pp6210 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα και Χρόνια Πολλά, δοκίμασα να ανοίξω το pc μου χτες και δεν άνοιγε: πατώντας το κουμπί έκανε μια λάμψη το εξωτερικό φωτάκι λειτουργίας και μετά τίποτα. Έκλεισα τελείως το ρεύμα από το πολύμπριζο (το οποίο είναι με προστασία υπέρτασης), έλεγξα συνδέσεις εξωτερικών καλωδίων, άνοιξα και κοίταξα με φακό το εσωτερικό (όχι οτι θα έβλεπα τίποτα διαφορετικό, έχω να ανοίξω το εσωτερικό κανένα 6μηνο από όταν του έβαλα 2ο δίσκο!), έκανα 2η δοκιμή και πάλι το ίδιο. Επείδή είχα αρκετό καιρό να το χρησιμοποιήσω και το είχα σβηστό από το πίσω διακόπτη του τροφοδοτικού, ξαναέκανα power off απο το διακόπτη, μετά power on και περίμενα περίπου 15 λεπτά πριν ξαναδοκιμάσω με το κουμπί του pc - πάλι το ίδιο, μια σύντομη λάμψη στο πράσινο λαμπάκι του pc, αυτή τη φορά πήρε και 2-3 βόλτες ο ανεμηστήρα του επεξεργαστή και μετά τίποτα απολύτως.... σε καμμία από τις 3 προσπάθειές μου δεν άκουσα κάποιο μπιμ ή θόρυβο και δεν μύρισε τίποτα καμμένο... Επίσης να πω οτι το λαμπάκι λειτουργίας της μητρικής και το "μάτι" του οπτικού ποντικιού ανάβουν κανονικά όταν ανοίξω τον διακόπτη ρεύματος της PSU. Τι άλλο να κάνω για να τσεκάρω που είναι το πρόβλημα?
Maldino Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα και Χρόνια Πολλά, δοκίμασα να ανοίξω το pc μου χτες και δεν άνοιγε: πατώντας το κουμπί έκανε μια λάμψη το εξωτερικό φωτάκι λειτουργίας και μετά τίποτα. Έκλεισα τελείως το ρεύμα από το πολύμπριζο (το οποίο είναι με προστασία υπέρτασης), έλεγξα συνδέσεις εξωτερικών καλωδίων, άνοιξα και κοίταξα με φακό το εσωτερικό (όχι οτι θα έβλεπα τίποτα διαφορετικό, έχω να ανοίξω το εσωτερικό κανένα 6μηνο από όταν του έβαλα 2ο δίσκο!), έκανα 2η δοκιμή και πάλι το ίδιο. Επείδή είχα αρκετό καιρό να το χρησιμοποιήσω και το είχα σβηστό από το πίσω διακόπτη του τροφοδοτικού, ξαναέκανα power off απο το διακόπτη, μετά power on και περίμενα περίπου 15 λεπτά πριν ξαναδοκιμάσω με το κουμπί του pc - πάλι το ίδιο, μια σύντομη λάμψη στο πράσινο λαμπάκι του pc, αυτή τη φορά πήρε και 2-3 βόλτες ο ανεμηστήρα του επεξεργαστή και μετά τίποτα απολύτως.... σε καμμία από τις 3 προσπάθειές μου δεν άκουσα κάποιο μπιμ ή θόρυβο και δεν μύρισε τίποτα καμμένο... Επίσης να πω οτι το λαμπάκι λειτουργίας της μητρικής και το "μάτι" του οπτικού ποντικιού ανάβουν κανονικά όταν ανοίξω τον διακόπτη ρεύματος της PSU. Τι άλλο να κάνω για να τσεκάρω που είναι το πρόβλημα? Εχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα το ενα παλιο υπολογιστη ενος φιλου μου που πηρα εχθες. Απλα αναβουν ανεμηστηρες και το πρασινο φωτακι και μετα τιποτα. Εβγαλα και την καρτα γραφικων επειδη δεν αναβε η οθονη τιποτα παλι. Ουτε μπιπ κανει...
pp6210 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Ποιο είναι το τροφοδοτικό; το τροφοδοτικό είναι νομίζω no name 400W (θα το δω το απόγευμα στο σπίτι) και το έχω περίπου 4 με 4,5 χρόνια - λες να τα έφτυσε? Πάντως τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουν πέσει ασφάλειες 2-3 φορές, συν 2 φορές που κατέβασα γενικό για να αλλάξω λάμπες. Από την άλλη, και μεσολαβεί πολύμπριζο με προστασία τάσης και , το κυριότερο, το τροφοδοτικό ήταν κλειστό από τον διακόπτη του περίπου 3-4 βδομάδες τώρα, μπορεί να κάηκε από ρεύμα?
Ather Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Ελέγχεις το τροφοδοτικό σου έτσι: http://www.youtube.com/watch?v=4askospjx0E Αν λειτουργούν οι ανεμιστήρες για λίγο και μετά κλείνει το σύστημα αυτό γίνεται διότι ο επεξεργαστής καταλαβαίνει ότι παίρνει ρεύμα με προδιαγραφές γτπ και δίνει σήμα για να κλείσει στο σύστημα για να μην καταστραφεί. Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό μπορεί και η μητρική. Η τάση του cpu κανονίζεται από τους κοντινούς μεγάλους πυκνωτές προς αυτό, οπότε κοιτάς αν είναι χαλασμένοι.
pp6210 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Ελέγχεις το τροφοδοτικό σου έτσι: http://www.youtube.com/watch?v=4askospjx0E Αν λειτουργούν οι ανεμιστήρες για λίγο και μετά κλείνει το σύστημα αυτό γίνεται διότι ο επεξεργαστής καταλαβαίνει ότι παίρνει ρεύμα με προδιαγραφές γτπ και δίνει σήμα για να κλείσει στο σύστημα για να μην καταστραφεί. Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό μπορεί και η μητρική. Η τάση του cpu κανονίζεται από τους κοντινούς μεγάλους πυκνωτές προς αυτό, οπότε κοιτάς αν είναι χαλασμένοι. Ευχαριστώ για το λινκ, δεν χρειάστηκε να τσεκάρω το παλιό, δοκίμασα με ένα δανεικό τροφοδοτικό... φόρτωσε κανονικά το pc, έκανα log in στα win7, και 4-5 λεπτά από την ώρα που το άνοιξα, έκλεισε! Όταν το ξεκίνησα πάλι μου έκανε μπιπ και μου έβγαλε cpu temperature over limit (ή κάτι τέτοιο), press F1 to resume. οπότε και εγώ το έκλεισα μην γίνει καμμιά χειρότερη ζημιά... αναρωτιέμαι αν είναι μητρική ή επεξεργαστής, όπως και να έχει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο με τις γνώσεις που έχω, θα βρω κάποιον τεχνικό να το πάω...
SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 cpu temperature over limit το λέει και η λέξη ειναι πιθανή υπερθέρμανση του επεξεργαστή.Μπες στο bios στην επιλογή temperature που δείχνει την θερμοκρασία του επεξεργαστή και δές πόσο παει αν ανεβαίνει η μένει σταθερή. Επίσης αν θέλεις να το τσεκάρεις στα windows (και προλάβεις πριν σβήσει) κατεβάσε το πρόγραμμα core temp. Τώρα αν είναι όντως ο επεξεργαστής πρέπει να ανοίξεις το pc σου και να τσεκάρεις οτι το ανεμιστιράκι της ψήκτρας του επεξεργαστή λειτουργεί κανονικά και με κανονικές στροφές γιατι το πιο πιθανόν ειναι να τα έχει φτύσει ο ανεμιστήρας και να μην ψήχεται σωστά η cpu. Υ.Γ Tι επεξεργαστή έχεις ;
popeye68 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για το λινκ, δεν χρειάστηκε να τσεκάρω το παλιό, δοκίμασα με ένα δανεικό τροφοδοτικό... φόρτωσε κανονικά το pc, έκανα log in στα win7, και 4-5 λεπτά από την ώρα που το άνοιξα, έκλεισε! Όταν το ξεκίνησα πάλι μου έκανε μπιπ και μου έβγαλε cpu temperature over limit (ή κάτι τέτοιο), press F1 to resume. οπότε και εγώ το έκλεισα μην γίνει καμμιά χειρότερη ζημιά... αναρωτιέμαι αν είναι μητρική ή επεξεργαστής, όπως και να έχει δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο με τις γνώσεις που έχω, θα βρω κάποιον τεχνικό να το πάω... Έλεγξε αν η ψύκτρα του επεξεργαστή "πατάει" σταθερά πάνω στον επεξεργαστή. Αν έχει χαλαρώσει και δεν κάνει τέλεια επαφή τότε δεν γίνεται απαγωγή θερμότητας από τον επεξεργαστή προς την ψύκτρα και επεμβαίνει το gpu alarm temperature (από το BIOS) και διακόπτει την λειτουργία του υπολογιστή για να μην καεί ο επεξεργαστής.
pp6210 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Έλεγξε αν η ψύκτρα του επεξεργαστή "πατάει" σταθερά πάνω στον επεξεργαστή. Αν έχει χαλαρώσει και δεν κάνει τέλεια επαφή τότε δεν γίνεται απαγωγή θερμότητας από τον επεξεργαστή προς την ψύκτρα και επεμβαίνει το gpu alarm temperature (από το BIOS) και διακόπτει την λειτουργία του υπολογιστή για να μην καεί ο επεξεργαστής. Όπως τα λες είναι, τελικά το τροφοδοτικό ήταν το πρόβλημα, το άλλαξα με ένα δανεικό και είμαι ΟΚ. Στην πορεία του ψαξίματος όμως, είχα βγάλει ψύκτρα για να δω αν είναι ο επεξεργαστής οκ οπτικα και μετά δεν την τοποθέτησα με ΤΕΛΕΙΑ επαφή, οπότε παρόλο που έβαλα το άλλο τροφοδοτικό είχα το πρόβλημα της θερμοκρασίας... Όλα ΟΚ τώρα, έχει ήδη δουλέψει 4-5 ώρες χωρίς πρόβλημα, σας ευχαριστώ για την βοήθεια!
popeye68 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Όπως τα λες είναι, τελικά το τροφοδοτικό ήταν το πρόβλημα, το άλλαξα με ένα δανεικό και είμαι ΟΚ. Στην πορεία του ψαξίματος όμως, είχα βγάλει ψύκτρα για να δω αν είναι ο επεξεργαστής οκ οπτικα και μετά δεν την τοποθέτησα με ΤΕΛΕΙΑ επαφή, οπότε παρόλο που έβαλα το άλλο τροφοδοτικό είχα το πρόβλημα της θερμοκρασίας... Όλα ΟΚ τώρα, έχει ήδη δουλέψει 4-5 ώρες χωρίς πρόβλημα, σας ευχαριστώ για την βοήθεια! Eίδες καμμιά φορά το πρόβλημα φαίνεται να είναι σοβαρό αλλά η λύση του τόσο απλή που δεν πάει ο νους μας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.