομαι ή δω κάπου αλλού να μπορεί να γίνει πράξη στην ιστοσελίδα.

Οτι εργαλείο σκεφτεις είναι πολύ γενικό & αόριστο, γενικά να παντήσω και εγώ, ναι ,σε λογικές απαιτήσεις

7)να υπάρχει στοιχειώδης εμπιστοσύνη όσον αφορά το έργο και συνέπεια

όπως σε όλες τις επαγγελματικες συνεργασίες είναι ένα ρίσκο που παίρνεις

8)να έχει γνώσεις social network...αν το λέω σωστά.

Υπάρχουν έτοιμα modules για την ενσωμάτωση facebook & twitter.Σε αυτό το κομμάτι μπορείς να ασχοληθείς εσύ με την αρχική καθοδήγηση του designer

9)να έχω να κάνω με έναν άνθρωπο κι όχι μια εταιρία.

Oι περισσότερες επιχειρήσεις είναι one man show στην Ελλάδα, θεωρώ το μοντέλο μη ικανοποιητικό, πολύ δύσκολο ένας άνθρωπος να είναι πολύ καλος designer, developer, marketer, supporter. Μπορεί εσύ να έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο αλλά θεωρώ βέλτιστο να έχει συνεργάτες για επιμέρους τμήματα

10)Οι βάσεις δεδομένων μου να μπορούν να φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος και να μπορώ να διαχειριστώ πληροφορίες της με export σε προγράμματα microsoft access και excel.

H βάση δεδομένων σου υπάρχει στο server που σε φιλοξενεί, μπορείς όποτε θες, να πάρεις αντίγραφο τοπικά στον υπολογιστή σου.Για ποιο λόγο να διαχειριστείς τις πληροφορίες? μπορείς με περιορισμούς αλλά η βάση είναι σε sql (mysql)

ερωτήματα λοιπόν :

1)Αυτά που έθεσα είναι δυνατόν να γίνουν; όταν είχα συζητήσει μια φορά με έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων μου είπες πως κολλούσε στο 4 πάρα πολύ.Αν και δεν νομίζω να του τα είχα αναφέρει όλα.

όλα είναι υλοποιήσιμα με το αντίστοιχο κόστος

2)Καλό είναι να απευθυνθώ σε ιδιώτη ή σε εταιρία;

Καλό είναι να απευθυνθείς σε σωστό επαγγελματία και γνώστη που να έχει συνεργάτες για επιμέρους τμήματα ή εταιρεία

3)Τι θα πρέπει να προσέξω κατά τις συναλλαγές μου με τον κατασκευαστή;Υπάρχουν κάποια μυστικά ας πούμε που δεν μου πάει το μυαλό;

Να κοιτάξεις portofolio, να ρωτήσεις σε ποια πλατφορμα θα είναι στημένο το site σου , αν το template θα είναι custom ή έτοιμο αγορασμένο, να κατοχυρώσεις μόνος σου το όνομα σε διαφορετική εταιρία.

4)Έχω την δυνατότητα η σελίδα να είναι ΔΙΚΙΑ μου ;δηλαδή αν ο κατασκευαστής - συντηρητής δεν με ικανοποιεί απόλυτα να μπορώ να τον αλλάξω χωρίς να έχω κάποιο θέμα.

Ναι η σελίδα θα έιναι δικά σου μετά την παράδοση της, αν αναπτυχθεί σε ένα open cms θα μπορείς να αλλάξεις συνεργάτη χωρίς πρόβλημα (γι αυτο και πρότεινα open source cms)

5)Ποια γλώσσα είναι καλή να γνωρίζει κάποιος για να είναι αξιόπιστη η ιστοσελίδα; (π.χ. η εφαρμογή gmail δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα...κάπως έτσι το σκέφτομαι)

php, mysql , javascript είναι οι πιο διαδομένες γλώσσες το θέμα είναι ποιος μπορεί να αναπτύξει σωστά, (το σκεπτικό σου απέχει από το θέμα)

6)Ποιο είναι το συστατικό για να πηγαίνει "σφαίρα" μια ιστοσελίδα εκτός από τα γραφικά και την γραμμή;

Yπ'αρχουν πολλά "μυστικα" speed optimazion σελίδας, server, location of server, rοuting of server, optimization of server, cdn , mysql σε ξεχωριστό server κλπ , αλλά πολύ νωρίς για να ψάξεις τέτοια θέματα

Λίγα πράγματα για εμένα που ίσως έχουν σημασία.

1)Έχω απλές γνώσεις υπολογιστή και λίγα τεχνικά.

2)Θέλω κατά κύριο λόγο να φτιάξω μία ιστοσελίδα η οποία θα είναι "προσφορά" για τον τόπο και θέλω να καλύπτει τα πάγια έξοδα από τις διαφημίσεις.

3)Είμαι ιδιώτης και όχι επιχειρηματίας

4)Δεν "τα ΄χω" που λέμε για να δώσω χρήματα αέρα. Ότι δώσω θα είναι από το υστέρημά μου.

Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ προκαταβολικά

Καλά Χριστούγεννα!

Δημοσ.

Καλησπέρα κ χρόνια πολλά κ σε σένα. Αρχικά, εφόσον δεν μας λες τι θα είναι αυτή η ιστοσελίδα είναι λίγο πιο δύσκολο για να σου απαντήσουμε. Αρχικά έχω κάποιες απορίες σχετικά με αυτά που ζητάς

Υπάρχει κάποιος λόγος που ένα απλό περιβάλλον διαχείρισης δεν σου κάνει;

Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Ότι η σελίδα δεν θα πρέπει να μένει περισσότερο από π.χ. 10 λεπτά offline;

Αυτό είναι πολύ γενικό κ πολύ ασαφές. Κανένας δεν διαθέτει τη τεχνογνωσία για να υλοποιήσει τα πάντα.

Δεν αναφέρεις import δεδομένων, οπότε θέλεις ένα απλό αντίγραφο των δεδομένων σου σε excel ή access. Δεν θα χρειάζεται π.χ. να κάνεις αλλαγές στο excel και να τις ανεβάσεις μετά στη ΒΔ. Σωστά;

Το ότι η σελίδα θα είναι δική σου, μπορείς να το πετύχεις με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό. Βάζεις και δικηγόρο αν νομίζεις ότι είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να αναφέρεις κάπως ότι το παραγόμενο έργο είναι δικό σου και ότι τα όποια δικαιώματα (πνευματικά, χρήσης, κτλ) ανήκουν σε σένα.

Με οποιαδήποτε γλώσσα μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε. Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι να βρεις έναν συνεργάτη ο οποίος να είναι επαγγελματίας και καλός σε αυτό που κάνει. Αν είναι καλός, τότε η εφαρμογή θα είναι γρήγορη. Αλλά αυτό, εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Σε γενικές γραμμές μας λες πως δεν θέλεις να βγάλεις λεφτά από αυτό. Εφόσον δεν θα είναι επαγγελματικής φύσεως το project, είσαι σίγουρος ότι σου χρειάζονται τα (2) (4) (5) και (6);

Επειδή δεν αναφέρεις τι ακριβώς θέλεις, δεν ξέρω αν κάποιο γνωστό CMS θα σε κάλυπτε (άρα μιλάμε ότι χρειάζεσαι κάποιον που θα το στήσει με τα διαθέσιμα modules που υπάρχουν) ή θα χρειαστεί να πας σε μία εταιρία που θα αναλάβει το customization ενός CMS ή την ανάπτυξη module για να μπορέσει να υλοποιήσει αυτό που ακριβώς ζητάς.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον επαγγελματία και να μιλήσεις μαζί του. Μία τέτοια συζήτηση θα μπορέσεις κ εσύ να καταλάβεις ποια είναι τα requirements του project. Σε όλα αυτά και το budget είναι μεγάλος παράγοντας. Δεν μπορείς π.χ. να ζητάς 24 ώρες support αν δεν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις. Ισχύει το εξής, με το 20% του κόπου μπορούμε να πετύχουμε το 80% του αποτελέσματος. Εσύ είσαι ικανοποιημένος με το 80%; Αν όχι, το υπόλοιπο 20% θα είναι αρκετά ακριβό.

Ελπίζω να σε βοήθησα σε κάποια πράγματα, χρόνια πολλά και καλά χριστούγεννα!

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας

Για τον fouros : Ναι, θέλω να κάνω export για να κάνω επεξεργασία της βάσης δεδομένων, πχ αν θέλω να στείλω μήνυμα σε όλους τους συνδεδεμένους χρήστες που έχουν κάνει εγγραφή ή να στείλω σε ανθρώπους που είναι απο κάποια περιοχή κτλ.

Για τον _tasos:

Υπάρχει κάποιος λόγος που ένα απλό περιβάλλον διαχείρισης δεν σου κάνει;

Ναί γιατί θα προσθέτουν πληροφορίες ακόμα και άσχετα άτομα με την χρήση υπολογιστή.

Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Ότι η σελίδα δεν θα πρέπει να μένει περισσότερο από π.χ. 10 λεπτά offline;

όχι δεν έχω και τόσο πρόβλημα, ας μείνει και 5 ώρες αλλά να μπορώ να βρω κάποιον και να δώσει λύση.πχ όταν εγω έχω φτιάξει έναν υπολογιστή και πάθει κάτι, το κινητό μου είναι μόνιμα ανοιχτό για εξυπηρέτηση. Και προσπαθώ να δώσω λύση όσο μπορώ πιο άμεσα.κάτι τέτοιο περίπου...

>Αυτό είναι πολύ γενικό κ πολύ ασαφές. Κανένας δεν διαθέτει τη τεχνογνωσία για να υλοποιήσει τα πάντα. 

Να το εξηγησω λιγάκι, βλέπω πχ ένα ωραίο άλμπουμ φωτογραφιών στην τάδε σελίδα, να μπορώ να κάνω κι εγώ κάτι τέτοιο στην δικιά μου σελίδα.Η κάτι άλλο, διαβάζω ένα κείμενο στην ιστοσελίδα και αποφασίζω να συνδεθώ, να με πηγαίνει εκεί που διάβαζα και όχι στην αρχική σελίδα.

Δεν αναφέρεις import δεδομένων, οπότε θέλεις ένα απλό αντίγραφο των δεδομένων σου σε excel ή access. Δεν θα χρειάζεται π.χ. να κάνεις αλλαγές στο excel και να τις ανεβάσεις μετά στη ΒΔ. Σωστά;

Η εισαγωγή των δεδομένων θα είναι χειροκίνητη, δεν θέλω να κάνω αλλαγές στην βάση δεδομένων παρά μόνο να στέλνω e-mails σε συγκεκριμένους χρήστες.Κι επειδή ξέρω λιγάκι excel & access μπορώ να κάνω μερική διαχείριση.

Σε γενικές γραμμές μας λες πως δεν θέλεις να βγάλεις λεφτά από αυτό. Εφόσον δεν θα είναι επαγγελματικής φύσεως το project, είσαι σίγουρος ότι σου χρειάζονται τα (2) (4) (5) και (6);

Θέλω να βγάζω τα λειτουργικά έξοδα της ιστοσελίδας, τουλάχιστον να μην βάζω κι αυτά απο την τσέπη μου.

Επειδή δεν αναφέρεις τι ακριβώς θέλεις, δεν ξέρω αν κάποιο γνωστό CMS θα σε κάλυπτε (άρα μιλάμε ότι χρειάζεσαι κάποιον που θα το στήσει με τα διαθέσιμα modules που υπάρχουν) ή θα χρειαστεί να πας σε μία εταιρία που θα αναλάβει το customization ενός CMS ή την ανάπτυξη module για να μπορέσει να υλοποιήσει αυτό που ακριβώς ζητάς
.

οτιδήποτε χρειάζομαι και έχω σκεφτεί (ως εργαλεία) είναι παρμένο απο λειτουργίες άλλων ιστοσελίδων, δεν είναι κάτι το φοβερό.Άρα να φανταστώ πως δεν χρειάζεται να φτιαχτεί κάτι αποκλειστικό για μένα ε;

Ισχύει το εξής, με το 20% του κόπου μπορούμε να πετύχουμε το 80% του αποτελέσματος. Εσύ είσαι ικανοποιημένος με το 80%; Αν όχι, το υπόλοιπο 20% θα είναι αρκετά ακριβό
.

Απ ότι φαντάζομαι ναι θα είμαι ικονανοποιημένος.

Οι πληροφορίες σας παιδιά ήταν πολύ κατατοπιστικές. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Τώρα...

1)πως θα κρίνω αν κάποιος επαγγελματίας είναι καλός και θα μου κάνει καλή δουλειά;μια και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία.

2)Μήπως να μου προτείνετε κάποιους;έστω και με μήνυμα

3)Πριν κάνω την ερώτηση εδώ σκεφτόμουν να δώσω την δουλειά σε κάποιο παλικάρι που το κατέχει το θέμα που να μπορώ να τον βρίσκω εύκολα αλλά και να τον βοηθήσω οικονομικά. Ποια η γνώμη σας;

4)Μου είχε πει γνωστός πως υπάρχει κάποιο εργαλείο στο διαδίκτυο που μπορώ να καταθέσω το project μου και να πάρω τιμές. Ισχύει; γενικά μου το προτείνετε;

5)έχω την δυνατότητα προγραμματισμένα η ιστοσελίδα μου να αλλάζει μορφή κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα;να παίρνει ανάλογη μορφή δηλαδή

συγνώμη αν ρωτάω απλά πράγματα.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Κάθε επαγγελματίας έχει ένα portfolio και μέσα από αυτό θα μπορέσεις να καταλάβεις πόσο καλός είναι στη δουλειά του. Διάλεξε κάποιον επειδή είναι ικανός και όχι επειδή θέλεις να τον βοηθήσεις. Αν πιστεύεις πως το παλικάρι που λες μπορεί να φτιάξει το site σου, τότε δώσε σε αυτόν τη δουλειά. Το ότι μπορείς να τον βρίσκεις εύκολα και το ότι γνωρίζεστε είναι θετικό.

Καλή τύχη με το project σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...