sarantatessera Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας. Γνωρίζω ότι για να κατοχυρώσεις τα πνευματικά δικαιώματα ενός έργου σου, δύο είναι οι καταλληλότεροι τρόποι: α) να στείλεις με συστημένη επιστολή το χειρόγραφο στον εαυτό σου και β) να το πας σε συμβολαιογράφο. Θέλω να κάνω κάποιες ερωτησούλες σχετικά με τη δεύτερη περίπτωση και όποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει∙ θα με βοηθήσει πολύ. Εγώ έχω εκτυπωμένο από υπολογιστή ένα μυθιστόρημα το οποίο πιάνει περίπου 150 σελίδες Α4 (τυπωμένο από τη μια πλευρά) γραμμένες με Times New Roman και μέγεθος γραμματοσειράς 10.5 Ο συμβολαιογράφος πόσα χρήματα θα μου πάρει περίπου γι’ αυτές τις σελίδες; (Αυτή είναι η βασική μου απορία). Αν π.χ. το τυπώσω μπρος-πίσω θα έχω τις μισές και αν χρησιμοποιήσω μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς ακόμα πιο λίγες, είναι όμως σωστό να το κάνω αυτό; Δεν είναι καλύτερο να είναι “καθαρογραμμένο” το έργο μου ειδικά σε αυτή τη φάση που εξασφαλίζω και τα πνευματικά δικαιώματα του; Εννοώ ότι αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις τη γνησιότητα των πνευματικών δικαιωμάτων, δεν είναι καλό να είναι τακτοποιημένο και ευανάγνωστο; Ποια είναι η δική σας γνώμη;
black_widow Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Με τις σελίδες του συμβολαίου πάει η χρέωση όχι με τις σελίδες του βιβλίου. Πόσο πάει η χρέωση δε ξέρω .
tsifotis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Εχει ξανασχολιασθει πολλες φορες. Το να στειλεις στον εαυτο σου χειρογραφο δεν κατοχυρωνει απλα σε περιπωση αντιδικιας (δηλαδη πας στα δικαστηρια καποιον που το κυκλοφορησε για δικο του και κονομαει) αποτελει παρα πολυ καλο πειστηριο οτι ειναι οπως τα λες (αν το εχεις κρατησει ως τοτε σφραγισμενο το γραμμα). Πρωτου ρωτησεις και αυτο η εθνικη βιβλιοθηκη δεν εχει υπηρεσια για να καταχωρισεις πνευματικη ιδιοκτησια (κατι υπηρχε σχετικο παλιοτερα). Συμβολαιογραφο θες που για να κοστολογισει τον ενδιαφερει ο χρονος για το συμβολαιο που θα συνταξει και οχι τοσο η εκταση του βιβλιου σου. Χρεωσεις παιζουνε αναλογα (ρωτα μερικους , διαδικασια τυπικη ειναι δεν θες και τον πιο κορυφαιο της πολης γι αυτην την δουλεια). Οπως και να εχει καλη επιτυχια και το 2011 να σε βρει με best seller!
sarantatessera Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Α, μάλιστα! Εγώ είχα την εντύπωση ότι πάει αναλόγως τις σελίδες. Οπότε θα παίζουν πάνω-κάτω οι ίδιες τιμές. Τι καθορίζει όμως τον χρόνο που θα συντάξει το συμβόλαιο ο συμβολαιογράφος; Και κάτι ακόμη: Έχει σημασία η εμφάνιση του χειρογράφου; Εννοώ αν είναι απλές σελίδες Α4, μη δεμένες μεταξύ τους, απλά να τις έχω βάλει μέσα σε ένα φάκελο, παίζει κάποιο ρόλο αυτό;
pournaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 εχω την εντυπωση οτι θα χρειαστει ενα αντιγραφο συννημενο με το συμβολαιο, το οποιο και θα σφραγιστουν οι σελιδες του με τη στρογγυλη σφραγιδα του συμβολαιογραφου, οποτε καλο ειναι να το ξανατυπωσεις μπρος πισω, και να ειναι δεμενο εστω και με συρραπτικο, ωστε να μπαινει η σφραγιδα στο ενδιαμεσο και να πιανει δυο σελιδες, και να ειναι λιγοτερες οι σελιδες, οποτε λιο λιγη δουλεια.
sarantatessera Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Σωστή η παρατήρηση σου pournaras αλλά πως να πιάσεις 150 σελίδες με συρραπτικό; Αν το κάνεις λίγες-λίγες θα γίνει λίγο μπάχαλο. Ποιος είναι ο φτηνότερος τρόπος να "δέσω" ένα χειρόγραφο, αρκεί οι σελίδες να είναι κολλητά για να μπορεί να πιάνει η σφραγίδα και τις δύο σελίδες;
pournaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Αν τις τυπωσεις μπρος πισω (ειναι πολυ ευκολο στο word), οι σελιδες θα γινουν 75. Επισης (ακομη και για τις 150), υπαρχουν μεγαλα συρραπτικα, σε οποιο φωτοτυπαδικο και να πας θα βρεις να ριξουν 3-4 ραφες στις σελιδες. Βεβαια το καλυτερο ειναι πριν φτιαξεις το δεσιμο, αφου θα πας σε συμβολαιογραφο, να ρωτησεις τον ιδιο πως ακριβως το θελει.
sarantatessera Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Αλήθεια πως τις τυπώνεις μπρος-πίσω στο word;
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Bασικα μπαινει σε εναν φακελο ο οποιος σφραγιζεται απο τον συμβολαιογραφο. Εχε και μικρη περιληψη (μικρη ομως) την οποια ο συμβολαιογραφος θα γραψει στο συμβολαιο. Δεν εχει σημασια η εμφανιση, αφου την ολη διαδικασια την κανεις οχι για να κατοχυρωσεις το βιβλιο per se αλλα το περιεχομενο του. Εγω ειχα παει ενα αντιτυπο μιας αυτοεκδοσης που ειχα κανει, αλλα οπως με ενημερωσε η συμβολαιογραφος μου θα μπορουσα να ειχα προσκομισει απλες φωτοτυπιες.
sarantatessera Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Οπότε αυτό θα κάνω κι εγώ. Θα πάω τις σελίδες σε ένα φωτοτυπικάδικο, όπως είπε ο pournaras, να μου τις συρράψουν με ένα μεγάλο συραπτικό και θα το πάω στον συμβολαιογράφο. Για την περιληψη, πόσο μικρή να είναι δηλαδή; Θα πρέπει να είναι αυτή ακριβώς που θα παρουσιάσω και στους εκδοτικούς οίκους;
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Οπότε αυτό θα κάνω κι εγώ. Θα πάω τις σελίδες σε ένα φωτοτυπικάδικο, όπως είπε ο pournaras, να μου τις συρράψουν με ένα μεγάλο συραπτικό και θα το πάω στον συμβολαιογράφο. Για την περιληψη, πόσο μικρή να είναι δηλαδή; Θα πρέπει να είναι αυτή ακριβώς που θα παρουσιάσω και στους εκδοτικούς οίκους; Οχι, εμενα πχ μου ειπαν να γραψω γυρω στην μια παραγραφο. Δηλαδη τιτλο, θεμα, και πανω κατω το story.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.