sothoms Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Το pc ενός φίλου είχε Windows 7 32bit με εγκατεστημένη μνήμη 2x1GB στα 800MHz και μετά από format που του έκανα, του έβαλα τα 64bit. Επειδή ψιλοσερνόταν, είχα μία μνήμη 2GB στα 800MHz και την έβαλα στο 2ο slot. (Στα 1-3 slot ήταν οι άλλες μνήμες που είχε γιατί έπαιζε σε dual channel). Τα windows αναγνωρίζουν πλέον 4GB μνήμη, αλλά παρόλο που είναι 64bit έχει μέσα σε παρένθεση (3,2GB usable). Αυτό γνωρίζω γίνεται μόνο στα 32bit τα οποία δεν εκμεταλλεύονται όλη την μνήμη. Τώρα όμως γιατί συμβαίνει αυτό;
fotis4u Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί σου λέει ότι μόνο τα 3.2 από τα 4 χρησιμοποιούνται διότι τα υπόλοιπα 0.8 χρησιμοποιούνται από τα graphic hardware σου. Ρίξε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.vistaclues.com/reader-question-maximum-memory-in-32-bit-windows-vista/
guardianx71 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί σου λέει ότι μόνο τα 3.2 από τα 4 χρησιμοποιούνται διότι τα υπόλοιπα 0.8 χρησιμοποιούνται από τα graphic hardware σου. Ρίξε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.vistaclue...-windows-vista/ ΔΕν είναι καθόλου φυσιολογικό γιατί έχει βάλει 64bit win7. Δες στο bios της μητρικής μήπως έχει καμμιά επιλογή allocate memory ή memory allocation ή κάτι σχετικό
bananasplit Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 πώς τσεκάρεις τη μνήμη;;προσωπικά θα σου πρότεινα να πας στη διαχείριση εργασιών,στις επιδόσεις και τέλος στην εποπτεία πόρων..εκεί γράφει τη μνήμη που χρησιμοποιείς,τη διαθέσιμη και το σύνολο...κανονικά εκεί πρέπει να γράφει 4 gb...αν δε γράφει,ας μας βοηθήσουν περισσότερο άλλοι συμφορουμίστες που μπορεί να ξέρουν καλύτερα.....θα βοηθούσε πάντως να αναφέρεις και το configuration του υπολογιστή...είναι πολύ πιθανόν ο υπολογιστής έχει on board κάρτα γραφικών,οπότε η κάρτα είναι αυτή που δεσμεύει το υπόλοιπο 0,8 της ραμ...νομίζω αυτό εννοεί και ο φίλος fotis...σε οποιαδήποτε περίπτωση,η εποπτεία πόρων θα σε βοηθήσει να καταλάβεις,επειδή εκεί αναφέρει και την δεσμευμένη από το σύστημα ραμ....
fotis4u Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 +1 και από εμένα σε αυτό που λέει ο φίλος bananasplit. μπορεί το hardware σου να σου χρησιμοποιεί αυτα τα 0.8 αλλά τα windows στο configuration να βλέπουν και τα 4. Γιαυτό το λόγο ανέβασα και το link γιατί αναφέρετε ακριβώς σε αυτό το "πρόβλημα"
sothoms Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Γράφει κανονικά 4 gb (4096 για την ακρίβεια) εκεί που αναφέρεις. Απλά λέει επίσης ότι Hardware reserved είναι 800Μb. Τώρα ως hardware να θεωρεί την κάρτα γραφικών; Το χαρακτηριστικά από το Pc είναι: Motherboard: P5W DH Deluxe (εδώ είναι και το manual http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5W%20DH%20Deluxe/e2557_p5w_dh_dlx.pdf) CPU: E6850 core2duo στα 3GHz Κάρτα: ΑΤΙ 3650 στα 512 MB Ram: Σας ανεφερα παραπάνω OS: Windows 7 64bit
bananasplit Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 +1 και από εμένα σε αυτό που λέει ο φίλος bananasplit. μπορεί το hardware σου να σου χρησιμοποιεί αυτα τα 0.8 αλλά τα windows στο configuration να βλέπουν και τα 4. Γιαυτό το λόγο ανέβασα και το link γιατί αναφέρετε ακριβώς σε αυτό το "πρόβλημα" http://en.wikipedia.org/wiki/Video_card επίσης άλλο ένα link που περιγράφει αυτό ακριβώς.....δες αυτό που σου προτείναμε στην εποπτεία,και πες μας τι γράφει....και το configuration αν είναι εύκολο.... συγγνώμη πόσταρα εκείνη την ώρα και δεν το είδα.....είναι reserved από το σύστημα.... http://www.tomshardware.co.uk/forum/258912-15-t500-radeon-3650-shared-memory νομίζω περιγράφει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εσένα...είναι απλά shared...δηλαδή τη δεσμεύει για την κάρτα σου,αλλά αν χρειαστεί στο software θα την αποδεσμεύσει.... προσωπικά πιστεύω οτι είναι αυτό...
sothoms Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Τι σημαινει όμως αυτο τελικά; Ότι παρόλο που έβαλα 64bit δεν θα δει ποτε όλη την μνήμη;
fotis4u Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό θέλουμε να δούμε και εμείς αφού πρώτα μας πεις τι περιγράφει το configuration
sothoms Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό θέλουμε να δούμε και εμείς αφού πρώτα μας πεις τι περιγράφει το configuration Γραφει όπως είπα ότι είναι reserved απο το hardware. Τι παραπάνω να κοιτάξω για να σας κατατοπίσω καλύτερα;
bananasplit Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Τι σημαινει όμως αυτο τελικά; Ότι παρόλο που έβαλα 64bit δεν θα δει ποτε όλη την μνήμη; βλέπει όλη τη μνήμη....το είδες στην εποπτεία πόρων... απλά δεσμεύει 0,8 για την κάρτα σου..... μπορείς να το πειράξεις και να μην τη δεσμεύει,αλλά η γνώμη μου είναι να μην το κάνεις...γιατί έτσι κι αλλιώς αν το σύστημα τη χρειαστεί,θα την αποδεσμεύσει....
sothoms Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Άρα δεν μπορω να κάνω τίποτα; Δηλαδη σε κάποια συστηματα τα 64μπιτα βλεπουν τα 4 γιγα και σε καποια οχι; Μήπως φταίει το ότι η κάρτα που έβαλα δεν παίζει σε dual channel;
fotis4u Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Γραφει όπως είπα ότι είναι reserved απο το hardware. Τι παραπάνω να κοιτάξω για να σας κατατοπίσω καλύτερα; Sorry post-αρα και τώρα είδα το configuration σου, είναι αυτό που σου είπα στην αρχή, η κάρτα γραφικών σου δεσμεύει τα 0.8gb(800mb) σε περίπτωση που τα χρειαστεί, αλλά όπως είδες και στο configuration τα windows αναγνωρίζουν κανονικά το σύνολο μνήμης που έχεις εγκαταστήσει.
bananasplit Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Sorry post-αρα και τώρα είδα το configuration σου, είναι αυτό που σου είπα στην αρχή, η κάρτα γραφικών σου δεσμεύει τα 0.8gb(800mb) σε περίπτωση που τα χρειαστεί, αλλά όπως είδες και στο configuration τα windows αναγνωρίζουν κανονικά το σύνολο μνήμης που έχεις εγκαταστήσει. +1 κι από εμένα....πιστεύω αυτό ακριβώς που λέει και ο fotis...βέβαια για να είμαι ειλικρινής με προβλημάτισε κάτι που διάβασα μόλις σε ένα forum... http://superuser.com/questions/56157/why-is-windows-7-marking-all-my-extra-ram-as-hardware-reserved κοίταξε την προτελευταία απάντηση... δε μπορώ να ξέρω κατα πόσο ισχύει...προσωπικά πιστεύω αυτό που πιστεύει και ο fotis... αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση,διάβασε κι αυτό που λένε τα παιδιά εκεί.... αν ξέρει και κάποιος άλλος,ας μας πει αν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει......
fotis4u Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Ναι όντως μπορεί να συμβαίνει και αυτό, καλό θα ήταν να κάνεις και εσύ αυτό που αναφέρετε στο προτελευταίο comment, αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι θέμα bios και επίσης από την στιγμή που μπορείς και να μικρύνεις αυτό το μέγεθος ώστε να δεσμεύει λιγότερο από 0.8 ή όσο θέλεις εσύ δεν νομίζω να συν τρέχεις κανένα πρόβλημα, πάντως για καλό και για κακό δοκίμασε αυτό που αναφέρει ο φίλος από το link που ανέβασε ο φίλος bananasplit
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.