sothoms Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Λέτε γι αυτό; For anyone still having this issue: 1)Press Start -> Run 2)Type "msconfig" 3)Go under the "Boot" tab 4)Click "Advanced options" button 5)UNcheck "Maximum memory" 6)Reboot Το έκανα νωρίτερα μόνο που απο default ήταν ξετσεκαρισμένο το "Maximum Memory" και απο κάτω έγραφε "0". Μόλις το τσέκαρα, μου έγραψε από κάτω το παραθυράκι "4096 MB" Πάτησα οκ, έκανα reboot, αλλά μία από τα ίδια.
fotis4u Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2010 Όχι, λέμε να αλλάξεις θέσεις στις μνήμες όπως έλεγε και το link, και μετά να δεις άμα όντως σου εμφανίζει διαθέσιμη όλο το εύρος της μνήμης.
popeye68 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Άρα δεν μπορω να κάνω τίποτα; Δηλαδη σε κάποια συστηματα τα 64μπιτα βλεπουν τα 4 γιγα και σε καποια οχι; Μήπως φταίει το ότι η κάρτα που έβαλα δεν παίζει σε dual channel; Εμένα πάντως στο σύστημα της υπογραφής μου τα "βλέπει" και τα 4GB. Από τι εξαρτάται ρε παιδιά αυτό; Μήπως από το αν έχει on board gpu ή όχι; Εγώ δεν έχω on board πάντως.
Thanos1972 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Λογικο ειναι αυτο που λες.αφου ειναι στα 4ghz η μνημη οπως λες στον τιτλο.Η αλλαζεις τιτλο η μνημη.
guardianx71 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Ας το ξαναπώ ... Αυτό με το reserved στα 64-bit από την κάρτα γίνεται μόνο όταν είναι onboard. Αυτό με το εώς 3.25 διαθέσιμα γίνεται μόνο με 32-bit OS . Είναι καθαρά θέμα bios. Δεν πιστεύετε?διαβάστε!!! Δεν ήταν allocation που έλεγα αλλά Memory Remap .
fotis4u Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι θέμα bios Το είχα αναφέρει και εγώ πιο πάνω. Καλή χρόνια σε όλους με υγεία και ευτυχία.
yiannis_1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Αν εχει motherboard με intel 945 χωρίς memory remap option στο bios ή μνήμη που θα δεί το μηχάνημα θα είναι 3.2 giga. Είναι περιορισμός του 945 chipset και φυσικά δε σημαίνει ότι 800 megabytes χρησιμοποιούνται απο την onboard graphic. Ακόμα και ανενεργη να ναι η onboard αυτα τα 800 μένουν αχρησιμοποίητα γιατί το chipset εχει maximum addressing 4 giga συνολικά, χρειάζεται ομως να δώσει bandwidth και για άλλες λειτουργίες οπως οι sata ή onboard sound card, τα pci κτλ κτλ. To memory remap δε ξέρω ακριβώς τι κάνει και πως βοηθάει στο να δει το μηχάνημα και επιπλέον μνημη αλλά πολλά motherboard που δεν εχουν αυτή την επιλογή οπως το asrock ConRoe1333-D667 - ConRoe1333-DVI/H - ConRoe945G-DVI δε πρόκειτε να δουν παραπάνω απο 3,2 giga ram ακόμα και σε 64bit λειτουργικό. απο το site της asrock - Max. capacity: 4GB* *Due to the chipset limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® XP, Windows® XP 64-bit, Windows® Vista™ and Windows® Vista™ 64-bit.
Tetix Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Σε συμφωνία με αυτά που γράφει ο Γιάννης από τη δική μου mobo για άλλο chipset (asrock site): *Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® XP. For Windows® XP 64-bit with 64-bit CPU, there is no such limitation.
guardianx71 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά το link που παρέθεσα στο προηγούμενο post μου είναι από το site της asus και αφορά την συγκεκριμένη μητρική που έχει το παιδ. Εάν δεν έχει την συγκεκριμένη επιλογή στην δικιά του το πιο πιθανό να θέλει bios update
yiannis_1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Απο το Support της Microsoft 1η περίπτωση Σε επίπεδο υλισμικού .......................................................................................... Για παράδειγμα, θεωρείστε έναν υπολογιστή με chipset Intel 975X που υποστηρίζει 8 GB χώρου διευθύνσεων. If you install 8 GB of RAM, the system memory that is available to the operating system will be reduced by the PCI configuration requirements. In this example, PCI configuration requirements reduce the memory that is available to the operating system by an amount that is between approximately 200 MB and approximately 1 GB. The reduction depends on the configuration. 2ος πιθανός λόγος Επιστροφή στην αρχή Physical memory limits in Windows 7 The following table specifies the limits on physical memory for the different versions of Windows 7. Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα VERSION Limit in 32-bit Windows Limit in 64-bit Windows Windows 7 Ultimate 4 GB 192 GB Windows 7 Enterprise 4 GB 192 GB Windows 7 Professional 4 GB 192 GB Windows 7 Home Premium 4 GB 16 GB Windows 7 Home Basic 4 GB 8 GB Windows 7 Starter 2 GB 2 GB For more information about memory limits for Windows releases, click the following link to view the article on the Microsoft Web site: Οπότε σε επίπεδο λογισμικου μόνο τα 7 starter 64 εχουν θέμα με περιορισμό μεχρι τα 2GB Το πρόβλημα του thread starter επειδή βλέπω πως βλέπει 3,2 giga ραμ ανοίκει στην 1η κατοιγορία επίπεδο υλισμικού και προκαλείτε απο εύρος μνήμης που είναι κοινόχρηστο απο την μνήμη ram και απο άλλα υποσυστήματα του mothrboard. Το πρόβλημα αυτό δεν υφίστατε σε νεότερες υλοποιήσεις της intel απο το 965 και μετά αλλά πολλές φορές περιορίζει την διαθέσιμη φυσική μνήμη σε chipset 975 και 945. Ειδικά όταν δεν υπάρχουν οι ρυθμίσεις memory remap ή memory hole. Αν το bios του thread starter είναι αναβαθμισμένο και παρόλα αυτά δεν έχει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις πάντα ενα κομμάτι της φυσικής μνήμης θα πηγαίνει χαμένο. Απο 4 θα βλέπει 3,2 απο 5 τα 4,2 απο 6 τα 5,2 κοκ. Γενικά όταν υπάρχει τέτοιο θέμα πάντως με memory remaping στο postάρισμα το σύστημα μετράει μόνο την ram που μπορεί να κάνει adress. Αν στην αρχή δηλαδή μετράει παραπάνω ram απο ότι τελικά δείχνει στα windows 7 64 δεν αποκλείεται να εχει μπει κανενας περιοριμσός απο τα ίδια τα windows 7. Αυτός ο περιορισμός μπορεί να βρεθεί αν πατήσεις start / msconfig / boot /advance options / και δείς το maximum memory ενεργοποιημένο και περιορισμένο σε κάποια τιμή. Παιδιά το link που παρέθεσα στο προηγούμενο post μου είναι από το site της asus και αφορά την συγκεκριμένη μητρική που έχει το παιδ. Εάν δεν έχει την συγκεκριμένη επιλογή στην δικιά του το πιο πιθανό να θέλει bios update Αν ισχύει αυτό που λές εδω και ο thread starter εχει το memory remap disabled ως τώρα τζάμπα το αναλύουμε τόση ώρα. :lol: Ενα κλικ στο bios ειναι η όλη δουλειά.
sothoms Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα και καλή χρονια. Πέρασα χθες απο τον φιλο μου και άλλαξα το memory remap στο bios κανοντας το enable. Δυστυχως ομως το αποτελεσμα είναι μία απο τα ίδια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 έβαλες σίγουρα τα 64bit και όχι τα x86? αν ναι τότε μου μυρίζει κάρτα γραφικών, δεν εξηγείται αλλιώς από την στιγμή που έκανες enable το memory remap...
fotis4u Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πιστεύω θα σου κρατάει αυτό το ποσοστό της μνήμης ακόμα και που έκανες enable memory remap, είναι θέμα bios, μόνο με κάνα Update μπορεί και να λυθεί το "πρόβλημα" σου, αν και νομίζω πως μόνο πρόβλημα δεν είναι από την στιγμή που το configuration σου αναγνωρίζει κανονικά το μέγεθος της μνήμης που έχεις εγκαταστήσει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 αν είναι θέμα bios update τότε ούτε μέσα στο bios δεν θα την βλέπει 4GB, πράγμα για το οποίο αμφιβάλω...
fotis4u Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Γιατί τώρα μέσα στο bios βλέπει κανονικά τα 4GB ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.