Προς το περιεχόμενο

Περί μεσιτών για αγορά κατοικίας

puma1991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!!Τον τελευταιο καιρο ψαχνω για να αγορασω ενα διαμερισμα!!!ομως δεν εχω καμια εμπειρια με αγοροπωλησια ακινητου!!

Εδω χρειαζομαι και την βοηθεια σας!!Ριχνοντας μια ματια στις αγγελιες στο νετ και σε αντιστοιχο εντυπο που κυκλοφορει,παρατηρισα οτι οι αγγελιες που προεχρονταν απο μεσιτες ηταν σε πολυ χαμηλοτερες τιμες απο τις τιμες που προσφεραν οι ιδιωτες!!!

Γενικοτερα μου εχει δημιουργιθει απο παλαιοτερες κουβεντες μια αντιπαθεια για τους μεσιτες και ενας <<φοβος>>!!!

Για αυτο αν καποιος απο εσας εχει εμπειρια απο μεσιτες η γνωριζει κατι παραπανω και μπορει να μου δωσει μερικες συμβουλες,θα με βοηθουσε ΤΡΟΜΕΡΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

Δημοσ.

Δε ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό που λες ότι οι μεσίτες είναι πιο φθηνοί!Καθώς παίρνουν και μια προμήθεια από την πώληση ενός ακινήτου πχ!

Απλά μέσω του μεσίτη γλιτώνεις τη ταλαιπωρία και το ψάξιμο για να βρείς κάτι καλό!

Offtopic: του 91 είσαι ? και θέλεις να αγοράσεις και διαμέρισμα? WTF ?

Δημοσ.

ξερεις οτι σε αγορες/πωλησεις παιρνουν ενα ποσοστο απο ιδιοκτητη+αγοραστη?

και στα ενοικια απο μισο ή ολοκληρο απο ιδιοκτητη+αγοραστη?

Δημοσ.

ναι το γνωριζω αυτο!!!αλλα τοσο μεγαλο ειναι το ποσοστο ποια?γιατι πραγματικα το ποσο που δινουν σαν τιμη πωλησης ειναι αρκετα υποπτο!!συγκρινοντας την παντα με την τιμη που προσφερουν οι ιδιωτες στις αγγελιες!!!

Δημοσ.

http://www.spitogatos.gr/main/enimerosi/epilogi_mesiti/ola-osa-tha-thelate-na-mathete-gia-toy-mesites/ συνηθως 1-2% απο ιδιοκτητη+αγοραστη.

εννοεις οτι βρισκεις ιδιο διαμερισμα με αγγελια ιδιωτη ακριβοτερα ενω ο μεσιτης το χει φτηνοτερη τιμη?ή γενικα στην περιοχη οτι τα φτηνοτερα τα χουν οι μεσιτες?

Δημοσ.

οχι ιδιο διαμερισμα!!!αλλα γενικοτερα ιδιας κατηγοριας διαμερισματα(ιδια τμ,ιδιας παλαιοτητας,ιδια περιοχη) με μεγαλες αποκλισεις στις τιμες!!!

Δημοσ.

μηπως απλα οι ιδιωτες ειχαν βαλει την αγγελια παλιοτερα?

ενταξει παιζει να τους λενε να ριχνουν τιμες μπας και κανουν αυτοι καμμια πωληση...

Δημοσ.

Δεν νομιζω, γιατι δεν σταθηκα μονο σε μια περιοχη!!!Γενικοτερο ειναι το φαινομενο!!!ισως αυτο που λες!!να τους πειθουν να ριξουν τις τιμες και να τους προσγειωνουν στην σημερινη πραγματικοτητα,με απωτερο σκοπο να γινει αμμεσα η πωληση/αγορα και να εχουν αμεσο ρευστο στα χερια τους!!!

Δημοσ.

οι μεσιτες απο το νομο παιρνουν 2%.αλλα γλυτωνεις κοπο και ταλαιπωρια.να τους εμπιστευεσαι.και στο τελος καντους και παζαρια.εγω γλυτωσα 500ευρω

Δημοσ.

Επίσης να πούμε ότι αγγελίες απο μεσίτες πολλές φορές γράφουν παπάδες για να ενθουσιαστεις να πάρεις τηλέφωνο και να ακούσεις το εξής:"Ωωω..λυπάμαι..το συγκεκριμένο έχει πουληθεί-νοικιαστει...αλλα μπορώ να σας βρω κάτι αντίστοιχα καλο..."

Δημοσ.

Η μεσιτική αμοιβή είναι συμφωνηθείσα και ορίζεται σε ποσό ή σε ποσοστό.

Βάση τον αστικό κώδικα δεν υπάρχει άρθρο που να ορίζει ούτε σε ποσό, ούτε σε ποσοστό το ύψος της μεσιτείας (βλέπε άρθρο 703 έως και 708).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...