Προς το περιεχόμενο

Δημοσιοποίηση παραπόνων στο Διαδίκτυο, οδηγεί σε αγωγή


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησε εταιρεία υπολογιστών εναντίον καταναλωτή που δημοσιοποίησε στο blog του τη δυσαρέσκεια του για το service της εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα η εταιρεία Systemgraph άσκησε αγωγή ύψους 200.000€ κατά καταναλωτή για προσβολή φήμης η οποία επικεντρώνεται στην δημοσιοποίηση των παραπόνων του σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες.

 

Το περιστατικό αυτό δημιουργεί ερωτήματα κατά πόσο είναι θεμιτή η δημοσιοποίηση παραπόνων δηλαδή πού σταματάει η κριτική και πού ξεκινάει η συκοφαντική δυσφήμιση. Να σημειωθεί ότι έχουν εκδοθεί αντικρουόμενες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων για το κατά πόσο εφαρμόζεται ο νόμος περί Τύπου σε δημοσιεύματα του Διαδικτύου (βλ. απόφαση 27/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά και απόφαση 4980/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά).

 

Ενημέρωση 7/1/2011 : Η εταιρεία System Graph Technologies μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε σήμερα την επιστολή παρέμβασης του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ο οποίος κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.

 

Αναγνωρίζοντας ότι η ήπια αντιμετώπιση των γεγονότων είναι πιο ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές και αρνούμενοι να συμβάλουμε στον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης στο Διαδίκτυο, θα παρευρεθούμε στην συνάντηση προκειμένου να αναφέρουμε τις θέσεις μας, ελπίζοντας σε εξώδικη επίλυση της διαφοράς.

 

Η ομάδα της System Graph Technologies

 

Ενημέρωση 14/1/2011: Νέα ανακοίνωση της System Graph Technologies με την οποία αποσύρει την αγωγή

 

Στην System Graph Technologies, δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της Apple για περισσότερο από μία δεκαετία. Έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας υποστηρίζοντας τις ανάγκες τους με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.

 

Στην υπόθεση με τον κ. Παπαδημητριάδη, η διαφωνία μας είχε επακόλουθο μια σειρά γεγονότων, τα οποία έπληξαν τόσο το ήθος όσο και την αξιοπιστία των ανθρώπων μας, και μας οδήγησε στην κατάθεση της αγωγής. Η κίνηση αυτή έγινε με μοναδικό κριτήριο την προάσπιση του ονομάτός μας και τίποτε άλλο. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να αντιπαρατεθούμε με τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του καταναλωτή καθώς και την ελευθερία του να εκφράζει την άποψή του και να κάνει κριτική.

 

Aντιλαμβανόμενοι ότι στην προσπάθειά μας να προασπίσουμε το όνομά μας οδηγηθήκαμε σε μια αντίδραση υπερβολική και άστοχη, και δεχόμενοι πως τελικά πρόθεση του κ. Παπαδημητριάδη δεν ήταν να θίξει την φήμη και την αξιοπιστία μας, αποσύρουμε την σχετική αγωγή.

 

Ευχαριστούμε τους φίλους και πελάτες μας που μας στηρίζουν σε όλη την πορεία μας. Η υπόθεση αυτή αποτέλεσε για εμάς το κίνητρο για αυτοκριτική. Δεσμευόμαστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα υγιές πλαίσιο διαλόγου με τους καταναλωτές, συμμετέχοντας ενεργά στην ψηφιακή κοινότητα και τα social media.

 

System Graph Technologies

Link.png Site: Μήνυμα Καταναλωτή

Link.png Site: Μήνυμα στο blog elawyer

Link.png Site: arkoudos.com (Περισσότερες Πληροφορίες)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 596
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τι όμορφα. Είναι που είναι ανίκανοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, όταν κάποιος δηλώσει τη δυσαρέσκειά του του κάνουν και αγωγή. Πρότυπο επιχείρησης, τι να πω.

 

Στα τάρτατα ρε. Που να βαρέσουν κανόνι σε 3 μέρες. :angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα ναι με την τρομοκρατια στους πελατες θα βγαλουν τα σπασμενα βρε τελικα μπας και η ελευθερια λογου καταργηθηκε και δεν το ξερα???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάτε σιγά ρε,θα μας πάρουν χαμπάρι και το νέο masterchef είναι σε κάνα χρόνο.fffffffffffffffn.png

 

Ε ρε κάτι ρεζίλια..

 

Θα κυνηγηθεί το μισο insomnia - the lab και πάει λέγοντας σε κάνα χρόνο.. το βλέπω. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απαράδεκτο... Η apple τόσα χρόνια οφείλει να κάνει κάτι με τον έλεγχο των τσίρων της στην Ελλάδα. Έχουν ξεφύγει και το μόνο που κάνουν είναι να τη δυσφημίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ...

 

Και κερατάς ο άνθρωπος και δαρμένος. Πραγματικά έχω απορία αν θα βρει το δίκιο του ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν δεν ντρέπεται ο Δημητράκης να ζητάει αντικατάσταση τσ τσ τσ τς παιδεία, ήθος, ντροπή μας σαν καταναλωτές, να χαλάει ο υπολογιστής μας και να έχουμε το ΘΡΑΣΟΣ να ζητάμε αντικατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...