Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μνήμες DDR SDRAM ή mobo???

Deathmace

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα σε ένα παλιό μηχάνημα.

Έκανα φορμάτ και πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση ξαφνικά μου βγάζει το εξής μήνυμα:

Το πρόγραμμα Εγκατάστασης δεν είχε τη δυνατότητα να επαληθεύσει τη μονάδα C:

Ο υπολογιστής σας μπορεί να μην έχει αρκετή μνήμη για να εξετάσει τις μονάδες ή το CD των Windows XP μπορεί να περιέχει κατεστραμμένα αρχεία.

Για να συνεχίσετε πατήστε ENTER.

H μητρική του είναι ecs K7VTA3 (supports DDR up to 200/266/333 MHz DDR SDRAM) και μέσα είχε μια ddr sdram twinmos 256Mb pc2700/333Mhz.

Δοκίμασα με 6 διαφορετικές RAM που είναι συμβατή η μητρική και μου βγάζει το ίδιο.

Επίσης δοκίμασα με 5 διαφερετικά CD των Windows κρακαρισμένα, με SP2, SP3 και με ενα original Windows XP Home Edition που ήταν στη ζελατίνα του και πάλι τα ίδια.

Είχα μια ιδέα να κάνω update to BIOS μπας και νιώσει αλλά για το συγκεκριμένο μοντέλο της μητρικής δε βρήκα ούτε στο επίσημο site της ecs (έχει κλείσει αυτή???)

Τι προτείνετε?????

Δημοσ.

Πως έκανες φορμάτ; Μπούταρες απο το cd τον win με κατάλληλη ρύθμιση απο το Bios;

Στο Bios Μπορείς να μπεις τώρα;

Αν ναι, το δίσκο στον αναγνωρίζει;

Δημοσ.

Φορματ κατευθείαν.

Είχα βάλει στο BIOS first boot device : CD-ROM

Restart και μετά Press any key to boot from cd-rom

Έκανα κανονικά όλη τη διαδικασία ENTER, f8 και ιστορίες, έκανα φορμάτ και με του πάει να αντιγράψει αρχεία πετάει το μνμ.

BIOS μπορώ να μπω.

Αν τον αφήσω τώρα χωρίς να boot-άρει από το cd μου βγάζει NTLDR is missing.

Δημοσ.

Δεν βλέπει το σκληρό απο το Bios; <_<

Άνοιξε τη μονάδα τότε και βάλε βγάλε τα καλώδια του σκληρού ας ελπίσουμε να είναι κακή επαφή και όχι παράδοση πνεύματος

Δημοσ.

Δεν βλέπει το σκληρό απο το Bios; <_<

Άνοιξε τη μονάδα τότε και βάλε βγάλε τα καλώδια του σκληρού ας ελπίσουμε να είναι κακή επαφή και όχι παράδοση πνεύματος

Sorry, δεν πρόσεξα την ερώτηση για το σκληρό.

Τον αναγνωρίζει:

Standar CMOS Features -> IDE Primary Master [Maxtor 6Y080L0]

Δημοσ.

Επίσης στο BIOS αναγνωρίζει και τη RAM. Αλλά πάλι που δοκίμασα και έκανα όλη τη διαδικασία (με quick format) φυσικά αφού ο σκληρός είναι άδειος μου το έβγαλε πάλι αυτό.

Και με την 1Gb RAM που δοκίμασα την αναγνώριζε το ΒΙOS αλλά στην εκκίνηση της εγκατάστασης @@.

Καλά όλα αυτά που λέει αλλά που θα βρούμε δισκέτα εκκίνησης??

Στα σταθερό μ που έχω ΧΡ έχω ξηλώσει το drive εδώ και 5 χρόνια και στο laptop μου έχω Win 7. :/

Επίσης στο BIOS αναγνωρίζει και τη RAM. Αλλά πάλι που δοκίμασα και έκανα όλη τη διαδικασία (με quick format) φυσικά αφού ο σκληρός είναι άδειος μου το έβγαλε πάλι αυτό.

Και με την 1Gb RAM που δοκίμασα την αναγνώριζε το ΒΙOS αλλά στην εκκίνηση της εγκατάστασης @@.

Για ρίξε μία ματιά εδώ

Καλά όλα αυτά που λέει αλλά που θα βρούμε δισκέτα εκκίνησης??

Στα σταθερό μ που έχω ΧΡ έχω ξηλώσει το drive εδώ και 5 χρόνια και στο laptop μου έχω Win 7. :/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...