Προς το περιεχόμενο

Δίαιτες, διατροφή

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ρε παιδια η πυραμιδα δεν λεει να τρως καθε μερα 2 πιατα μακαρονια και μια τηγανια πατατες. θα τρως ειτε λιγα μακαρονια (χωρις λαδια η βουτυρο) η λιγο ρυζι (επισης χωρις λαδι) η δυο πατατες βραστες η ψητες η δυο φετες ψωμι. πως μπορει καποιος να παχυνει με 2 βραστες πατατες; το να φαει καποιος 2 μοσχαρισιες μπριζολες και σαλατα ειναι πιο παχυντικο απο ενα κομματι κοτοπουλο και μια κουπα ρυζι.

τωρα βεβαια ο καθε οργανισμος εχει διαφορετικες αναγκες, αλλα δεν γινεται να παχυνει οποιοσηποτε με βραστες πατατες.

Δημοσ.

Ακριβώς, κι εγώ περιέγραψα όλο το παραπάνω.

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ ένοιωσες πως εγώ είπα κάτι.

με συγχωρεις σε παρεξηγησα

ρε παιδια η πυραμιδα δεν λεει να τρως καθε μερα 2 πιατα μακαρονια και μια τηγανια πατατες. θα τρως ειτε λιγα μακαρονια (χωρις λαδια η βουτυρο) η λιγο ρυζι (επισης χωρις λαδι) η δυο πατατες βραστες η ψητες η δυο φετες ψωμι. πως μπορει καποιος να παχυνει με 2 βραστες πατατες; το να φαει καποιος 2 μοσχαρισιες μπριζολες και σαλατα ειναι πιο παχυντικο απο ενα κομματι κοτοπουλο και μια κουπα ρυζι.

τωρα βεβαια ο καθε οργανισμος εχει διαφορετικες αναγκες, αλλα δεν γινεται να παχυνει οποιοσηποτε με βραστες πατατες.

Οντως ειναι και πως τα μαγειρευεις.. :D

Δημοσ.

να δεις η διαιτα φουλ στην πρωτεινη και ειδικα στο κρεας, χαιρετα τα τα νεφρα.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Αστικός μύθος της δεκαετίας του '90. Ισχύει ΜΟΝΟ αν το άτομο πάσχει νόσο στα νεφρά.Ρώτα όποιον καλό διατροφολόγο θες. Το θέμα είναι να είναι ισορροπημένη η διατροφή.Υδατάνθρακες το σώμα δεν χρειάζεται στις ποσότητες και τις ΜΟΡΦΕΣ (μονοσακχαρίτες) που συνήθως καταναλώνουμε. Κοινώς. Λευκό ρύζι, Μακαρόνια σίτου,απλό ψωμί + την ζάχαρη που την βάζουν σχεδόν ΠΑΝΤΟΥ σε οτιδήποτε συσκευασμένο υπάρχει. Αυτά μου τα έχει πει διατροφολόγος και τα διαβάζω σε οποιοδήποτε άρθρο υπάρχει για την υγιεινή διατροφή. Παρεπιπτόντως τις πράσινες σαλάτες ανάλατες τις τρώω,μόνο ελαιόλαδο + μπαλσάμικο ξύδι. Παλιότερα έβαζα αλάτι σαν το κτήνος,σε σημείο που τα χιόνιζα τα φαγητά. Όταν έκανα κάτι εξετάσεις αίματος και είδα κάτι ουρικά στα όρια το ελάττωσα και τρώω όσο είναι στο φαγητό, χωρίς πρόσθετο. Η αντίθετη περίπτωση είναι η Εύα που έχει πρόβλημα στους ηλεκτρολύτες. Πχ αν η Εύα ακολουθήσει τη δική μου διατροφή το πιθανότερο είναι να την μαζεύει κάθε τρείς κ λίγο ασθενοφόρο. Αν ακολουθήσω εγώ τη διατροφή της Εύας μπορεί εκτός του να γίνω 150 κιλά σε ένα χρόνο, να πρήστω από το ουρικό οξύ που έχει σχέση με το αλάτι.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Αστικός μύθος της δεκαετίας του '90. Ισχύει ΜΟΝΟ αν το άτομο πάσχει νόσο στα νεφρά.Ρώτα όποιον καλό διατροφολόγο θες. Το θέμα είναι να είναι ισορροπημένη η διατροφή.Υδατάνθρακες το σώμα δεν χρειάζεται στις ποσότητες και τις ΜΟΡΦΕΣ (μονοσακχαρίτες) που συνήθως καταναλώνουμε. Κοινώς. Λευκό ρύζι, Μακαρόνια σίτου,απλό ψωμί + την ζάχαρη που την βάζουν σχεδόν ΠΑΝΤΟΥ σε οτιδήποτε συσκευασμένο υπάρχει.

λες να μην χρειαζεται το ρυζι και γι αυτο ολοι οι ασιατες ειναι πετσι και κοκκαλο ε;

να σε δω ποσο θα αντεξεις με ψητα και σαλατες, κι οταν η κρεατινινη σου θα εχει χτυπησει 15 μην απορεις.

Δημοσ.

Μπορει καποιος Mod να αλλαξει τον τιτλο σε "Διαιτες, διατροφη: Γενικευσεις και παραλειψεις"?

Ετσι για να εχει αντιστοιχια με τις σκορπιες πληροφοριες ημιλαθος/ημισωστες που γραφονται κατα συρροην

Δημοσ.

Εσύ, τώρα χώνεψες τη 1 μιση γαλοπούλα, ανησύχησες για την γραμμή σου και μπήκες να διαβάσεις για δίαιτες? :lol:

Εγώ παρατήρησα ότι τρώγοντας μισή μερίδα φαγητού το μεσημέρι και ένα τόστ ή μισό του μισού μεσημεριανού το βράδυ με κανένα κουλούρι, kανένα φρούτο ή καμία κομπόστα γενικά στα ενδιάμεσα, έπεσα εμφανώς και αρκετά μέσα σε 2 μήνες περίπου. Αυτό τον μήνα ξαναπήρα, γιατί δεν γίνεται Χριστούγεννα χωρίς μάσα, αλλά πάμε φουλ από Γενάρη για 10 κιλά κάτω, να έρθουμε στα ίσια μας με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω.

Και βασικά πρέπει να κοπεί εντελώς το junk food από Mc Donald's και Friday's π.χ. για να μπει κανείς στο σωστό δρόμο. ;)

Δημοσ.

Πώς τα χάσατε τα κιλά ρε παιδιά, πείτε μας κι εμάς.

Εύχομαι του χρόνου να μπορέσω να γράψω το ίδιο στο αντίστοιχο thread του 2011. Πραγματικά, είναι αυτό που με απασχολεί πάνω απ' όλα...

Είπα να στο στείλω σε Pm, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει κι άλλους, so...

DISCLAIMER:

Nαι, υποτίθεται δεν παίρνουμε δίαιτες από άλλους και πάμε σε διατροφολόγο για να μας δώσει δίαιτα σύμφωνα με τον μεταβολισμό μας (από διατροφολόγο είναι κι αυτή),

ΑΛΛΑ

σε όποιον έδωσα την παρακάτω (αφού την ζήτησε) και ακολουθωντας την πιστά, έστειλε αδιάβαστα double digit αριθμό κιλών -ο ακριβής αριθμός εξαρτάται για πόσο καιρό την ακολουθείς/επαναλαμβάνεις. Ειδικά αν δεν έχεις ξανακάνει δίαιτα ή έχεις πολύ καιρό να κάνεις, τα κιλά το πρώτο ~3μηνο φεύγουν σταθερά, σαν νεράκι (στα νορμάλ υγιεινά πλαίσια).

-------------

-Πλήρης στα πάντα και υγιεινά, 5 γεύματα την ημέρα

-Τρία στάδια: 2 βδομάδες την 1200ων θερμ., 2 βδομάδες την 1000ων, 2 βδομαδες την 800ων (μην σε τρομάζουν οι 800, όταν φτάσεις εκεί θα έχεις συνηθίσει και δεν θα καταλάβαίνεις χριστό)

-Η' την κάνεις ανά ημέρα (όπως είναι και γραμμένη),

-Η' επειδή είναι ολίγον σπαστικό να ετοιμάζεις αυτές τις δόσεις κάθε μέρα, το πας ανά διήμερο (δηλαδή: To πρόγραμμα της Δευτέρας>Δ+Τρίτη, της Τρίτης>Τετάρτη+Πέμπτη κ.ο.κ., μέχρι την συμπλήρωση των 2 εβδομάδων.

-Όταν ολοκληρώσεις τα 3 στάδια και αν θέλεις να συνεχίσεις, το ξαναπαίρνεις από την αρχή (1200>1000>800)

*** Εδώ είναι το δικό μου, με κάποιες προσαρμογές που είχα κάνει σύμφωνα με τα γούστα μου, π.χ. έλεγε σε ένα γεύμα "αυτό ή εκείνο" κι αφού το 'εκείνο' δεν μου άρεσε, το έβγαλα εντελώς ως επιλογή να έχω το πρόγραμμα μου καθαρό. ΟΠΟΤΕ, αν κάποιος χρειαστεί την αρχική με όλες τις επιλογές, ας το πει να το ανεβάσω****

1200

http://www.yousendit.com/download/RlRxNWNuTkFUWUR2Wmc9PQ

1000

http://www.yousendit.com/download/RlRxNWNuTkF1Yk5jR0E9PQ

800

http://www.yousendit.com/download/RlRxNWNuTkFwaFJjR0E9PQ

Υπάρχουν κάποια tips αλλά μην σε ζαλήσω κι άλλο από μόνη μου, δεχόμεθα Q&A :P σε τυχόν απορίες.

Δημοσ.

Να φανταστώ ότι οι παραπάνω υποθερμιδικές δίαιτες είναι για γυναίκες που κάνουν καθιστική ζωή έτσι; Γιατί αν κάνω ακόμα και των 1200 θερμίδων, όχι απλά θα χάσω κιλά, θα ξεχάσω και το όνομα μου από την πείνα... :rolleyes:

Δημοσ.

Εσύ, τώρα χώνεψες τη 1 μιση γαλοπούλα, ανησύχησες για την γραμμή σου και μπήκες να διαβάσεις για δίαιτες? :lol:

Mαν, ειναι η καλυτερη περιοδος μου.

Ειναι οι 10 μερες το χρονο (αλλες 10 τον Αυγουστο) που δεν σκεφτομαι σε υδατανθρακες, πρωτεινες,ω3, επαναληψεις, σετ, λευκες και ερυθρες ινες, γλυκαιμικους δεικτες και αν θα βαλω 44 ή 33 γραμμαρια δεξτροζη στη whey

Οποτε το τελευταιο που θελω να κανω ειναι να διαβαζω για διαιτες και διατροφες.

Απλα πολυ γενικευση ρε παιδι μου. Τσουβαλιασμα που οδηγει σε "μπουσουλες"

Και βασικα απορω πως κανεις δεν εχει αναφερθει στο επιπεδο της καθημερινης ασκησης(στο οποιο δεν μετραει καν το γυμναστηριο ως πρωτο σε σημασια)

Ειναι δυνατον να συνδυαζεις συγκεκριμενες διατροφικες συμβουλες με αποτελεσμα χωρις να ξερεις τι κανει ο αλλος?

Δημοσ.

Να φανταστώ ότι οι παραπάνω υποθερμιδικές δίαιτες είναι για γυναίκες που κάνουν καθιστική ζωή έτσι; Γιατί αν κάνω ακόμα και των 1200 θερμίδων, όχι απλά θα χάσω κιλά, θα ξεχάσω και το όνομα μου από την πείνα... :rolleyes:

Κυβικά από τα οποία ξεκινάς για να χάσεις-Μεταβολισμός/Ηλικία>καύσεις-Δραστηριότητα, παίζουν ρόλο πάντα όπως είναι λογικό αλλά ΑΣΧΕΤΩΣ ΦΥΛΛΟΥ. Έχω φίλους που είμαστε στα ίδια όσο αφορά αυτό το τρίπτυχο και επομένως μας αντιστοιχεί η ίδια δίαιτα.

Όταν υπάρχουν διαφορές στο τρίπτυχο ανάμεσα σε 2 άτομα (και εξού γιατί λέμε ότι κανονικά πας διατροφολόγο να σου προσαρμόσει την προσωπική δίαιτα), η διαφορά της δίαιτας και πάλι δεν είναι τραγική (εκτός αν μιλάμε για ΤΡΑΓΙΚΕΣ διαφορές). Γυναίκα και άντρας που α)ξεκίνησαν από περισσότερα κυβικά β)έχουν Χ3 δραστηριότητα σε σχέση με μένα (και άρα καλύτερο μεταβολισμό/καύσεις---αλλά από την άλλη, μεγαλύτερη ηλικία) έκαναν την ίδια δίαιτα, απλά τους ξεκίνησε από τις 1400. (τρομερό).

Σε όλους -αν και με διαφορετικό μεταβολισμό/δραστηριότητα- προτάθηκε μισή ώρα την ημέρα περπάτημα. Κάποιοι το έκαναν περπάτημα, κάποιοι ποδήλατο, κάποιοι δεν το έκαναν καθόλου. Τα ίδιο αριθμό κιλών τον έχασαν όλοι απλά σε κάποιους πήρε περισσότερο χρονικό διάστημα (1-3μήνες διαφορά) λόγω των διαφορών στα, κατανάλωση θερμίδων/μεταβολισμός/δραστηριότητα/καύσεις. ΟΛΟΙ νιώσανε πείνα στις αρχές(oι 2 πρώτες βδομάδες είναι το δύσκολο), όπως συμβαίνει πάντα όταν από Χ θερμίδες που έχει συνηθίζεις να κατεβάζεις τον στριμώχνεις στις Ψ, χωρίς οι Ψ να είναι αντικειμενικά λιμοκτονία (όπως προφανώς εννοείς το 'υποθερμιδικές', διότι τι πάει να πει 'υπο-'. Δίαιτα είναι, ενοοείται ότι είναι 'υπο' σε σχέση με ότι έχεις συνηθίσει).

Τώρα, αν εγώ/εσύ συνηθίσαμε π.χ. να κατεβάζουμε π.χ. 5000 και θέλουμε να λέμε ότι κάνουμε δίαιτα με 3-4000 για να μην νιώσουμε ότι πεινάσαμε τις πρώτες μέρες μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός τα νέα δεδομένα, ε σορρυ, αυτές οι θερμίδες δεν λέγονται δίαιτα, εκτός πια αν μιλάμε για περιπτώσεις που είναι να χάσουν 50-60-70..100 κιλά. Που εκεί εννοείται ότι θα ξεκινήσεις με π.χ. 4000, διότι μάλλον κατανάλωνες π.χ. 8000, + ότι η δίαιτα για τόσα κιλά θα κρατήσει χρόνια και όχι κάποιους μήνες (αφού μιλάμε για υγιεινό ρυθμό απώλειας βάρους και όχι καμικάζι αυτοκτονίες). Τα νούμερα τυχαία, αλλά καταλαβαίνεις την λογική.

Από την άλλη, αν εσύ ξεσκίζεσαι τόσο πολύ πια σε δραστηριότητα λόγω δουλειάς κλπ και χρειάζεσαι να καταναλώνεις τον αδόξαστο σε θερμίδες -και θεωρείς τις 1200 'υποθερμιδικές' - και παρόλα αυτά έχεις καταφέρει να έχεις έξτρα κιλά, κάποια συγκεκριμένη μαλακία κάνεις (διότι με τόση δραστηριότητα θα τα έκαιγες έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα) και το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζεσαι να μπεις στο λούκι της -παραπάνω- κανονικής δίαιτας, απλά να κόψεις τις μαλακίες (πολύ ποτό? πολλά γλυκά? μάσα περασμένες ώρες?). Αν είναι κάτι τέτοιο, απλά δεν μπαίνεις σε *δίαιτα*, απλά κόβεις τα χαζά. Ούτε πείνες, ούτε τίποτα.

Κι αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, ε πας να τσεκάρεις και κανένα θυροειδή (ειδικά αν μιλάμε για γυναίκα).

Δημοσ.

Ποιες είναι οι διακοπές, τα Xmas? Σιγά, 3 μέρες έμειναν για να θεωρήσουμε ότι και τυπικά τελείωσαν, άρα ήδη ξέρουν όλοι τι έχουν πάρει, ΑΝ έχουν πάρει. Οπότε, λέγε :P

Δημοσ.

Εγω δν ξερω -σε λιγες μερες εχουμε και τα γυναικολογικα μας-μην δειξει παραπανω :D

κατι θα εχω παρει.. εφαγα πολυ παραδοξως.. :angry:

Εσυ δεσποινις μου ποσα πηρες? :P (αν πηρες)

//+1 και εγω τελικα...αχ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...