Προς το περιεχόμενο

συλλεκτες κερματων και χαρτονομισματων

trihas4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανταλλάζω νόμισμα του 1831 με τον φοίνικα και επιγραφή "Κυβερνήτης Καποδίστριας" για 50 χαρτονομίσματα του 2010. Η αξία τους δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να είναι Ευρώ και το χαρτονόμισμα μωβ χρώματος.

Δημοσ.

παιδια κανεις συλλεκτης να κανουμε καμια ανταλλαγη?

ναι εδω!

στειλε μου μυνημα για το τι εχεις και τι ψαχνεις

Δημοσ.

Να σημειωθεί πως σπάνια έχουν κάποια σοβαρή αξία (υποθέτω το έχεις ψάξει, ε; ).

Και με ένα μωβ είμαι ικανοποιημένος.

Δημοσ.

και να γυρισουμε στη δραχμη πολυ δυσκολα να παρουν αξια τα ευρω.μονο ακυκλοφορητα.

Πάντα για ακυκλοφόρητα μιλάμε. Μασουράκια :) Συλλογή στην αξία της. Πας και παίρνεις μασούρια και τέλος.

Αξία παραπάνω έχουν οι σειρές 2004, 2007, 2010 επειδή δεν κυκλοφόρησε επίσημα το 2ευρω με την αρπαγή της Ευρώπης.

Κυκλοφόρησαν μόνο μπλιστερ με αυτό το 2ευρω.

Δημοσ.

Εχω ένα χιλιοδόλαρο (1000$) του 1934 Α σειρά νουμερο 40278 μόνο σε αρκετά καλή ποιότητα αλλα δεν έχω ασχοληθεί ακομα να δώ ποιά ακριβώς μπορεί να έιναι η αξία του. Αν γνωρίζεται κάτι πείτε μου.

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τα πρώτα ευρώ (που ήταν μέσα σε σακουλάκια), σε τι τιμή έχουν εκτιναχθεί;

Δεν έχουν εκτιναχθεί. Με 20 ευρώ μπορείς να βρεις σακουλάκι. Ονομαστική γύρω στα 15 είχαν.

Δημοσ.

Παίδες, είναι αστεία η αξία που έχουν όλα αυτά. Πολύ δύσκολα θα βρείτε νόμισμα με σοβαρή αξία. Αν έχουν κάποια αξία τα νομίσματα, είναι καθαρά συλλεκτική, δηλαδή μόνο να τα έχεις να τα βλέπεις και να τα θαυμάζεις ή να ανταλλάζεις κάποια αν τα έχεις διπλά ή τα έχεις βαρεθεί. Να τα κρατήσεις για να βγάλεις λεφτά σε Χ χρόνια δε παίζει.

Υ.Γ. Από δραχμές έχω όλα τα διαφορετικά κέρματα των 500δρχ και των 100ρχ, μια συλλογή από 100+ κέρματα 1δρχ, κάτι πιο παλιά 20άρικα κτλ. Το μόνο που με ευχαριστεί που τα κράτησα είναι η ανάμνηση της δραχμής ως νόμισμα.

Από ξένα έχω κάτι οτιναναι του 17ΧΧ, και κάτι μεμονωμένα του 18ΧΧ που αν και νομίζεις πως έχουν αξία είναι κανά 100ευρο όλα μαζί, ούτε καν τον κόπο να τα δώσεις δεν αξίζει, καλύτερα να τα έχεις να τα βλέπεις για πλάκα. Μόνο κανά χρυσό έχει αξία.

Δημοσ.

Δεν έχουν εκτιναχθεί. Με 20 ευρώ μπορείς να βρεις σακουλάκι. Ονομαστική γύρω στα 15 είχαν.

Η ονομαστική τους αξία ήταν 5.000 δρχ. από την τράπεζα της Ελλάδος (γύρω στα 15 ευρώ όπως λες, ενώ σε άλλα κράτη, είχαν διαφορετική ονομαστική αξία). Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά είμαι σίγουρος πως η τιμή τους έχει εκτιναχθεί (έχω κρατήσει και απόκομμα εφημερίδας προ ετών, που ανέφερε κάτι σχετικό), και γι' αυτό ρώτησα να μάθω, αν κάποιος γνωρίζει.

Δημοσ.

Παιδες πως μπορω να μαθω αν και ποσο αξιζει μαι συλλογη νομισματων και χαρτονομισμάτων που εχω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...