Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους,

Έχω κάποιες απορίες για το ταμείο ανεργίας. Δούλευα δύο χρόνια περίπου μισθωτός με 25 ένσημα/μήνα όταν πήρα την απόφαση να αποχωρήσω έγινε συμφωνία για να κάνω οικειοθελή παραίτηση.

Κάποιος που έχει κάνει οικειοθελή παραίτηση δικαιούται να μπει στο ταμείο ανεργίας και να πάρει το επίδομα ? ή μήπως επειδή είχε δουλεία και την παράτησε μόνος του δεν έχει αυτό το δικαίωμα? Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο εχθές και δεν πρόλαβα να μιλήσω με κάποιον ειδικό (λογιστή ας πούμε) που μπορεί να γνωρίζει. Υπάρχει κάποιος με παρόμοια περίπτωση που να γνωρίζει ???

Δημοσ.

δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου αλλά είμαι κατά 99 σίγουρος πως δεν δικαιούσαι.

και λογικό είναι. δε μπορεί να φεύγεις από τη δουλειά με τη θέληση σου και να σου δίνουν επίδομα

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να περνούσα εγώ στην δουλειά που έκανα...

Αν και πόσο τακτικά με πλήρωναν, πόσες ώρες δούλευα και πολλά άλλα.

Δημοσ.

δεν έπρεπε να την κάνεις μόνος αλλά να τους αναγκάσεις να σε διώξουνε. καλά δεν είναι και τόσο εύκολο αλλά λέμε τώρα...

Δημοσ.

Είναι συνηθισμένο γεγονός να σε εξαναγκάζουν σε οικειοθελή αποχώρηση ώστε ούτε αποζημίωση να πάρεις ούτε επίδομα. Δε θυμάμαι να έχει αλλάξει κάτι , λογικά δεν παίρνεις επίδομα αφού παραιτήθηκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίρνεις, στην ουσία παραιτήθηκες. Καλά βρε παιδί μου, τι σόι συμφωνία είναι αυτή που έκανες να καλύπτει και να κερδίσει μόνο ο εργοδότης σου και να μείνεις στον αέρα? Έπρεπε να συμφωνήσετε να σου κανουν εικονική απόλυση (χωρίς να διεκδικήσεις αποζημίωση δηλαδή) αλλά να απολυθείς στα χαρτιά ώστε να μπορέσεις να μπεις ταμείο και να είστε και οι δυο ευχαριστημενοι, αφού μιλάμε για συμφωνία. Αν δεν το κάνατε ετσι, πεταξε το πουλάκι δυστυχώς και το αφεντικο σου θα τρίβει τα χεράκια του :/

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

Όπως είπαν κι οι προλαλήσαντες, δε δικαιούσαι ταμείο ανεργίας (εκτός κι αν άλλαξε κάτι απ το καλοκαίρι).

Την πάτησαν έτσι δεκάδες άτομα, όταν έκλεισε τμήμα μεγάλης εταιρίας που «εξανάγκασε» άτομα σε οικειοθελή αποχώρηση και ενώ τους είχαν υποσχεθεί πως δε θα χαν κάποιο πρόβλημα με το ταμείο ανεργίας, τελικά δεν πήραν μία απ αυτό (και λογικό).

Δημοσ.

Σε καταλαβαινω αλλα για ολα αυτα υπαρχει η ΣΕΠΕ (Επιθεωρηση εργασιας) να τα καταγγειλεις.

Αφου εφυγες μονο σου δεν δικαιουσαι τιποτα δυστυχως.Νομιζω δεν ηταν και τοσο δυσκολο να τους κανεις να σε απολυσουν.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αν παραιτηθει καποιος επειδη βρηκε αλλη δουλεια, απολυθει απο την νεα του δουλεια  , δικαιουται επιδομα ανεργιας ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...