strat92man Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Πώς γίνεται να περάσω 2 αλφαριθμητικά απο μία σελίδα σε μια αλλη οταν εκτελειται ενα σενάριο ;; θελω να πω με το open.window(x1,x2) αν τα χι χ2 ειναι αλφαρηθμιτικα και στην σελιδα που θα ανοιξει αν πώ αν χ1=κ τοτε κανε αυτο αλλιως αυτο ειναι δυνατον αυτο;;; αν οχι πώς γίνεται να τα περασα στην σελιδα που εκτελειται...;;;;; Ευχαριστω,μιλησα αρκετα γενικα αλλα δεν εχω συγκεκριμενο παραδειγμα αλλα θελω να μάθω μια αποροια μου..
dewn735 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Με php ή asp αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο, με javascript το πιο εύκολο που μπορώ να σκεφτώ είναι με cookies. Διάβασε κι -> αυτό -<
strat92man Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δεν πολυ-κατάλαβα... Για να καταλάβεις τι θέλω να κανω: εχω ενα σιτε και θελω ο χρηστης να συμπληρωνει 1 απαντηση σε ενα "text type" και μολις παταώ ενα κουμπι θα εκτελειται ενα σενάριο javascript οπου θΑ εμφανίζεται αμα απαντησε σωστα (δηλαδη αυτο που θα εχω στην συνθηκη για σωστο ή λάθος) και αν τελικά απαντησε(δηλαδη αμα ειναι null ή οχι) αλλα δεν ξέρω απο το input type=text1 και ενα αλλο text2 αμα μπορω να τα παρω απο την μια σελίδα να τα μεταφέρω στην αλλη που θα κανει τους υπολογισμους αν τελικά απαντήθηκαν σωστα;;κτλπ.... πιστευω να καταλαβες μονο με javascript επιτρεπεται
_tasos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Θέλεις ανάλογα με αυτό που έδωσε ο χρήστης να ανοίγει διαφορετική σελίδα ή θα είναι η ίδια κάθε φορά; Αν είναι η ίδια, π.χ. η page2.php τότε μπορείς να βάλεις στο url τις παραμέτρους, π.χ. page2.php?x1=value_of_x1&x2=value_of_x2.
isay Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Cookies ή μεταβλητές στη url. H javascript μπορεί να διαβάσει και μεταβλητές απο το url. Δηλαδή στην πρώτη σελίδα που κάνεις τις ερωτήσεις φτιάχνεις και ένα link της μορφής selida2.html?var1=8&var2=99 Στη δευτερη σελίδα η javascript διαβαζει τα var1 και var2 και τα κάνεις ότι θες. Ενδεικτικά: Με το παρακάτω ελέγχεις αν υπάρχει κάποια μεταβλητη (π.χ. var1) και σου επιστρέφει και το αποτέλεσμα >//checking the existance of url param //usage //var frank_param = gup( 'quest' ); //if (frank_param == "") { // Your code here // } function gup( name ) { name = name.replace(/[\[]/,"\\\[").replace(/[\]]/,"\\\]"); var regexS = "[\\?&]"+name+"=([^]*)"; var regex = new RegExp( regexS ); var results = regex.exec( window.location.href ); if( results == null ) return ""; else return results[1]; } Με το παρακάτω δες πως καλείς την function πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νούμερο της μεταβλητής >var correctanswers=gup( 'var1' );
dewn735 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 μονο με javascript επιτρεπεται Εργασία για τη σχολή να υποθέσω; Με cookies (και αν πάρεις τη σελίδα που σου έδωσα σαν παράδειγμα) θα προχωρήσεις ως εξής: ><script language="javascript"> function createCookie(name,value,days) { if (days) { var date = new Date(); date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000)); var expires = "; expires="+date.toGMTString(); } else var expires = ""; document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/"; } function checkans() { ans=document.getElementById("ans").value; createCookie("ans",ans); } </script> <form action="checkans.htm" method="post" onSubmit="javascript:checkans()"> <input type="text" name="ans" id="ans" /> <input type="submit" /> </form> και στο checkans.htm: ><script language="javascript"> function readCookie(name) { var nameEQ = name + "="; var ca = document.cookie.split(';'); for(var i=0;i < ca.length;i++) { var c = ca[i]; while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length); if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length); } return null; } function eraseCookie(name) { createCookie(name,"",-1); } createCookie("ans","ans"); </script> <body> <script language="javascript"> ans=readCookie("ans"); if (ans=="ok") alert("Correct answer"); else alert("Wrong answer"); </script> </body>
strat92man Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον ο κωδικάς εινα ο παρακάτω...Θέλω μόλις πατάει το κουμπι ο χρηστης αξιολογηση να βγάζει αν απαντηθηκαν και οι δυο ερωτησεις,και αν ειναι σωστες...δηλαδή ναι ή οχι... οι προτάσεις δεν ειναι αυτες που ζητανε απλως ετσι τις εβαλα για αρχη να δω αμα δουλευει... <html> <head> <title>Ερωτήσεις HTML</title> <script language="javascript"> <!-- function axiologisi() { window.open("axiohtml.html","cool","width=600,height=500","text1"); } //--> </script> <center><h1><u>Ερωτήσεις HTML</u></h1></center> </head> <body bgcolor="yellow"> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <form> ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ "ΝΑΙ" Η' 'ΟΧΙ (ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) <br> <br> <br> Ειναι ο ΠΑΟΚ πανω απο ολα ;;; <input type="text1"> ειστε και εσεις παοκ; <input type="text2"> <br> <br> <br> <center><Input type="button" value="ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" onClick="axiologisi();"> <input type="reset" value="ΑΚΥΡΩΣΗ"> </center> </form> </body> </html> ******************************************************************************************************** και μετα απο ολα αυτα εχω φτιαχει το αρχειο axiohtml.html που πρεπει να βγάζω τα συμπερασματα αλλα δεν ξέρω πως να τα περασω στην αλλη...
isay Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 κανε edit το post σου και βάλε τον κωδικα σε code tag Στην εργαλειομπαρα πατα το κουμπακι <>
dewn735 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 ><script language="javascript"> function checkans() { ans1=document.getElementById("ans1").value; ans2=document.getElementById("ans2").value; if ((ans1=="")||(ans2=="")) { alert("Δεν έχετε συμπληρώσει και τις δύο απαντήσεις"); return false; } if ((ans1=="ΟΧΙ")&&(ans2=="OXI")) { //Κώδικας σωστής απάντησης } else { //Κώδικας λανθασμένης απάντησης } } </script> <form action="checkans.htm" method="post" onSubmit="javascript:checkans()"> Ειναι ο ΠΑΟΚ πανω απο ολα ;;; <input type="text" name="ans1" id="ans1" /> ειστε και εσεις παοκ;<input type="text" name="ans2" id="ans2" /> <input type="submit" /> </form>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.