VirusX2gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά, Είμαι φοιτητής ΗΜΜΥ, και έχω στο μυαλό μου την δημιουργία ενός ιστότοπου όπου θα φιλοξενούνται ελληνικές ελεύθερες/ανοιχτού κώδικα εφαρμογές αλλά και ελληνικές μεταφράσεις ξένων τέτοιων εφαρμογών. Δηλαδή κάτι σαν το sourceforge αλλά ελληνικό, μόνο για ελληνικές εφαρμογές η ελληνικές μεταφράσεις ξένων όπως προανέφερα. Η σκέψη μου είναι να δίνουμε χώρο σε κάθε project για αρχεία αλλά και ένα μικρό cms διαχειρίσιμο από την ομάδα του κάθε project που θα “παίζει” σε ξεχωριστό subdomain (πχ project.domain.gr), για την παρουσίαση της εφαρμογής η ότι άλλο επιθυμεί η ομάδα. Φυσικά αυτό είναι μια αρχική σκέψη και στην πορεία μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες δυνατότητες. Όμως αυτό θέλει χρόνο και άτομα να ασχοληθούν με οποίον τρόπο μπορεί ο καθένας! Υπάρχουν άτομα που θα ήθελαν να βοηθήσουν να ξεκινήσουμε το στήσιμο ενός τέτοιου ιστότοπου ή έστω να τον υποστηρίξουν κάνοντας το γνωστό σε forums και σε άλλους χρήστες ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και περιμένω τις απόψεις σας. Με εκτίμηση Παναγιώτης
Haldol Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Έχεις σκεφτεί την βιωσιμότητα ενός τέτοιου project; Παρά το ότι δεν υπάρχουν πολλές «ντόπιες» FOSS εφαρμογές, πάλι οι ανάγκες σε bandwidth θα είναι μεγάλες. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου θα πρέπει να υπάρχουν έσοδα ώστε να στηριχτεί το εγχείρημα (προσοχή: δεν μιλάω για κέρδος). Donations; Μην περιμένεις να ασχοληθούν πολλοί. Κάποια μορφή συνδρομής; Πάλι άσχημα τα νέα, αφού ο ανταγωνισμός προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν. Διαφημίσεις; Με τόσο περιορισμένο κοινό, τα έσοδα θα είναι πολύ μικρά.
VirusX2gr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Έχεις σκεφτεί την βιωσιμότητα ενός τέτοιου project; Παρά το ότι δεν υπάρχουν πολλές «ντόπιες» FOSS εφαρμογές, πάλι οι ανάγκες σε bandwidth θα είναι μεγάλες. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου θα πρέπει να υπάρχουν έσοδα ώστε να στηριχτεί το εγχείρημα (προσοχή: δεν μιλάω για κέρδος). Donations; Μην περιμένεις να ασχοληθούν πολλοί. Κάποια μορφή συνδρομής; Πάλι άσχημα τα νέα, αφού ο ανταγωνισμός προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν. Διαφημίσεις; Με τόσο περιορισμένο κοινό, τα έσοδα θα είναι πολύ μικρά. Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, εάν όπως λες είναι όλα τόσο περιορισμένα (που δεν το εύχομαι) τότε δεν θα έχουμε τόσο μεγάλες απαιτήσεις. Όπως και να 'χει, το να δίνουμε 100-150 € τον χρόνο για το bandwidth δεν νομίζω ότι είναι θέμα..
Haldol Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Ούτε εγώ το νομίζω... αρκεί να είναι όντως τόσο μικρό το ποσό (δεδομένου ότι θα «μοιράζεται» όλη η ομάδα τα έξοδα). Πάντως σε υπηρεσίες του εξωτερικού, οι τιμές είναι ενθαρρυντικές. Για παράδειγμα βρήκα 100GB/mo (CDN-enabled) για < 20 USD/mo. Πάντως είναι ενδιαφέρουσα σαν ιδέα.
dewn735 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 +1 κι από εμένα για τη σκέψη και την ιδέα. Όντως είναι κάτι που λείπει, αν και το οικονομικό σκέλος όντως θα είναι πρόβλημα, και μάλλον θα είναι στο μείον για σένα...
inBlogger Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Kαλή αρχή αν εχεις το κουράγιο να ξεκινήσεις κάτι τέτοιο. Πάντως το ROI(Return of investment) θα είναι πολύ χαμηλο = οχι τοσο βιώσιμο σχέδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.